Heqja e trupave të huaj nga vrima


Jo shumëllojshmëri aq të rralla e objekteve të palës së tretë të vogla, duke përfshirë, nga rruga, dhe insektet që mund të merrni në hapje natyrore në kokë - hunda, veshët dhe fytin (udhë ajrore). Ajo do të duket - çfarë është e gabuar me atë? Gisht Pokolupav në vesh apo hundë, pastruar fytin e tij - dhe të gjithë Delov. Megjithatë, vetë-heqja e objekteve të huaja në disa raste të çon në më shumë lëndimet dhe rezultatet shumë të trishtuar. Çfarë mund të përpiqet të bëjë më të, dhe çfarë është lënë i mirë vetëm dhe të kërkojnë ndihmë mjekësore? Si për të kryer largimin e trupave të huaj nga vrima?


Në asnjë rast nuk duhet të përpiqet për të hequr objektin e huaj në mënyrë të pavarur me këmbët të ndryshme të veshit, ndeshjet, hala dhe kështu me radhë D. -. Kjo mund të shkaktojë lëndime daulle e veshit. Por të përpiqet për të hequr atë nga instalacioni mjetet e veshit të lëngjeve të ndryshme veten. Sikur veshi i disa insekteve mori brenda, ata largohen nga instalacioni i vajit vegjetal. Nëse ju goditi rërë apo materiale të ngjashme pjesa më e madhe - zgjidhje e peroksid hidrogjeni futur. Në qoftë se sendet kanë qenë lloji i fasule ose bizele, në vesh glicerinë varrosur. Në rrugët e frymëmarrjes shpesh të marrë sendet e ndryshme të ushqimit (peshkut dhe fara të tjera të vogla, bizele, fasule, etj), por mund të aksidentalisht merrni objekte të tjera të vogla (monedha, buttons, etj). Gjëja e parë që një viktimë duhet të kërkohet ashpër dhe të fuqishëm vidkashlyatysya. Nëse kjo metodë nuk punon (ose poperhnuvshyysya nuk mund ta ekzekutojë atë), viktima duhet të bëj gju me kokë poshtë dhe e goditi në mënyrë të përsëritur në anën e pasme.


Një tjetër metodë e ngjashme që mund të keni parë në filma - duhet të shtrëngoj duart prapa viktimën në gjoks dhe me shpejtësi ngjesh atë. Me këtë ajrit compression mund të lirojë vjen rrugët e frymëmarrjes duke i shtyrë trupin e huaj. Në qoftë se ajo është një fëmijë i vogël, pastaj një tjetër metodë është e mundur - një fëmijë mund të jetë ngritur nga këmbët me kokë poshtë dhe pak trokas disa herë në anën e pasme. Në qoftë se organi i huaj ishte aq e madhe sa që ajo shpesh nuk mund të shihni edhe një specialist. Fëmija është i vendosur në një sipërfaqe të sheshtë (tabela, stol) me kokë ashpër upturned mbrapa. Përmes gojës së hapur të kryejë një rishikim të laring dhe, në qoftë se një trup i huaj është e dukshme, ajo mund të përpiquni të butë lirimin dhe për të hequr. Nëse nuk ka efekt, viktima duhet menjëherë të dorëzojë në spitalin më të afërt.


Kjo më ndodh shpesh në fëmijëri, kur duke luajtur fëmijët vënë hunda e tyre në pikat e vrimë të ndryshme. Rreziku i kësaj situate është se nëse thithur, këto objekte mund të pastaj të marrë në fyt dhe të shkaktojë mbytje. Në situata të tilla, viktima duhet të jetë i lirë për të kapur kalimin hundës, atëherë ai duhet të provoni duke përdorur një nxjerr mprehtë nëpër hundë vysyakaty objekt jammed. Nëse kjo dështon, viktima duhet të pyetet për të marrë frymë vetëm nëpërmjet gojës tuaj dhe shpejt dorëzojë atë në spital. Edhe pse syri nuk është subjekt i numrit të sotëm, dhe përveç kësaj ata janë të vështira për t'i atribuohet "vrima natyrore", por flasim për organet e huaja Syri kuptim. Të paktën kjo është shpesh një kombinim i këtyre organeve të huaja, të tilla si rënia e kokës në rërë apo qymyr, ose kur ka një shumë të midges ose xham të thyer dhe t. E. Dhe pastaj në çdo rast duhet të merren jo vetëm me veshët dhe organet e huaja hundë, por syri.


Rërë kapur, grimcat e blozës, mizat dhe organet e ngjashme të huaja të vogla është krejt e mundur që të përpiqen për të hequr veten. Për ta bërë këtë, vonoj sipërme apo të poshtme qepallë ose inverts, atëherë tip shami të pastër (fashë shtrembëruar, garzë) trupi i huaj hequr. Për këtë qëllim, ju mund të përdorni një tjetër metodë - instalacioni shpeshta në syrin e ujit të pastër dhe të larë larg trupit të huaj. Por kjo nuk duhet të bëjë ndonjë veprim në rast të rënies fragmente qelqi në sy - çdo përpjekje të pasuksesshme mund të rrisë lëndim. Viktima duhet menjëherë të japë departamentin e oftalmologjisë.