Places preferuar bakteret në kuzhinën tuaj


Shkencëtarët thonë se pans projektuar për gatim pa shtuar yndyrë në trupin e njeriut ndikim negativ. Kimikatet e përdorura për këtë shtresë të veçantë, rezistente ndaj temperaturë të lartë, domethënë ajo shkakton sëmundje tiroide. Por kjo nuk është kërcënimi i vetëm për shëndetin, të mësojnë më shumë ekzistuese vendet e preferuara bakteret në kuzhinën tuaj. Të vetëdijshëm për rrezikun mund të mbrojtur veten dhe familjen tuaj.
Lloj pëlhurash kuzhine dhe sponges për enët. Peshqir të lagur, sponges gëzuar për një kohë të gjatë, mund të përmbajë dhjetëra mijëra të mikroorganizmave të ndryshëm. Një zhele pista apo sfungjer përmban një përqendrim të madh të baktereve patogjene në disa raste ata janë aty më shumë se në tualet! Pra, nuk e pajis keq dhe shpesh ndryshojnë sfungjer, e cila larë enët. Dhe edhe më të mirë, kur ka disa sponges, një për enët dhe larje të tjera të kuzhinës, të tjerët për larje gazit apo sobë elektrike. Ndiqni pastërtinë dhe nuk e le sfungjer kuzhinë u bë një vend i preferuar për bakteret.


Mbetjet ushqimore. Nuk është një rregull i rëndësishëm: ushqimi mund të jetë ndezur vetëm një herë. Nëse ju keni përgatitur një shumë të ushqimit, ftoh dhe të ngrohtë deri sa më shumë që ju mund të hani në një kohë. E njëjta gjë vlen për të shkrirë. Asnjëherë ngrirja e tyre përsëri. Kur ushqimet shkrij, ata bëhen terren përsosur mbarështimit për salmonelës ose listeriosis.

Frigorifer. Duke vënë mish i gjallë në frigorifer, sigurohuni që vыtekshaya gjaku i flisë nuk goditi raftet në frigorifer apo produkteve të tjera. Mos dyqan në frigorifer fruta dhe perime gjatë kalbet ndonjëherë thjesht nuk është e dukshme, por ajo është atje. Mos dyqan ushqim në qese plastike, ata të përshpejtojë procesin e kalbur. Dirty frigorifer vend i preferuar për bakteret patogjene.

Frigorifer. Çfarë po ndodh në frigorifer ne mund të shohim, ngjyra dhe erë asnjë problem ne e vendosëm që ushqimi prishur. Megjithatë, çfarë ndodh në frigorifer nuk është aq e dukshme. Mish të ngrirë mund të qëndrojë në frigorifer për disa muaj apo edhe vite. Natyrisht, të tilla një kohë të gjatë një produkt është tolerohet mirë, të tjera - e keqe. Edhe ushqime të ngrira mikroorganizmave mund të mbajë jetesën e tyre, edhe pse në mënyrë të konsiderueshme të ngadalësojnë aktivitetin e tyre. Temperatura ideale në frigorifer është minus 18 gradë. Mos harroni se ne nuk duhet të mbani ushqimin kohë të gjatë edhe në qoftë se ata janë të ngrira.


Fryer. Përdorimi i saj është e rrezikshme për shëndetin e njeriut, sepse ne duhet të përdorin për gatim të njëjtin naftës që shkakton atherosclerosis e arterieve, sëmundje të zemrës dhe kancerit.
Film ushqim. Disa studime kanë treguar një lidhje në mes të kimikateve të përfshira në kapem film apo mbyllur plastike dhe çrregullime hormonale. Ushqimi që është i mbështjellë në kapem film mund të përmbajnë phthalates dhe substancave të tjera të rrezikshme, kur të nxehtë të rrisë rrezikun e kancerit. Ushqimi është mbajtur mirë në enë qelqi ose mbështjellë në letër.

Mundohuni të ruajtur pastërtinë në kuzhinë, rregullisht larë frigorifer dhe frigorifer, dyqan në frigorifer apo frigorifer ushqim shumë të gjatë. Këto këshilla të thjeshta do të ndihmojë për të mbajtur shëndetin tuaj dhe familjen tuaj.