Si për të ulur temperaturën në të rriturit


Natyrisht, paraqitja e gjendjes ethshme të temperaturë të lartë - jo të këndshme, kështu që shumë nga ata që kërkojnë për të ulur temperaturën më të shpejtë. Megjithatë, jo të gjithë e di se në disa raste temperatura nuk duhet dhe nuk mund edhe të xhiruar poshtë, dhe jo të gjithë janë në gjendje për të xhiruar poshtë temperaturën e duhur.
Çfarë temperatura është rritur?
Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, ne duhet të gjejmë se çfarë temperatura është normë. Fakti që njerëzit kanë një temperaturë normale mund të ndryshojnë në mes të 359-372 ° C, në varësi të moshës, gjinisë dhe racës. Se norma personale e temperaturës për çdo person është i ndryshëm. Për punën e të besueshme, temperatura duhet të matet në mes të ditës pushimi në një dhomë me temperaturën e ajrit dhe lagështisë.


Shkakton ethe
Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se temperaturat mund të rritet për shkak të faktorëve krejtësisht pa lidhje me sëmundjet dhe kushtet shëndetësore të rrezikshme:

 • Aktiviteti intensiv fizik;

 • tendosje nervor;

 • Periudha pas ovulacionit në gratë;

 • tretje;

 • përdorin pije të nxehtë dhe alkoolike.


 • Nëse këta faktorë janë të përjashtuar, por ka simptoma të tjera, temperaturë mund të tregojë:

 • Sëmundjet e frymëmarrjes, sëmundjet inflamatore të rrugëve të frymëmarrjes (me një, dhimbje fyti, kollë të ftohtë apo simptoma të tjera të ngjashme);

 • helmimit me substanca toksike ose helmuese (shoqëruar me dhimbje barku, vjellje, vjellje dhe t e..);

 • sëmundjet e organeve të brendshme në prania ose mungesa e simptomave të tjera (apendiksit, sëmundjet e gjakut, sëmundjet e sistemit limfatik, gjakderdhje të brendshme, tumoret, etj).


 • Ne duhet të sjellë poshtë temperaturën?
  Shumë çudi: Nuk mund të rrahur poshtë një temperaturë shumë të lartë (37 ° C), e cila duhet të sjellë poshtë temperaturën? Le të përpiqemi të kuptoj atë.
  Duke u përpjekur për të ulur temperaturën me një (edhe gjatë) zmadhim të vogël për një ekzaminim mjekësor dhe të masave diagnostikuese, rreziku për të marrë rezultate të pasakta. Kjo është një arsye pse ju nuk mund të sjellë poshtë temperaturën e 37 ° C.

  Në qoftë se trupi ka marrë infeksion, ethet tregon funksionimin normal të sistemit imunitar, i cili hyri në luftë me florës patogjene. Në temperatura të larta trupi prodhon numrin e kërkuar të substancave mbrojtëse. Trokitur atë, ne pushim procesin e shërimit natyror.
  Kur ju dëshironi për të ulur temperaturën e një të rrituri?
  Në çështjen e asaj që ju duhet për të ulur temperaturën, ekspertët më moderne besojnë se nuk dybek temperatura është e nevojshme. Ajo thekson se niveli i temperaturës nuk është një tregues i ashpërsia e sëmundjes dhe nuk janë ethe të rrezikshme, dhe arsyeja për këtë. Përjashtimet e vetme janë raste të helmimit dhe termike (diellore) goditje kur trupi mund të thyer mekanizëm kontrolli temperatura natyrale nuk e lejon atë për të kapërcyer të shënojë kritike të 41 ° C. Një gjë për t'u marrë parasysh në këtë rast - është se, me temperaturë të lartë trupore rrit rrezikun e dehidratimit. Kjo mund të shmanget duke përdorur të lëngshme të bollshme.

  Përveç helmimit dhe temperatura, përdorni antipyretics mund të justifikohet për njerëzit për të cilët ethe është e rrezikshme në vetvete. Kjo vlen për ata që vuajnë nga sëmundje të rënda kronike (zemra, mushkëritë, sistemin nervor qendror, etj) ku ka një frymëmarrje vështirësi rrezik, konvulsione përvojë, humbja e vetëdijes, dhe kështu me radhë. D. Gjithashtu të ulur temperaturën e kërkuar në qoftë se një person kryen shumë e vështirë për të përmirësuar atë.
  Kështu, kur temperatura (pa marrë parasysh nivelin e tij), së pari duhet të shkoni te mjeku për të përcaktuar shkakun.

  Si dhe çfarë për të ulur temperaturën e një të rrituri?
  Megjithatë, në qoftë se ju keni vendosur për të ulur temperaturën, ajo duhet të bëhet siç duhet. Rregullat e përgjithshme se si për të ulur temperaturën në helmimit, dhimbje të fytit, sëmundjet respiratore dhe patologjitë e tjera janë praktikisht identike dhe përfshijnë:

 • pirja e tepruar;

 • qëndrojnë të ventiluar dhe të lagur dhomë me temperaturën e ajrit;

 • rubdown trupin me ujë të ngrohtë.


 • Çfarë pilula mund të sjellë poshtë temperaturën? Pa recetë mund të merren në bazë të antipyretics paracetamol, ibuprofen ose aspirina.