Çfarë kërcënon pasojat e gjumit gjumit


Gjumë ëndërr shpesh është kreditori më të popullarizuara të kohës. Nëse një person nuk ka kohë për diçka, ajo shpesh merr kohë fjetur. Për fat të keq, shumica prej nesh nuk janë në një nxitim pastaj të paguajë faturat.
Në të vërtetë, ajo rezulton se ju mund të ruaj një shumë kohë! Në qoftë se ju të zvogëlojë kohëzgjatjen e gjumit 8-7 orë në ditë, atëherë viti do të jetë më shumë se 23 ditë! Shumë joshëse, nuk është ajo? Por le të parë të dinë se çfarë kërcënon gjumë, dhe pastaj të bëjë një konkluzion përfundimtar.Pasojat e mungesës së gjumit për shëndetin
Personi Nevyspanyy zakonisht shumë nervoz gjatë ditës, një humor të keq dhe më të ekspozuar ndaj stresit. Që truri nuk ka kohë për të shërohem plotësisht, ajo përkeqëson vëmendje dhe reagim.
Raste të izoluara të mungesës së gjumit nuk të çojë në pasoja të rënda shëndetësore. Por ajo që kërcënon mungesa e vazhdueshme e gjumit?
Hipertension, diabet dhe trashje - sipas mjekëve, një nga shkaqet e këtyre sëmundjeve janë shpesh mungesa e gjumit. Pse nga mungesa e gjumit rrit presioni për mua është e qartë. Pra, vetëm të besoj se rezultatet e studimeve të shumta.

Por diabeti dhe trashje të flasim pak më shumë. Me një mungesë të qelizave të gjakut fle humbin "formën" e tyre dhe më keq përballimin me ndarjen e sheqerit - ajo rrit rrezikun e diabetit.
Gjithashtu në vigjilje të shqetësuar metabolizmin. Ka disa hormone si leptin dhe ghrelin. E para është përgjegjëse për ndjenjat e shuarje urie, e dyta - për të oreksit. Mungesa e gjumit çon në nivele të ulëta të leptin dhe ghrelin rritje. Ajo rezulton se vazhdon uria, dhe u rrit oreksin. Prandaj problemi i peshë të tepërt.Pasojat e privimit gjumë për karrierën dhe jetën personale

Është e logjikshme të supozohet se ju do të punojnë dy orë më gjatë, pastaj të bëjë më shumë punë. Por në qoftë se këto dy orë ju vodhi nga gjumi, situata është krejtësisht e ndryshme!
Siç u përmend më lart, mungesa e gjumit dëmton vëmendje, kujtesës dhe reagim. Që truri është i çlodhur, njeriu thotë se ngadalë dhe efikasiteti i tij bie. Në përputhje me rrethanat, për ditën që ju bëni më pak se ata mund.
Ajo rezulton një lloj rrethi vicioz: nuk merret me punën e afat gjatë natës - jo vysypayetesya - kapaciteti i reduktuar - nuk kanë kohë për të kryer punën e nevojshme gjatë ditës - duke punuar gjatë natës.

Statistikat perëndimore kryer një studim dhe ka gjetur faktin e mëposhtëm. E hënë është numri më i madh i aksidenteve, si njerëzit shkojnë deri të dielën vonë në mëngjes dhe ata kanë për të marrë deri në fillim për punë. Shkëlqyer reduktimin konfirmim vëmendje të mungesës së gjumit.
Studime të tjera kanë treguar se mungesa e gjumit është i mbushur problemet familjare. Brenda 10 ditëve ekspertët vërejtur 35 çifte. Eksperimenti tregoi se, në ditët kur gratë flinin më pak se rregulloren e tij të marrëdhënieve midis partnerëve nuk konsistonte në mënyrën më të mirë. Interesante, lidhja midis cilësisë së gjumit dhe grindjet e njerëzve u vu re.

Kjo është ajo që pasojat mund të çojë vjedhje kohë gjumë. Mos harroni se gjumë të shëndetshëm - një premtim të gjallëri dhe humor të mirë për ditë. Dhe herën tjetër që duan të vazhdojnë sot, pastaj mendoni për pasojat që ju presin në të ardhmen