Faktorët që rrisin rrezikun e sëmundjeve profesionale


Puna jonë merr më kohë dhe natyrisht janë disa faktorë që rrisin rrezikun e sëmundjeve profesionale. Ndërsa në qoftë se nuk është e kërkuar, por përjashton ndikimin negativ të faktorëve të pafavorshme mjedisore dhe ende nuk mund askënd.

Çfarë mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve profesionale? Rrethanat në masë dhe sot ne flasim për këtë.
Vendet në krizë, në shumë organizata ka një mungesë të theksuar të fondeve. Për këtë arsye, ka probleme që lidhen me pajisjet e vjetëruara, teknologji të prapambetur, përplasje me elemente kimike të dëmshme nuk përputhen me normat sanitare.Në pajisjeve të vjetra, dështimi Normat sanitare faktorët biologjik që ndikojnë në aktivitetin e trupit fizik, probleme psikologjike dhe sociale, stresi. Të gjithë këta faktorë të rrisë rrezikun e sëmundjeve që ndikojnë në shëndetin. Zhvillimi i sëmundjeve profesionale mund të ndodhë për shkak të pakënaqësisë me punën. Moral Mirëqenia është çelësi për normale. Kur një person përjeton dhimbjen psikologjike ditë-për-ditë, është faktori kryesor në zhvillimin e sëmundjeve të caktuara profesionale.


Është e rëndësishme për të vëzhguar higjienës. Është e nevojshme për të monitoruar në mënyrë të qartë shëndetin e punëtorëve. Të jetë i sigurt për të nënshtrohen kontroll mjekësor të paktën një herë në vit.
Shumë zyra diagnostike, në mungesë të punës adekuate të financimit të pajisjeve të merkurit. Për personin në pyetje, nuk perplasja aq e rrezikshme me këtë pajisje, sepse hulumtimi aktual është minimal, nga një minutë në një orë. Krejt ndryshe është rasti i një punonjësi i cili është vazhdimisht në kontakt me aparatin merkur. Avujt Mercury dhe emisionet të kenë një ndikim negativ në shëndetin e njeriut. Mercury shkakton sëmundje tiroide, sistemit kardiovaskular, që rezulton në malignancies ndryshme.


Punëtorët vuajnë operacioneve radiologjike, X-ray dhoma. Njerëzit që lidhen me gjak, gjithashtu mund të ndikohet seriozisht. Rritja e rrezikut të sëmundjeve profesionale në dentistë. Dentisti Puna kërkon kujdes të veçantë, nuk ka kontakt të drejtpërdrejtë me të mukozës dhe gjak.
Punëtorët e ekspozuar ndaj reumatike reumatizma zyrat e virusit. Për shkak se ky virus transmetohet nga pikat ajrore. Çfarë duhet të themi në lidhje me klinikat TB stafit, degët pulmonare. Nuk është sekret se faktorët që rrisin rrezikun e sëmundjeve profesionale që ndodhin në kozhvendyspanserah, klinikat e drogës dhe të tjerët. Rreziku i marrjes sëmundjet profesionale pranishëm në spitale, ku trajtimi i HIV të infektuar njerëzit. Sigurisht, të përjashtojë individ rrit ndjeshmërinë në një komponent të veçantë nuk është gjithmonë e mundur, kjo qëndron disa vështirësi. Nëse hypersensitivity ndodh, ju duhet të mendoni për një ndryshim të mundshëm në vendin e punës, edhe pse moralisht nuk duan të. Megjithatë, ajo duhet të vënë theksin në shëndetin e tyre dhe duke e bërë situatën edhe më keq. Një faktor i shpeshtë është alergji që mund të ndodhë kur të ekspozuar ndaj medikamente apo mjetet e sterilizimit.


Sëmundjet profesionale janë gjetur në shumë objekte industriale. Shkaku i sëmundjeve profesionale mund të karakterizohet nga frekuenca, efektet e rënda anësore të elementeve të ndryshme në trup. Në mesin e procesit të punës nuk është gjithmonë e favorshme. Njerëzit shpesh zgjedhin të rrezikshme, të ashtuquajturat dyqane të nxehtë, për shembull, pension të parakohshëm. Ndërsa trup i ri, një person nuk mendojnë për pasojat e rënda që mund të hapen në moshë të vjetër. Faktorë të rëndësishëm që rrisin rrezikun e sëmundjeve profesionale është e gravitetit, presion, hipotermi, rrezet e diellit, temperaturë të lartë. Njerëzit punojnë nëntokësore të thellë, të tilla si minatorë, shpesh vuajnë nga inflamacion dhe kancer të mushkërive, ata shqetësuar metabolizmin dhe vuan sistemin kardiovaskular. Në rrezik janë astronautët, pilotët, shoqëruesit e fluturimit, pilotët, zhytësit, welders, zjarrfikësit, instaluesit dhe shumë të tjerë. Mos harroni - peremerzanye luan një rol të madh në zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Merrni peshkatareve profesioniste, shumicën e kohës që ata kalojnë në ujë, këmbët e tyre janë të ngrirjes, sidomos në sezonin e ftohtë, dhe moshë, madje edhe njerëzit me shëndet heroike mund të dëmtojë artrit, dridhje, sëmundjet vaskulare. Kur një person është ulur shumë, ajo gjithashtu ndikon në shëndetin. Prapa dhimbje, hemorroide, problemi me sistemin musculoskeletal, pasojat e mënyrë jetese i ulur. Shikojnë të monitoruar çdo ditë, jo më pak të dëmshme. Së pari vuan vizion, zhvillimin e dhimbje të ulët mbrapa, ka depozitat kripë. Njeriu i cili e lidhur jetën e tij me punën e kompjuterit më të shpejtë të plakjes.


Për funksionimin normal, kërkon kontroll të rreptë të kushteve të punës. Ministria e Shëndetësisë duhet të monitorojë standardet higjienike të objekteve të prodhimit. Njerëzit që punojnë në kushte ekstreme, ku faktorët operative mjaft të mëdha që do të ofrohen me të ushqyerit të zgjeruara, vitamina të veçanta, për të shmangur një përkeqësim të mprehtë në shëndetin. Punonjësit të cilët bien nën nivele të larta të rrezatimit duhet të zëvendësohen në objektet e saj jo më vonë se 12 orë. Përsëri, të gjitha varet nga madhësia dhe fushëveprimin e ekspozimit të substancave të dëmshme dhe të avujve.

Niveli i dëmit të mundshëm, rreziku i sëmundjeve në trupin e njeriut matet duke përdorur një mjet të veçantë matur. Dëm Set, rreziku dhe madhësia e efekteve të dëmshme.