Hernie Schmorl
Përshëndetje, Doktor! Kam gjetur një kraharorit diskale Schmorl (mendimi mjekësore për fat të keq MRI nuk është me ty). Ju lutem më tregoni, është i shërueshëm? Unë kam shpinë shumë të lënduar. Janë të lidhura këto dhimbje prapa nga një hernie? Unë rregullisht të bëni ushtrime fizike për shpinë, por kjo fillon të lënduar qafën time dhe prapa. Ka Schmorl hernie shkaku i të gjitha këtyre fatkeqësive? Faleminderit paraprakisht për përgjigjen tuaj.
Përshëndetje, Victor. Nga vetë Schmorl hernie nuk shkakton dhimbje. Por prania e saj tregon se shpinë ngarkesa të mëdha vertikale, të cilat ai nuk mund të trajtojë. Ju me të drejtë të bëjë që të bëjë gjimnastikë. Ushtrim terapeutik është shumë i dobishëm në këtë sëmundje. Por për efekt të ishte, ju duhet të angazhohen vazhdimisht në ushtrime gjimnastikor. Nëse ju keni filluar vetëm kohët e fundit që të angazhohen në ushtrime fizike, dhimbje prapa dhe qafën mjaft të natyrshme. Pas një kohë ata do.


Mirëdita. Doktor, ju lutem më thoni nëse ju mund te kuroje hernie Schmorl përmes terapisë fizike?
Hernie Schmorl - kjo nuk është një sëmundje, por një simptomë e X-ray. Schmorl hernie nuk është një hernie vërtetë intervertebral. Ky është një manifestim i osteoporozës shkaktuar nga kullimin kalcium nga rruaza, duke rezultuar në forcë të reduktuar kockave. Si rezultat, presion rruazë kërc intervertebral. Nuk kanë çrregullime metabolike. Kjo gjendje nuk mund të ndihet dhe nuk shfaqen për një kohë të gjatë dhe të jetë vetëm gjatë diagnozës X-ray. Ushtrim terapeutik është mjeti i vetëm i parandalimit dhe hernia Schmorl, për fat të keq, mbeten për jetën. Por unë dua të siguroj ju, kjo nuk është e rrezikshme.

Përshëndetje, Doktor! Gjatë testit në shpinë time u gjet Schmorl hernie. E cila masazh mund të ndihmojë në këtë rast? Unë trajner formësimin. A mund të vazhdojë të kryejë trajnimin? Thank you in advance.
Mirëdita. Bone përbëhet nga një pako e enëve të gjakut që janë të rrethuar nga një pllaka ngurtë tuba. Kur qarkullimi i varfër i gjakut, enët e gjakut kur rrotullon pak kuptojnë osteoclasts (qelizë të veçantë). Numri më i vogël i tubave, kocka bëhet e dobët dhe përfundimisht disk gjenerali intervertebral pjatë prolamыvaetsya, e cila është trupi i rruazë. Pra, ka hernie Schmorl. Me këtë diagnozë nuk mund të heqë objekte të rënda. Sepse mësuesi formësimin ju duhet të zgjidhni ushtrimin duke pasur parasysh faktin që ju shfaq frakturë të vogël compression të rruazë. Kujdes duhet të merren edhe në qoftë se të gjitha rruaza tjetër funksionon normalisht.