Pagjumësi kronike të njerëzve


Në botë nuk ka asnjë organizëm i gjallë, e cila nuk kanë nevojë për gjumë. Por të jetë i sinqertë - çrregullime të gjumit herë pas here ndodh në të gjitha. Ndonjëherë shumë e heshtur, por gjumë nuk ka, dhe nganjëherë ne gjumë në mënyrë të ndjeshme që zgjohen çdo shushurimë. Ndodh që në prodhimin e saj, kur me sa duket kanë mundësi për pushim dhe fle, ne zgjohemi një dritë të vogël dhe nuk mund të fle. Ku janë këto simptome? Dhe çfarë tashmë mund të konsiderohet një sëmundje, dhe se pasojat afat-shkurtër të stresit normal? Le të flasim për këtë temë, të tilla si pagjumësia kronike të njerëzve.


Askush nuk do të argumentojnë me faktin se stresi ndikon në të gjithë ndryshe. Më të relaksuar trupin, më dëmtojë atë të shkaktojë probleme të ndryshme. Në fund të fundit, dikush mund të prish mungesa e diellit në qiell, por dikush nën vallëzimi shi me lumturi. Ndërsa vallëzimi me lumturi, ju shihni, keni rrallë - më shumë si zvarritje pas punës në shtrat dhe të bien në një gjumë të thellë. Dhe tani në fund të ngjitur nën mbulon dhe gjumi nuk është. Çfarë një paradoks? E çuditshme por e vërtetë se rreth 80% e pagjumësi në lidhje me mungesën e lodhjes së përditshme! Po, kjo statistikë lëshuar psikiatërve respektuar dhe neurologë.


S'ka dyshim se dikush mund të llogarisë se korpenye paqëndrueshëm të letrave me vlerë, të ulur përditshme në frontin e një monitor në një zyrë të zihet fryma, konferencë dhe negociatave të tensionuara nuk na e gomave? Duket kështu. Siç tregohet ekspertë përfunduar kohët e fundit kërkimore të Universitetit të Massachusetts, ushtrimi intelektual pa lodhje - një nga shkaqet kryesore të pagjumësi. Për më tepër, më shumë kohë një person shpenzon në punë intensive mendore, më keq ai fle. Fakti që mbingarkesë intelektuale, sidomos në lidhje me analizën e të dhënave numerike, formulat e kontabilitetit apo hulumtimin e tregut, jo vetëm të gomave kokën dhe sytë tuaj, por edhe "në fjalë" zona të caktuara të trurit përgjegjëse për të ashtuquajturën "analizën e ngadaltë të informacionit."


Nga rruga, këto zona të njëjta të trurit të punojnë me efikasitet maksimal, kur një njeri të angazhuar në gjobë dorë - për shembull, thurje ose embroiders. Problemi qëndron në faktin se mbingarkoj këto vende e bën të vështirë të fle hormon - melatonin - dhe, për fat të keq, të çon në pagjumësi. Pra, metoda konvencionale vë në gjumë veten, delet duke besuar vetëm përkeqëson pagjumësi. Pas ngarkesa të njëpasnjëshme për shkak të zonave tashmë të tensionuara të trurit që kanë nevojë (por nuk mund të!) Për të prodhuar melatonin. Pagjumësia e vërtetë është dy llojesh: akute dhe kronike. Short-quajtur pagjumësi akute, ajo mund të ndodhë papritmas dhe zgjasin nga një natë për disa javë. Në mënyrë tipike, ky lloj i sëmundjes shpesh prek gratë. Ndoshta çdo foto përfaqësuesi mik femër, kur ajo shkon në shtrat natën me mendimet e ëndrrave ëmbël, por rritet me foto alarmante të ditës.


Ndryshe akute, pagjumësi kronike manifestohet me kalimin e kohës. Ajo mund të vijnë dhe shkojnë, por pacienti pagjumësia gjithmonë ndjehet i kërcënuar. Pagjumësia kronike është diagnostikuar kur një person ka qenë i trazuar fle të paktën tre netë në javë për një muaj apo më gjatë. Ky lloj i pagjumësi shpesh kërcënon seks të fortë. Arsyeja, si gjithmonë - stresi, psikozë në punë, lufton familjare, bllokimit të trafikut, rradhë Femrat janë më emocionale dhe pakënaqësi e shprehur më qartë. Dhe lotët janë një mënyrë e madhe për të bllok psikologjik.


Burrat nuk janë shkëmbyer për psikozë për detaje. Ata kanë nevojë për të mbajtur çdo gjë nën kontroll, dhe nëse diçka nga kjo kontrollit shkon, trupi përfshihen automatikisht në një gjendje të forcave të lartë tension. Nëse nuk ushtrimi (meshkujt janë të nevojshme si një mënyrë e gjetjes shpëtoj e agresionit fshehur) të alkoolit të pranishëm dhe cigare, dhe shumë kafeinë, pastaj të fillojë të gjitha simptomat të shikohet, të cilat mjekët përcaktojnë pagjumësi: shqetësim gjumë, vështirësia bie në gjumë, zgjohen herët dhe shpesh . Kulmin e këtij shteti është zhdukja e plotë e gjumit. Gjithashtu, si çrregullime të gjumit kërcënojnë njerëzit me sëmundje të rënda që e bëjnë zgjohen disa herë në natë, ata të cilët punojnë në orarin ndërrime ditë-natës, njerëzit që vuajnë nga apnea (ndërprerja e frymëmarrjes gjatë gjumit).