Dëm për vetë-ilaçe për shëndetin e njeriut


Ndoshta kjo ka kuptim për të thënë se qëndrimi i njerëzve ndaj shëndetit të tyre në vende të ndryshme është mjaft e ndryshme. Mbi çfarë baze mund të bëjë një përfundim të tillë? Çdo person që jeton në Perëndim, sigurisht që nxitojnë me mjekun tuaj sa më shpejt disa ndjehen mirë. Nga ana tjetër, në vendin tonë njerëzit e përdorur për besim çdo këshillë e njerëzve të tjerë, madje edhe palidhur me mjekësi. Kjo është arsyeja pse Rusia është përdorur në mënyrë të gatshme në mjete të ndryshme popullore që janë të lehtë për t'u përdorur në shtëpi pa shkuar në mjekët. Në vendin tonë, të gjithë është një mjek, dhe në qoftë se ju keni ndonjë pyetje, thjesht kontaktoni miq për gjyshërit se një specialist. Njerëzit tanë nuk janë pothuajse frikë nga vetë-dëm për shëndetin e njeriut.


Yyazytsirno, mentaliteti i popullit rus është projektuar në mënyrë që çdo sëmundje ai e percepton si një ndëshkim nga lart, ai e mbart kryqin, ende kanë forcë për të duruar dhimbjen. Jo aq i keq për ne, vetë-dëm, e cila në vetvete është mjaft e rrezikshme për shëndetin, si nevoja e tmerrshme për të shkuar në spital, i ulur në rradhë. Megjithatë një takim me një specialist duhet të shkojnë të paktën të dinë diagnozën e saktë. Dëm për vetë kryesisht për shkak të faktit se ai ka menduar mirë me shëndet, ne marrim përsipër për të hequr simptomat, nuk e kuptuar se i njëjti manifestim mund të jetë sëmundje të ndryshme e natyrshme dhe qasja shëndetin e njeriut fatale. Drogës do të dëmtojë një person nëse, në vend të shtyllës kurrizore për të trajtuar zemrën vetëm për shkak të faktit se simptomat e sëmundjes janë të ngjashme.


Edhe në qoftë se ju e dini diagnozën e saktë, trajtimi duhet të emërojë një specialist, sepse ekziston gjithmonë një rrezik për vetë-ilaçe të saktë të identifikuar dozë të drogës, kohëzgjatjen e kursit. E gjithë kjo është mjaft e mund të çojë në komplikacione të rënda për shkak se mjekët kur llogaritet dozen ilaçeve dhe kohëzgjatja e trajtimit në konsideratë një numër faktorësh të tillë si mosha e pacientit, gjendjen e tij fizike, dhe më shumë. Edhe studiuar plotësisht udhëzime të drogës nuk mund të bazuar në këtë informacion vetëm për të llogaritur dozën e nevojshme të tyre, siç rekomandohet nga norma mjeku mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme nga udhëzimeve të ofruara. Mjeku duhet të marrë në konsideratë ndikimin e drogës në uyazyka comorbidities di se si këto medikamente do të ndërveprojnë me droga të tjera të cilat janë të përcaktuara për përdorim nga sëmundje të tjera.


Ajo ka kohëzgjatjen serioze Implikimet e administrimit të një mjekim. Shpesh, një person i angazhuar në vetë-trajtim, të ndaluar marrjen e ilaçeve herë ndjehen një lehtësim, duke besuar se tashmë është shëruar plotësisht. Në fakt, këtu qëndron një rrezik serioz në këtë është vetë-lëndim: nedolikovana fundi i infeksionit mund të përhapet në organet e tjera, karakteri do të ngadalësohet, e cila është jashtëzakonisht e dëmshme. Ndërprerë një kurs i antibiotikëve për vetë-trajtimin e infeksionit, është e mundur për të marrë një veshkave, zemrën dhe organet e tjera. Bakteret në ndërprerjen e parakohshme të trajtimit natyrisht fitojnë rezistencë ndaj kësaj droge, dhe më tej me ta do të jetë shumë më e vështirë për të trajtuar.


Tepër droga trajtimit të gjatë është e dëmshme jo më pak. Përsëri, në qoftë se trajtimi përdoren antibiotikët, kjo është veçanërisht e rrezikshme. Kur vetë-trajtim përdorimi i panevojshëm i zgjatur i antibiotikëve do të çojë në dysbiosis, alergji, etj Antibiotikët Sidomos rrezikshme sintetike, sepse ata janë shumë toksike dhe të dëmtojë mëlçinë dhe veshkat.

Vetëm një mjek mund të saktë të vini ato medikamente që do të aplikohen për të neutralizuar veprimin patogjene e antibiotikëve, të cilat ju duhet të pini së bashku me ta. Qasja individuale për secilin pacient, kur droga administruara është shumë e rëndësishme, ne nuk duhet të mendojmë se mjeku cakton të gjithë pacientët njëjtë. Edhe nëse sëmundja nuk përbëjnë një kërcënim të veçantë, trajtimi do të jetë thelbësore për qëllime të trajtimit individual për secilin pacient. Përjashtojë ekspert mund të mblidhen, të vlerësuar, dhe të përdorin të gjitha informacionet e nevojshme për trajtim, në konkluzione të drejta dhe trajtim të duhur.


Sa për reklamat televizive në lidhje me ilaçe. Njerëzit, sidomos të moshuarit, përdoret për të besojnë atë që ata thonë në burrat serioze TV dhe gratë të cilët propozojnë të përdorin këtë apo atë mrekulli të kuruar sëmundje të ndryshme. Kjo adware provokon njerëzit për të blerë ilaçet për një sëmundje, ajo do të ju tregojnë se si për të trajtuar kapsllëk drogës apo diarre, enët e gjakut ose të mëlçisë për të hequr qafe urth, puçrra fytyre, e cila u përhap me krem ​​e kërpudhat apo ndonjë pilulë pije nga alergjitë.


Jepem me këtë provokim është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse me magjinë e televizionit, deftly reklamat është përshtypja e gabuar se çdo sëmundje lehtë mund të mposhtur veten duke blerë një produkt të veçantë reklamohen. Duket nuk ka kuptim për të shpjeguar se si një qasje e tillë është e rrezikshme për shëndetin, për çudi, në qoftë se sëmundja më e lehtë për të fituar, pse në spitalet dhe klinikat aq shumë vuajtje. Natyrisht, në mesin e barnave që janë të reklamohen në televizion, ka nga ata që me të vërtetë mund të ndihmojë kundër sëmundjeve të caktuara, por për të përcaktuar nëse pacienti ka nevojë të drogës vetëm mund profesionale. Është e mundur që të popullarizuar dhe gjerësisht reklamohen mjeku mjekim të miratojë dhe të emërojë një tjetër, i njëjtë efikase, por më shumë i parrezikshëm. Vetëm një profesionist mjekësor mund të përcaktojë nevojën për një droge të caktuar.