Heqja bajamet


Bajamet - një grup i makrofagëve dhe limfociteve - indet limfoide që është përgjigje mbrojtëse dhe funksionin hematopoietic. Në trupin tonë ka faringut, fryhet, Palatine dhe bajamet gjuhësor. Palatine M. kontrollin jo vetëm qëndrueshmërinë e gjakut, por edhe formojnë bazën e sistemit imunitar në përgjithësi.

Heqja bajamet ndikon në gjithë trupin. Sipas ekspertëve mjekësor, madje edhe gjysma thyer amygdala funksionon është në gjendje për të prodhuar sa më shumë antitrupa të mos përballojë për të bërë qelizat e tjera, organet apo indet e sistemit imunitar të njeriut. Çdo mikrobet që shkaktojnë sëmundje dhe bakteret, duke u përpjekur për të marrë në trup, barrierat përballen në formën e grupimeve të qelizave në imunitetit dhe plagë deri, çfarë e bën atë bajamet strukturës poroze.


Pasojat e heqje e bajameveAdenoids likuidimit të çon në një mungesë të imunitetit dhe zhdukjen e funksionit mbrojtës të hundës dhe të gojës nga të gjitha llojet e parazitëve, viruset dhe bakteret. Ka një angazhim të viruseve që shkaktojnë sëmundje ftohjet.

Bajame të mbrojtur veten kundër patogjeneve, janë të fryrë dhe i përflakur, kështu që është duke luftuar infeksionet. Pas eliminimit mbrojtëse nyjet e tyre të kryer limfatike të qafës.

Operacioni për të hequr bajamet nuk është e komplikuar, megjithatë, çdo ndërhyrje kirurgjikale në trupin tonë pothuajse gjithmonë një ndikim negativ. Periudha e shërimit është kohëzgjatja e ndryshme gjatë dhe sëmundshmëria. Para së gjithash, trupi po përjeton stres të rënda, të tilla si ind faringut, plaga është e hapur, dhe ajo duhet të respektohet nga përdorimi i antibiotikëve, dhimbje në fyt, pasi operacioni zgjat rreth një javë dhe ndonjëherë dy javë. Siklet të veçantë vuri në dukje kur gëlltitjes. Në periudhën postoperative duhet të hanë vetëm ushqime të ngrohta si pure, ose në formë të lëngshme. Herë pas here, kryesisht në pacientët me ethe reumatike, gjakderdhje mund të hapet.


Pavarësisht nga efektet anësore negative, ka edhe pozitive, si operacion për të eliminuar adenoids shpesh janë jashtëzakonisht të detyrueshme, sepse inflamacion shpesh çon në mosfunksionim të tjera të organeve "e çmuara" të tilla si veshkave, zemrës, nyje, nëse do të jetë një heqjen në kohë. Sëmundje, e cila ndikon bajamet, i shoqëruar gjithmonë nga çrregullim fjalim, dështim të frymëmarrjes, një komplikacion i kalimit të ushqimit. Avantazhet tipike përfshijnë funksionimin e rolit të saj mbështetës në luftimin pectoris rregullt, grykët kronike dhe forma të tjera të inflamacionit, N. goditëseIndikacionet për kirurgji


Disa kohë më parë adenoids likuidimit në fëmijët konsiderohen funksionimin normal, i cili u zhvillua pa një qasje të veçantë. Ekspertët moderne besojnë se operacioni është bërë e mirë vetëm në raste ekstreme. Identifikimi i një prej këtyre faktorëve është një tregues për ndërhyrje kirurgjikale.

Operacioni për të hequr bajamet tregohet nëse faktorët e mëposhtëm:

1. Shfaqja e purulent abscesit, kur të përfshirë në fyt e tij;

2. rënie të mprehtë e sistemit imunitar;


3. Zhvillimi i formës grykët kronike për shkak të rasteve të rregullt të pectoris;

4. Vendosja e asfiksisë, dmth mbivendosje frymëmarrjes bajame, kryesisht gjatë gjumit, kur një person snores shpesh ndalesa frymë për një kohë të shkurtër.

Eliminimin e plotë të bajamet kryera nga heqje e bajameve. Tonzyllotomyya - një operacion i pjesshëm heqje e bajameve, duke zvogëluar madhësinë e tyre. Vendimi për emërimin e operacionit duhet të marrë vetëm përvojën e specialistëve dhe kualifikimeve profesionale, si dhe nevojën për të marrë parasysh mungesën e efektshmërisë së trajtime të tjera. Është e rëndësishme për të kuptuar kërcënimin dhe ashpërsia e grykët kronike keqe se komplikimet postoperative.