Gastroskopi - Edukimi


Gastroskopi - është një mënyrë për studim në stomak dhe ezofag. Kjo është bërë duke përdorur një gastroscope - tub që duke përdorur mjete optike ndihmuar profesionistët të parë gjendjen e stomakut, duodenum dhe mukozës esophageal.
Natyrisht, kjo procedurë kërkon përgatitje të veçantë të pacientit, por kjo varet nga karakteri, duke përfshirë edhe nëse do të jetë biopsi më tej.
Përgatitja për stomakut Gastroskopi kryer jo vetëm në një strukturë mjekësore, por edhe në shtëpi, në kohën pacienti arrin në destinacion.


Si për t'u përgatitur për shtëpinë e Gastroskopi stomakut?


Pak ditë para gastroscopy nuk marrin ushqimet pikante dhe yndyrore, veçanërisht në qoftë se ka një Ulçera në stomak dyshuar. Përkundër faktit se hastroskopы moderne zbutjen komplikime në 1%, megjithatë, shanset e atje, dhe duke pasur parasysh se gastroscope është një objekt i huaj, kjo mund të shkaktojë përparim.
Pra, pak ditë para se procedura me autorizim mjek mund të TEAS bimor anti-inflamator - të tilla si lule kamomil.

Gjithashtu sigurohuni që para se gjendja Gastroskopi shëndetësore është e kënaqshme dhe nuk ka dhimbje akute gastrointestinal. Për të kryer këtë procedurë në kushte akute është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse ajo mund të shkaktojë komplikime. Në disa raste, mjekët janë në lëvizje për kushte akute edhe në qoftë se mungesa e informacionit në lidhje me gjendjen e stomakut të rrezikshme për jetën e pacientit.
Nëse pacienti merr aspirina, drogë nonsteroidal anti-inflamator, apo hekur, më të mirë vidyazykatysya tyre 10 ditë para se të procedurës për shkak se ata mund të nxisin gjakderdhje. Zakonisht në qoftë se mur dëmtuar aksidentalisht mund të hapë disa gjakderdhje që nuk kërkon trajtim të veçantë. Nëse ju merrni këto medikamente para testit, është e mundur për të ndaluar gjakderdhje do të jetë shumë më e gjatë.

Gjithashtu në listën e barnave të padëshiruar përbëhet anticoagulants (holluesit e gjakut të kontribuojë) dhe atyre që neutralizoj acid klorhidrik.

Si për t'u përgatitur për gastroscopy në spital?


Përgatitja para Gastroskopi pikat më të madhe nuk është e komplikuar dhe mund të ndahet në tri faza.
Hapi i parë i përgatitjes së pacientit për stomak Gastroskopi - konsultoheni me mjekun tuaj
Pas diagnoza dhe sqarime është e nevojshme biopsi, tregoni mjekut tuaj në lidhje me faktet e mëposhtme:

 • prania e alergji të anestezisë dhe medikamente të tjera;

 • e ilaçeve;

 • e koagulimit të gjakut - mund të kenë nevojë për të kryer analiza shtesë;

 • e sëmundjeve të zemrës;

 • i shtatzënë ose planifikimi;

 • në lidhje me diabet, nëse ka;

 • i trajtuar më parë dhe kirurgjia stomaku në qoftë se ajo ishte.


 • Kjo është një listë ilustruese prej çështjeve më të rëndësishme për t'u sqaruar.
  Hapi i dytë është duke u përgatitur të pacientit për gastroscopy - nënshkrimin
  Pas diskutimit procedurat e nevojshme për të nënshkruar një dokument të pëlqimit për të kryer atë. Para se të jetë i sigurt për të specifikojë e ndërlikimeve të mundshme pas gastroscopy.

  Hapi i tretë i përgatitjes për të studiuar Gastroskopi - 8 orë më parë
  8 orë më parë gastroscopy nuk marrin ushqim dhe fluide të jetë e mundur. Disa orë para procedurës është e ndaluar futje fluide për shkak se ajo mund të parandalojë pasqyrë të saktë për të parë një specialist. Nga 08:00 ezofagut dhe stomakut përjashtohen nga ushqimi, kështu që është një kërkesë të rreptë.
  Para se të nevojës për të ndryshuar në rroba të veçanta që u japin në spital dhe për të hequr unaza, lente, një palë vathë, rrathë, zinxhirë, syze dhe protezat, nëse ka ndonjë. Gjithashtu, mjeku juaj mund të sugjerojnë bosh fshikëzës për të nxitur u ngrit gjatë procedurës.