Heqja nervore në dhëmb, duke përdorur arsenik


Në disa situata është e nevojshme për të hequr nervore në dhëmb, duke përdorur arsenik? Ndoshta jo të gjithë e di se, por dhëmbi në strukturën e saj është mjaft e komplikuar - ajo përbëhet nga disa indeve në rrethana jo të favorshme mund të preken nga proceset patologjike. Nëse koha nuk zbatohet tek dentisti dhe rregullisht i nënshtrohen ekzaminimeve parandaluese, prishjen e dhëmbëve mund të përhapet pako e mbaresa nervore dhe enëve të gjakut, të quajtur tul. Ajo shpesh është referuar thjesht si tul nervore, ënjtje të quajtur pulpitis dhe nervore compression cila ndodh në të njëjtën kohë sjell dhimbje të fortë. Shumica prej nesh e di se çfarë yyazytsirno një dhimbje dhëmbi, ndoshta bëhet edhe më shumë në mënyrë të përsëritur në zyrën e dhëmbëve të hequr nervore në dhëmb para trajtimit me arsenik.


Nëse një pjesë e tul është dëmtuar, ajo duhet të hiqet. Kur heqja është subjekt i të gjitha pulpë të, dhëmbi mund të konsiderohet i vdekur, ajo do të jetë e errët, ajo bëhet e paqëndrueshme në lidhje me ndikimet negative të jashtme, pa tul nuk është dhënë mineralet e nevojshme, rrjedhjen e gjakut ndalesa. Prishja e parë e dhëmbëve ndikon në smaltin e dhëmbëve dhe eventualisht gradualisht arrin në pulpë, në qoftë se nuk bëhet trajtim të duhur dhe me kohë. Përkundrazi, në këtë situatë kanë për të bërë heqjen e nervore në dhëmb, ndoshta me ndihmën e arsenikut, edhe pse sot në klinikat moderne dentare aplikojnë metodat më moderne.


Tul është ind i butë e dhëmbit, përmes rritjes së fëmijërisë bërë dhëmbët e saj më vonë në pulpë moshën e rritur është përgjegjës për restaurimin e indeve të dhëmbëve. Nëse infeksioni ndikon në pulpë, thonë pulpitis. Fole bakteret dhe produkte të tjera prishjen e mbajnë presionin mbi nervat dhe enët e gjakut, inflamacionit duket, të shoqëruara me dhimbje të fortë akute. Gjatë kësaj periudhe, mbetet ende një shans për të shpëtuar pulpë, shërohet me rigjeneruese droga dhe antibiotikët. Kjo është e mundur në qoftë se një apel në kohë tek dentisti (brenda 2 ditëve pas fillimit të dhimbjes akute të dhëmbëve). Nëse jo në gjendje për të shkuar në kronike minber, ka periodontitis. Në disa raste kleri mund të zhvillohet pa simptoma, por sëmundja është e shoqëruar shpesh nga dhimbje të forta karakter dhemb. Në rastet kur greva pulp nekroza, ju duhet të hiqni nervore dëmtuar në një dhëmb duke përdorur arsenik apo mjete të tjera.


Si mund të hiqni nervore duke përdorur arsenik? Procedura është mjaft e pakëndshme, të dhimbshme, të gjata, kërkon vizita të shumta në dentisti. Në mënyrë tipike, arsenik është përdorur në situata ku është e pamundur që menjëherë të largojë një nerv në mënyra të tjera. Ndërsa në kohët më të hershme, duke hequr nervore duke përdorur arsenik ishte zgjidhja e vetme. Procedura kryhet në dy faza. Së pari, një dentist me një pajisje të veçantë - stërvitje, tul zgjerohet zgavër, e hap atë, atëherë paste mbulesë që përmban arsenik. Pas kësaj procedure, të vënë një vulë të përkohshme ndalon heqjen e ushqyer nga vendin e duhur. Në përgjithësi, mjaft disa orë për WIDMER dhe dhimbje nervore ka kaluar, por në disa raste mund të jetë mjaft i fortë nervore dhe madje disa ditë me arsenik mund të mos jetë e mjaftueshme për të krejtësisht të hequr qafe dhimbje. Ndërsa në qoftë se nuk ishin, por gjatë periudhës së të mbajë vulën e arsenikut të përkohshme të përcaktuara është e kundërindikuar, pasi kjo mund të çojë në periodontitis.


Gjatë vizita e dytë te dentisti heq kanalet vdekur tul pastrohen, atëherë ata janë të mbyllur mirë. Doktor rikthen dhëmbin me një kurorë ose vulë. Për fat të keq, herët a vonë dhëmbi ka të ngjarë të të shkatërrohet për shkak të privuar nga vitalitetit dhe vullnetit, në fakt, të vdekur. Për arsenikut trupit të njeriut të përdorur në qëllime dentare nuk mund të rrezikohet, por në dhëmb ajo ka një ndikim shkatërrues. Në stomatologji moderne duke përdorur arsenik për të hequr nervore e dhëmbit është përdorur ende, por kjo metodë është gjithnjë e duke u zëvendësuar nga homologët e më moderne, më pak toksike, të sigurta.


Metodat moderne të heqjes nervore dhëmb. Sot, kjo procedurë është bërë shumë më pak të dhimbshme dhe të gjatë, vetëm një vizitë te dentisti për të hequr nervore sëmurë. Mjeku kryen anestezi, përmes të cilit pacienti nuk ndjejnë dhimbje, heq dentin dëmtuar, duke marrë me tul. Duke përdorur mjete tul të veçantë është larguar nga dhëmbi të dëmtuar, e gjithë procedura zgjat rreth 30 minuta. Pajisje moderne lejon për të monitoruar procesin, duke u siguruar se procedura është kryer me sukses. Në rastet, kur pajisje të tilla nuk është e pajisur zyrën e dhëmbëve, mjeku mund të vendos një mbushje të përkohshëm dhe në qoftë se cilësia është e konfirmuar, ajo zëvendësohet me një konstante.

Në rastet kur inflamacion ka prekur vetëm një pjesë të tul (koronkovuyu) në vend të heqjes së plotë mund të bëhet vetëm pjesshme. Kjo dhëmb të zbulohet, nekrozë prekur indet hequr, preu një pjesë të pulpë, por pjesa rrënja mbetet e paprekur.

Në situata ku ka dhimbje në dhëmb pas heqjes nervore? Ndonjëherë dhimbja pas heqjes së tul vazhdon të ngacmojnë pacientit disa ditë më të gjatë. Kjo mund të ndodhë kur mbylljes grykë e ngushtë për shkak të ushqimit të ftohtë apo të nxehtë është një efekt i tillë në disa ditë. Ndonjëherë për shkak të largimit të dobët nervore e eshtrave të tij në një dhëmb, ndez vazhdueshëm. Dhimbje të forta mund të shkaktojë trajtohen keq kanal rrënjë. Në raste të tilla, ju duhet të kontaktoni dentistin tuaj.