Këmbë e shtrembër kongjenitale
Në praktikë mjekësore izoluar këmbë e shtrembër dy lloje: të lindura dhe të fituara. Në kushtet e mjekësisë, këmbë e shtrembër - një gjë e shëmtuar në të cilën këmbë është kthyer nga brenda, anën e saj e brendshme lart dhe kthesë sikur nxorrën përpara.
Atje deformim multiplanar në të cilën thembra është më e lartë se prirje normale këmbë, në formën e një hark dhe kthyer në brendësi dhe lart. Nuk janë llojet e mëposhtme të sëmundjes, si këmbë valgus, në të cilin kjo pjesë e këmbës në pjesën e jashtme të shtrembëruar; këmbë Varus, në të cilën vetëm deformyrovanaya duket brenda.


Nëse këmbë e shtrembër kongjenitale nuk është trajtuar, fëmija do të përjetojnë vështirësi marrjen e deri në këmbë.
Shkaku i këmbë e shtrembër në fëmijët është patologji kockave shin çoi në vыvyhu mes tij dhe kockave navicular. Për shkak të kësaj shkelje të eshtrave të tjera dhe indet e buta të fetusit janë formuar si duhet.
Këmbë e shtrembër kongjenitale në disa raste tregon praninë e ndonjë sëmundje sistemike dhe dysplasia (sëmundje të tilla janë arthrogryposis, osteohondrodysplazyya dhe të tjerët), si dhe keqformime fetale (p.sh., mungesa apo shkurtimin e gjymtyrëve). Këmbë e shtrembër është i njëanshëm dhe i dyanshëm. Sapolindur këmbë e shtrembër është e zakonshme, deformimi shumë e zakonshme. Ky çrregullim manifestohet kur një fëmijë në botë dhe pastaj të zhvillohet pa trajtim.

Në këmbë si fikse contracture, varet nga shkalla e këmbë e shtrembër. Ka disa gradë e ashpërsi:
butë. Kyçin e këmbës Lëvizshmërisë ruajtur, gjë e shëmtuar korrigjuar metoda pasive;
norma mesatare. Mobiliteti i kufizuar mund pjesërisht të saktë;
shkallë të rënda. Përshtatjet Metodat pasive pamundur.
Pa marrë parasysh se çfarë lloji të shkallës së sëmundjes është një fëmijë, ajo deformon dhe ndryshimet e gjithë këmbë. Në këmbë e shtrembër në formimin fëmijët e kockave është ndërprerë këmbë.

Këmbë e shtrembër kongjenitale diagnostikuar menjëherë kur një fëmijë në botë, kështu që vonesa para trajtimit nuk ka kuptim. Në kyçin e këmbës butë vendoset në një cast, duke i dhënë asaj një formë dhe orientim normale. Për të frenuar në rritje siç pritet, suva zëvendësuar çdo 14 ditë. Nëse ju filloni trajtimin menjëherë pas zbulimit të këmbë e shtrembër, pastaj më vonë nuk do të ketë nevojë masa drastike, dhe rrjedhin fëmijë do të zhvillohet normalisht. Siç thonë ata orthopedists, me një shkallë mesatare ose të rëndë të operacionit të nevojshëm. Operacioni është bërë shumë herët në mënyrë që të parandalohet përparimin e mëtejshëm të sëmundjes. Në shumicën e rasteve, kirurgët mund të arrijë rezultate të mëdha.

Në butë lindur fëmijë këmbë këmbë e shtrembër është e vendosur në allçi për 10 deri në 26 javë - në varësi të fuqisë së sëmundjes. Nëse ju bëni të gjithë kohës, kyçin e këmbës do të marrë formën e duhur para se në momentin kur një fëmijë fillon të ecë.
Pas suva është hequr, ju duhet rregullisht të kryejë një x-ray e këmbë dhe të konsultohet me ortoped për të siguruar që të gjithë fyell e këmbës kockat dhe zhvillimin e vendosën normalisht ashtu siç pritet. Për fëmijën e inspektimit duhet të sjellë dy vitet e para të jetës, të mos humbasë fillimin e përsëritjes. Gjatë kësaj kohe, shpesh do të veshin një të veçantë këmbët këpucë ortopedike, e cila siguron formimin e saktë të këmbës.