Kallëpe në trupin e njeriut


Kërpudhave myk, në fakt, është në të gjitha fushat. Gjëja kryesore - nuk e le ato shumohen. Ju duhet të mbani të pastër, sidomos në banjo, nuk e lënë "i vdekur" qoshet pista në apartament dhe për të shmangur lagështia e lartë, rroba të mirë të thata dhe nuk e vënë atë veshjet papërpunuara. Le të flasim për moulds për trupin e njeriut.
Është e rekomanduar për të hedh në dhomë çdo ditë të paktën katër herë.
Rreziqet potenciale janë edhe të gjitha llojet e humidifiers dhe ajrit, duke krijuar një mjedis të favorshëm për zhvillimin e kërpudhat. Ushqim, sidomos në një kohë të nxehtë më së miri mbahen në frigorifer, të monitorojnë me kujdes pastërtisë dhe paketimin ngushtësi, afat, në mënyrë efikase të trajtojë fruta dhe perime, të kalbur dhe të mykur fshi pa mëshirë. Nëse ka pasur myk në shtëpi, për të luftuar ai duhet t'i drejtohen tërësisht dhe plotësisht. Thjesht fshini apo spote errët padobishme. Ne duhet të gjejnë shkakun dhe për të eleminuar atë, dhe pastaj do të vazhdojë për të shkatërruar kërpudhat, përndryshe ajo do të shfaqet përsëri dhe përsëri.Kur myk shfaqet në sipërfaqen e produktit - ajo është rezultat i një procesi të gjatë, që nënkupton se të gjitha produktet të tilla tashmë infektuar me sporeve. Ndonjëherë ajo gjithashtu ndodh që nuk ka manifestime të jashtme, dhe aromë është myk - kështu, procesi po zhvillohet brenda. Këto produkte nuk janë të rekomanduara për të ngrënë, edhe në qoftë se ju lahen tërësisht dhe pastruar nga shenjat e jashtme e myk. E njëjta gjë vlen edhe zakatok. Nëse ju gjeni përmbajtjen në sipërfaqen e moulds bankat, kjo do të thotë se, ka shumë të ngjarë, ngushtësi ishte thyer, dhe produkti ka prishur.


Ata na rrethojnë gjatë gjithë kohës, por ne jemi të shëndetshëm, kërpudhave gjasa të ndikojnë në shëndetin tonë. Por në qoftë se trupi relaksuar, keni ndonjë sëmundje serioze ose predispozitë për ta, kërpudhave menjëherë të bëjë veten të ndjerë. Ka disa ndikim opsione kërpudhave në trup. Së pari - kjo alergji. Nëse myk mori në lëkurën e dëmtuar, mund të zhvillohet dermatit alergjik në sulmet e astmës janë më të shpeshta. Është më e lehtë për të ndikuar e cila është e lehtë për të trajtuar dhe kalon shpejt. Nga rruga, sipas hulumtimit në ambientet e alergjive dhe astma në 80% të rasteve të zbuluar praninë e myk.


Mundësia e dytë: një person me sistemet imun të dobësuar pas një sëmundjeje të gjatë ose sëmundje kronike mund të jetë shkaktuar përkeqësimin. Fëmijët mund të jenë të shpeshta SARS, rrufë, kollë, alergji. Dhe opsioni i tretë - helmim. Shumë shpesh ju mund të merrni nga produktet e drithërave, por kërpudhave veçanërisht agresive në arra. Myk prekur arra me lagështi të ketë një shije të keqe, me ngjyrë gri ose shtresë të verdhë. Ato mund të shkaktojnë helmim të rëndë deri në shkatërrimin e qelizave të mëlçisë dhe madje edhe hepatiti.


Gjithashtu moulds mund të shkaktojnë ënjtje hundës Mukoza, wheezing, acarim sy. Shenjat specifike të helmimit myk nuk është: ata ose nuk do të ndodhë, ose mund të shihet vetëm kur sëmundja është e vështirë. Prandaj, për shkakun - helmim myk kërpudhave - të vijë, për fat të keq, në fund.