Gangrenë e ekstremiteteve të ulët në diabetin


Shkaqet kryesore të diabetit janë mangësi insulinë. Manifeston mangësi që ulin aktivitetin e saj, numrin dhe mund të ndikohen ndjeshmërinë e receptorëve të insulinës në indet, duke çuar në mungesë të insulinës dhe shkakton metabolizmin e karbohidrateve. Në shkelje e metabolizmit të karbohidrateve fillon të rritet hlykoneohenez, reduktuar sintezë e glycogen në qelizat e mëlçisë.
Të gjitha këto fenomene shkaktojnë një çekuilibër të hormoneve është ndërprerë samotropyna prodhimit që stimulon rritjen e muskujve, prodhimin edhe ndërprerë të glukokortikoideve, duke ndikuar lipidet, metabolizmin e karbohidrateve, dhe rregullojnë metabolizmin e proteinave dhe acidet nukleike. Gjithashtu në diabet është prodhimi i shqetësuar i catecholamines, të cilat janë tre produkt natyror është dopamine, adrenalin dhe noradrenaline dhe këto substanca të përfshira në organet drejtuese dhe janë ndërmjetësuesit në sistemin qendror nervor dhe mungesa e këtyre substancave mund të prishin gonads punës, veshkat, mëlçinë, zemra dhe të gjitha reagimet brendaqelizore.


Me sheqer ngritur vazhdimisht në gjak mund të jenë të shqetësuar rrjedhjen e gjakut në këmbë dhe në këtë mënyrë zhvillimin gangrenë të gjymtyrëve të ulët në diabet. Gangrenë i extremiteteve te ulta shfaqet pas nevropati periferike, e cila shkakton nevropati organeve të brendshme ose autonom. Kjo plagë nervat organeve të brendshme, duke çuar në ishemi të zemrës, dhe përveç kësaj nuk ka qarkullim të dobët në të gjitha indet dhe organet. Veçanërisht të prekur me diabet sëmundje periferike anije dhe këmbët, është një nga diabetit më të shpeshta.


Në nevropati diabetik e gjymtyrë të ulët, ka mpirje, ndjesi djegie dhe një simptomë e "zvarritje", ata janë shumë të dhimbshme, por shpesh ata janë të padukshëm për të pacientit, dhe atë që është kërcënimi i tyre kryesor. Kur nevropati mund të humbur këmbët ndjeshmëri, njeriu ndjen dridhje, temperaturat e ulëta dhe të larta, i cili krijon një kërcënim për edukimin e lëndimeve të lëkurës, por ato mund të jenë diabeti, jo shëruese. Rreziku i lëndimit të këmbëve të lëkurës mund të jenë në formimin e drithërat dhe thonjtë, si dhe të veshur këpucë të gabuar. Në rastin kur një person shfaqet mbipeshë, mund të ndodhë gjë e shëmtuar e këmbë dhe madje edhe në këtë rast mund të formojnë ulcerat, sidomos në vendet ku ka ngarkesa e madhe. Në këto vende mund të zhvillojnë infeksion, dhe të gjitha proceset inflamatore mund të ndodhë pa dhimbje, për shkak të faktit se ndjeshmëria dhimbja njerëzore është e reduktuar, e cila rrit më tej të gjithë procesin inflamator dhe zhvillimin e formimin qelb në sipërfaqen e këmbët. Për shkak të faktit se diabeti ndërprerë enët e gjakut dhe arteriet dhe kjo çon në përçarje e furnizimit me gjak të gjymtyrëve të ulët, sidomos në shenjat e moshuar dhe të mëdha të sëmundjes, sindroma dhimbje është duke ecur. Dhimbja mund të ndodhë në këmbë dhe njerëzit shpesh kanë të ndaluar që dhimbja ka kaluar dhe kjo quhet sindromi i "peremezhyvayuscheysya çalim." Përveç kësaj, mund të ketë të ftohtë dhe këmbët, dhe mund të ndodhë vdes gishtave dhe zonën thembra.


Kur qarkullimi i gjakut në diabet, në gjymtyrë të ulët, siç e kemi përmendur tashmë, mund të zhvillojnë peremezhyvayuschayasya dobësimin e tyre dhe kjo mund të jetë për shkak të therjes, prerë çrregullt gozhdë, injeksione, këmbë plasaritur dhe calluses në këmbë. Në fillim diabetik këmbë omertvevat indeve të buta të këmbës dhe këpucë me majë, kjo është vaskulare dhe nervore lezione, të gjitha këto fenomene janë të lidhura me diabet. Me zhvillimin e këmbë diabetik mund të jetë ndjesi shpimi gjilpërash, djegie, mpirje, por mjaft shpesh ankesat mund të mungojnë, kështu që ju duhet të shqyrtojë këmbë për të parë para se ndryshimet në lëkurë dhe këmbë në gangrenë të gjymtyrëve të poshtme paralajmëruar. Kur qarkullimin e gjakut në gjymtyrëve të ulët në diabetin është nekrozë ind në formën e shtresave të vdekur të lëkurës.


Një nga subjektet më të mëdha patologjike kanë corns. Ajo fillon me lulëzim dhe lëkura duket shirit të errët dhe do të ushqehen që vjen nga këto drithërat tek përmbajtja purulent nekrotike. Në këtë kohë, pacientët fillojnë ënjtje e këmbëve, rritjet e këmbë në vëllim mund të pyes veten nyjeve dhe ka plagë që nuk shërohet për një kohë të gjatë, ata janë të vendosura në dorsum e gishtat dhe thembra. Këto ulcerat janë formë të rrumbullakët dhe të zgjatur, ata janë një kërcënim i drejtpërdrejtë i gangrenë të gjymtyrëve të ulët në diabet. Ajo zhduket këmbë ngrirë, ajo bëhet ngjyrë kaltërosh, lëkura bëhet e thatë dhe të ftohtë në këtë rast në zhvillim gangrenë të thatë. Në këtë kohë, gjaku i pacientit bëhet qarkullimi i trashë dhe të gjakut në këmbë, ka nekroza e indeve, dhimbja bëhet kur gangrenë e padurueshme.


E vetmja mënyrë për të trajtuar gangrenë, është operacioni për të hequr këmbët dhe këmbët për shkak të faktit se toksina që janë formuar gjatë nekrozë indore, helmimi i gjakut mund të ndodhë, që çon në vdekje. Zakonisht prerje e këmbës është mbi zonat e përflakur dhe madje edhe në rastin kur gangrenë është në një gisht, pastaj të hequr të gjitha të ndaluar, dhe kur goditi në këmbë, këmbë është larguar deri në mes të këmbë të ulët. Prandaj, ju duhet të bëjë një përfundim të qartë se diabeti sëmundja, pacientët duhet monitoruar lëkurën e tyre, sidomos në këmbë, për të parandaluar corns dhe në këtë drejtim duhet të veshin këpucë të rehatshme, të shikojnë jashtë për mbajtjen e sheqerit në gjak dhe, nëse është e nevojshme, të marrë droga që reduktojnë sheqerit, për të parandaluar zhvillimin e gangrenë.