Dallimet fiziologjike dhe psikologjike midis burrave dhe grave


Juliana lindi binjakë, një djalë dhe një vajzë. Boy Bear ajo mbështjellë në një zarf blu dhe Christine vajzë në rozë. Nga spitali ajo u takua me të afërmit, miqtë, njeri. Të gjitha gratë nxituan Christina Lisp, dhe këta njerëz u larguan për Michael, duke thënë: "Oh, çfarë heroi ju këtu!". Fotografia është i njohur për shumë njerëz. Mirëpo, shtrohet pyetja: ku rrënja e tillë sjelljet, biologjia apo arsim? Kush është përgjegjës: natyra apo metoda? Në çfarë dallimet fiziologjike dhe psikologjike midis burrave dhe grave, ne e konsiderojmë në këtë artikull.


Trupi dhe të menduarit burrat dhe gratë kanë evoluar gjatë ndryshe. Kjo është për shkak të aktivitetit të pabarabartë dhe funksionet e zhvilluar në harmoni gjatë gjenezën. Gruaja ka vepruar si "rojtar i vatër", Man-energjik. Rriti fëmijë dhe i rrita, ai mbrojti. Pra evoluar dallimeve fiziologjike dhe psikologjike mes përfaqësuesve të dy neneve: ata mendojnë ndryshe, të shohim ndryshe, ndryshe rregulluar prioritetet. Por në të njëjtën kohë të përkryer të plotësojnë njëri-tjetrin.


Si trurin e njeriut evoluar?
Kthehu në kohët primitive ishte e ndarë funksionet e burrave dhe grave. Njeriu shkoi të gjuetisë për çdo ditë, duke u fokusuar në zonat e largëta. Ai vetëm e dinte se ai ishte përgjegjës për ushqim dhe për të shpëtuar familjen e tij. Burra vetë-respekt miryalos si ajo vlerësuar aftësinë e tij për të prodhuar ushqim. Për të, nuk ishte një tjetër rol. Gruaja ishte të mbajnë fëmijët, për t'i mbrojtur ata, ndërsa gjuan burri i saj. Dhuratë e saj të mbajnë fëmijët u konsiderua magjike. Gruaja nuk peshonte veten duke menduar: si për të ushqyer fëmijët, sepse njerëzit pa nxjerrjen e shpellës nuk u kthye.

Në të njëjtën periudhë, filluan ndarjen e funksioneve të trurit. Për shembull, një ndjenjë njeri i drejtimit menaxhon zonë të caktuar të trurit që e lejon atë të më të lehtë të lundruar terrenit dhe për të përballuar me detyrat hapësinore. Gruaja pëlqen të flasin shumë, në mënyrë që zona proyazyka në pjesë të veçanta të dy hemisferat. Kjo është një situatë e njohur, kur të bjerë zilja, një njeri duke u përgjigjur në telefon, fik TV pyet. Gruaja, në të kundërtën, gjithashtu duke shtypur pryymetsya, kurrë nuk miss storyline tuaj të preferuar e seri. Të gjitha sepse truri femër aktivizon dy hemisferat njëkohësisht. Truri i njeriut koordinuar në mënyrë të qartë sekuencë të dy hemisferat.


Dallimet perceptimit ndijor
Njeriu, ndryshe nga primatët e tjerë, dallohen nga prania e proteinave në sytë, të cilat mund të shihet më qartë dhe gjerësisht. Grua ne syte e proteines se në meshkuj. Kjo është më e shohin qartë objektet në një distancë e afërt. Kështu gruaja e mirë të dalluar ngjyrat, ndryshe nga meshkujt, koha e të cilit është ngjyra e kufizuara pesë pozita. Në mënyrë të ngjashme, femrat janë në gjendje të shohin të ashtuquajturit "epshor" shikimin mashkull. Siç është përmendur tashmë, këta njerëz më pak proteina, kështu, ai ka zhvilluar një vizion më të mirë për pamje të largët. Kjo preferencë tregon se meshkujt janë më të mira për të përzënë një makinë. Gruaja si rojtarit të folesë kishte parë vizionin më të mirë periferike, një njeri të njëjtë si marrës - për distanca më të gjatë.


Veshët tona
Femër dëgjuar një gamë të gjerë të tingujve sesa njerëzve. Gratë programuar për dëgjimin fëmijë duke qarë. Dhe në qoftë se diku zanyavkaye kotele, ajo së pari zbulon këtë. Njeriu, pikë për origjinën e shëndoshë, sepse ajo është më mirë dëgjimi zhvilluar hapësinor.

Hormonet meshkuj dhe femra
Estrogjenit - një hormon femra që e bën një grua të butë dhe të durueshëm. Hormonet femërore përdoret edhe si një mjet për paqe. Hormonet mashkullore, duke përfshirë testosteronit, të njëjtat hormone agresioni që shkaktojnë njerëzit për të ndjekur dhe vrasin pre. Rritja e testosterone hormon për burrat është e mirë, sepse ajo tregon një funksion të fortë seksuale. Por ka një pengesë. Nëse jo shkarkimin mbushje e Testosterone në gjak nga tendosje fizike, ajo rrit yyazytsirnist sjellje agresive.


Kur pirja situatën e konfliktit, gratë janë më të qenësishme të flasin pa menduar (emocionet nën). Për meshkujt - për të bërë pa menduar. Dhe injoranca e dallimeve fiziologjike, pirja imazhe të mëdha që të kthehet në grindjet globale. Duke e quajtur biologjike një njeri - për të siguruar një grua dhe nëse ajo vlerësojmë përpjekjet e tij, ajo rrit vetëbesimin e saj. Gruaja dëshiron më shumë fjalë dhe romancë. Tani që ne e kuptojmë me dallime të mëdha në burrat dhe gratë, ne ndoshta mund të hartohet një rezultat logjik i çdo situatë të diskutueshme. Dhe siç thotë proverbi - paralajmëroi është forearmed.