Schmorl hernia - Trajtimi


Besohet se sëmundja - është vazhdimisht i shqetësuar për problemin e njeriut. Por ka një tjetër kategori - Sëmundjet e padukshme që zhvillohet në trup, por nuk e japin veten. Hernie Schmorl - një prej këtyre sëmundjeve dhe poshtë - informacion më të rëndësishme për trajtimin e sëmundjeve.
Karakteristikat kryesore të Schmorl vertebrale hernie
Schmorl hernia - një sëmundje e shpinë, ku intervertebral hryaschyky bien në trup vertebral. Ta themi thjesht, kockave kërc vertebral bëhet e fortë dhe e shtyn atë. Dhe kjo mund të thotë vetëm një gjë: një problem serioz njeri me eshtra, dhe së bashku me Schmorl hernia, trajtimi kërkon tërë trupin.


Problemi kryesor është se hernia vetë nuk ka treguar. Njohin atë duke përdorur X-rrezeve, të cilat, për fat të mirë, nuk është aq shpesh. E vetmja zile alarmante - lodhje mbrapa. Në hernie kthehet lodhur pas këmbë zgjatur, këmbë dhe aktivitetet edhe të vogla fizike. Lodhja mund të shoqërohet herë pas here me dhemb dhimbje. Prerja dhimbjen kryesisht ndodh vetëm nëse hernia është shumë e madhe.

Trajtimi i diskale Schmorl shpinë


Nuk është lajm i mirë: Schmorl hernia - një sëmundje e pakëndshme, por rreziku për jetën nuk është. Por kjo nuk do të thotë që të angazhohen në trajtimin është e nevojshme.

Dhe hernias vetme dhe të shumëfishta duhet të trajtohen në mënyrë të barabartë Schmorl, kryesisht duke eliminuar problemin që çuan në ndodhjen e tyre. Gjegjësisht - për të forcuar kockat në përgjithësi dhe në veçanti shpinë. Kjo mund të bëhet duke marrë ilaçe që përmbajnë kalcium dhe vitaminë D.
Në mënyrë efikase dhe në hernia Schmorl efektet fizike:

  • fizioterapi;

  • masazh;

  • shtrihen në shpinë;

  • terapi manuale.


  • Gjimnastikë trajtimit në Schmorl hernie është më efektive dhe të sigurt. Ai përbëhet nga tre faza:


  • Faza hyrëse - shtrihen ushtrime shpinë. Bëni ushtrimet e nevojshme mund të dhe të ulur dhe në këmbë, dhe shtrirë - gjëja kryesore që nuk lindin në kryerjen e dhimbjes.

  • Faza e dytë - të forcuar ushtrime shpinë.

  • Faza përfundimtare - relaksuese ushtrime shtrihen.


  • Përveç kësaj, trajtimi hernia Schmorl mundeni të provoni mjete popullore. Faqet e prekura ndihmojë fërkim alkool, por procedura duhet të zgjasë jo më shumë se dhjetë minuta. Lehtësimi shërim dhe fasha luleradhiqe lule, gështenja ose patate me rrikë. Një banja me pisha me vajra esenciale do të jetë e dobishme për të gjithë trupin dhe të ju ndihmojë të relaksoheni dhe lehtësimin e stresit.