Mikrobet e preferuar habitateve në shtëpi dhe në punë


Nga njëra anë, dhe, që sytë tonë mund ta perceptojnë botën e jashtme vetëm në një gamë të caktuar. Ne e shohim miliarda krijesave të vogla, por ne e dimë se ata janë. Në jetën e tyre, ne mund të vëzhgojnë përmes një mikroskop, dhe ata, nga ana tjetër, janë në gjendje të ndikojnë në jetën tonë.
Disa prej tyre meritojnë falenderimet sepse kanë pronat e dobishme dhe mund të përdoret për të mirën e njerëzimit. Të tjerët janë të klasifikuara si bakteret dhe shkakun e sëmundjes. Le të flasim për të kaluarën, dhe të mësojnë se habitatin e preferuar e mikrobeve në shtëpi dhe në punë, për të ndoshta të mbrojtur trupin tuaj nga ndikimi i tyre negativ.


Nxehtësia si jo vetëm njerëzit, por edhe mikroorganizmave. Pranvera erdhi, në rrugë çdo ditë bëhet më i ngrohtë, dhe në këtë mënyrë rrit rrezikun e sëmundjet infektive (ftohjet, zorrëve) që provokojnë sëmundje që shkaktojnë mikrobet. Në mendjet tona, këto sëmundje shumë të lidhur me sezonin e dimrit, kështu që ne kemi humbur vigjilencën dhe të harrojmë për rregullat e higjienës. Studimet e fundit kanë zbuluar 3 habitatin e preferuar e mikrobeve në shtëpi, punë dhe vende publike.

Mikrobet e preferuar habitateve Shtëpia
Sondazhet e opinionit tregojnë se shumica e njerëzve besojnë dirtiest vend tualet dhe korridor. Kjo është se ata, gjatë pastrimit, paguar shumicën e kohës. Mirëpo, ekspertët besojnë ndryshe.
Frigorifer
Frigoriferë moderne me më shumë funksioni samorazmorozky gratë oblenyly. Ata nuk janë shpesh të larë këtë ngrirjen njësi, dhe ende, ky është vendi kryesor i magazinimit, dhe për këtë arsye kërkon vëmendje të veçantë. Kjo është ajo që çon në infeksionet e zorrëve dhe helmimit:

- Shkelja e kushteve të magazinimit;
- ruajtjen e papërpunuara dhe të përpunuara në afërsi të ushqimit;
- duke e mbajtur të hapur një bankë të konservuar produkte;
- fabrikë frigorifer në mënyrë të kursyer.
Objektet Gatim
Shumica mikrobet në bordet dhe thika për prerje mish dhe peshk. Shpesh ata vijnë nga perimet larë dobët dhe fruta që ata të "banuara". Higjena dhe për të zvogëluar rrezikun e infeksionit patogjene kanë rekomanduar disa bordet përpunimit dhe thika, për secilin lloj të produktit.

Makinë larëse
Ndoshta në mënyrë për të kursyer ujë, energji elektrike ose arsye të tjera, por shpesh kur larë rrobat, mënyra e shpejtë është zgjedhur dhe temperaturë të ulët. Nëse ia shtojmë kësaj edhe faktin që shumë e modës të huaj nuk është miratuar hekuri shumë gjëra të tilla si shtrat apo peshqir, shumica e mikrobeve është si, dhe ata në mënyrë të sigurtë të mbijetojnë në kushte të tilla.

Mikrobet e preferuar habitateve për të punuar (zyra)
Të dhënat e publikuara mikrobiologu Charles Stema, bazuar në studimet e kryera në zyrat amerikane, por ato mund të krahasohet me realitetin ruse. Më interesante është se punëtorët e sondazhit vetë, ata e quajtën vendet dirtiest - WC në VC-ja publike. Analiza tregoi rezultate krejt të ndryshme:

1. tastierë kompjuteri;
2. Celularë;
3. mbytet në WC-të publike.
Në qoftë se dy rastet e para, objekte të përdorura nga 2 ose më shumë persona, numri i baktereve rrit në masë të madhe. Krahaso veten nëse 1 sipërfaqja katrore inç e zyrave u gjet rreth 20 mijë mikrobet (mesatarisht) në tastierë kompjuteri dhe telefonit - 26 mijë. Një tjetër figurë për krahasim. Vend tualet publik u gjet 400 herë më pak se bakteret në sipërfaqen e tastierës!

Predha lagësht janë "baza edukate" për bakteret e dëmshme që provokojnë zhvillimin e shumë sëmundjeve si angina, konjuktivit, rinitit, lëkurës dhe infeksionet e zorrëve.
Sipas Charles stemës, rreziku më i madh janë punonjës të bankës, mjekët, arkëtarët në dyqane dhe mësuesit e shkollave.

Mikrobet Favorite HABITAT-i në vende publike
Meqenëse shumica prej nesh janë reclusive apartamentet e tyre, pastaj disi, por ne duhet të largohet nga shtëpia në rrugë dhe të përdorin vendet publike. Në këtë llogari, shkencëtarët gjithashtu kanë një opinion. Ata besojnë se "dirtiest" vende janë:

1. tualet publik. Dhe nuk tualet, siç supozohet në shumicën e rasteve, dhe sende të tjera. Vendin e parë është dorezën, nga dalja. Vendi i dytë u dha për faucets lavaman dhe valvulave. Butoni i tretë wrested tank tualet.
2. Të gjitha njëjta miut dhe tastierës kompjuter, vetëm në kafene të internetit, si dhe trajtuar telefonat.
3. Handrails transportit publik (metro, autobusë, tramvaje, etj.)
Shumica e njerëzve mendojnë mikroorganizmave të preferuar vende doorknobs dhe butonat ashensor. Sigurisht, ata janë të pista, por ndoshta për shkak se ata janë rregulluar vertikalisht, ata vonohen më pak pluhur, i poshtër dhe lagështi, e cila është kështu si mikroorganizmave.


Që jeton e ardhshme
Të njihen me mikrobet që shpesh jetojnë pranë nesh (në apartamente dhe vende publike), dhe që mund të na çojnë në shtratin e spitalit:
- Staphylococcus aureus - bartës të këtij bakteri është rreth 20%. Varg shtrihet nga sëmundje të butë ndaj fatale, infeksioneve të lëkurës (fytyre, vlon), meningjit, sepsë, pneumoni, osteomielit, dhe të tjerët;
- Sarmonela - bakteret jetojnë në zorrët dhe të shkaktojë salmonellosis;
- Rrethi Escherichia - disa shtame mund të shkaktojnë helmim të rëndë, çrregullime të zorrëve dhe sëmundje të lëkurës;

- Streptococcus - një vend i preferuar: rrugët e frymëmarrjes dhe traktit digjestiv (hundës, gojës, zorrës së trashë). Shkakton infeksione të ndryshme (faringjiti, grykët, fruth i keq, bronkit, pneumoni, reumatizmi, etj);
- Klebsiella pneumoni - pneumoni patogjen, infeksionet e rrugëve urinare dhe urogjenitale, ekzemë abscese të mëlçisë dhe shpretkës.