Deformim skeletik ndërsa drejtimin acromegaly


Acromegaly është një fenomen që ndodh kur adenoma e hipofizës dhe kjo është jo më shumë se 12 mm më e gjatë dhe nganjëherë kjo tumor zhvillon së bashku me rritjen e shalë turke që është e mundur për të gjetur X-ray e kafkës.
Hipofiza është një hekur shumë e vogël dhe ajo prodhon disa hormone dhe me sëmundje fillon të rritur ose ulur sasinë e hormoneve që ndikojnë prodhimit të hormoneve në gjëndra të tjera, dhe hipofizës rregullohet nga hipotalamusi, një gjëndër që ndodhet edhe në tru. Në rastin kur Hipofiza prodhon një sasi të vogël të hormoneve, sëmundja zhvillon panhipopituitarizm dhe kur hormon rritjen e tepërt të prodhuara në këtë rast të fillojnë të rriten eshtra dhe një sëmundje të quajtur acromegaly. Në shumicën e rasteve sëmundja është shkaktuar nga rritja e hormonit të rritjes, në rastin kur ai prodhuar shumë dhe si pasojë e kësaj sëmundjeje, kur prodhohen shumë hipotalamusin somatolyberyna.Fenomenet e tilla janë në samatolybernyna ektopike sekrecion dhe kur rrit përqendrimin e joneve të kalciumit, duke rritur prodhimin e vet, sepse kalcium mund të konsiderohet si një ndërmjetës i mesëm në mekanizmin e prodhimit të somatotropin. Hormon Rritja dhe ne kemi gjetur se është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës dhe siguron rritjen e skeletit, ndërsa ajo vepron në kockë dal zonë që ofron proceset metabolike të cilat janë thelbësore për rritjen e tyre. Kur një person bëhet një i rritur, ai e mbylli zonën e rritjes, si në rastin kur ajo fillon për të prodhuar një numër të madh të hormonit të rritjes, rritja nuk është vetëm një skelet, dhe fillon rritje e jashtëzakonshme disproporcional të eshtrave të fytyrës e kafkës, këmbët dhe duart, hunda, veshët, kështu fillon acromegaly. Në rastin kur hormon Rritja e fëmijërisë është prodhuar në sasi të vogla, në këtë rast nanizm zhvillimin e hipofizës, dhe rritjen e prodhimit të hormoneve shkakton gigantism në çdo rast, kjo nuk është normale dhe kjo është e lidhur me një shkelje të hipofizë dhe hipotalamusi.


Deformim skeletik ndërsa drejtimin acromegaly ndodh në rastin kur rritja e prodhimit të hormonit të rritjes, por kjo periudhë ka ndaluar rritjen e gjatësisë së eshtrave. Në këtë rast ka filluar në përhapjen apo fund skajor dhe siç kemi thënë, duke rritur madhësinë e kokës, këmbët dhe duart, hundë, por në të njëjtën kohë në ndryshim pamjen e personit duket qimeve. Kur running acromegaly mund trash fyt, duke çuar në një rënie në zë fillon të rritet dhe nofulla të ulët dhe gjuhën. Kjo sëmundje zhvillohet pa u vënë re dhe kjo mund të njohin vetëm në fazat e vona të zhvillimit, kur syri i zhveshur nuk do të mund të shihni të gjitha ndryshimet që ndodhin në deformim të skeletit. Përveç kësaj, somatotropin mund të ndryshojë funksionin e organeve të brendshme dhe më e rëndësishmja, kur ajo është e ekspozuar mund të rritet disa nga gjëndrat endokrine dhe në shpretkë, mëlçisë dhe zemrës, por duhet theksuar se rritja në zemrën nuk do të çojë në një rritje në qarkullim, dhe anasjelltas zhvillon dështimin e saj.


Në pacientët me acromegaly shfaqen dhimbje koke të rënda, vizioni përkeqësohet për shkak të ngjeshjes së optik nervore, dhe impotenca tek meshkujt ndodh. Në këtë rast, kur gratë zhvillojnë acromegaly, atëherë ata fillojnë ciklin menstrual, dhe ata që nuk kanë ushqyer qumësht prej tyre është prodhimi i tepërt i Hormoni, duke shkaktuar prodhimin e qumështit. Një somatropyna tepërt deformim i skeletit, për shkak të rritjes së indeve të buta, metabolizmin shqetësuar dhe kështu fillojnë të prishen kërc kyçeve që të çon në deformim skeletik. Deformim skeletik ndërsa drejtimin acromegaly shprehur rritjen e zgjerimit hapësira ndër brinjëve gjoks dhe kjo merr formën e kegs dhe shpinë fort lakuar. Një kërc në rritje dhe ind lidhës që çon në deformim të nyjeve dhe shkeljes së lëvizshmërisë së tyre, duke shkaktuar dhimbje të padurueshme. Në acromegaly rritur ekskretet dhjamor dhe potoodelenye, lëkura do të thellë të mjaftueshme në mur dhe është e theksuar sidomos në kokë.


Acromegaly, në zhvillimin e saj është e ndarë në disa faza, faza e parë ose fillestar kur malovыrazhennoe sëmundja në këtë rast, nuk diagnostikuar acromegaly, por mund të aksidentalisht gjeni somatotropin gjakut. Hypertrophic Faza tashmë tregon një simptoma mjaft të rënda, dhe faza tumor përcaktohet nga mosfunksionim të syrit dhe rritjen e presionit intracranial. Faza e fundit e acromegaly, kjo kaheksia, skelet deformuara, dhe në shkelje të organeve të brendshme në njerëzit ul efikasitetin, rrit dështim të zemrës, hypertrophy miokardi duket dhe ajo ndryshon myocardiodystrophy.


Në shumë pacientë me acromegaly rrit presionin e gjakut dhe kështu apnea e gjumit sindromi, dhe ajo është e lidhur me ndryshimin e indeve të buta të traktin e sipërm respirator, gjithashtu ndërpreu traktit respirator. Deformimi skeletit shkaktuar nga zhvillimin e tumoreve të organeve të ndryshme, si dhe beninje malinje. Gjithashtu vërehet sëmundje tiroide, mund të zhvillojë polyps zorrëve, fibroids mitrës, vezoret polycystic, adenomatous veshkave hyperplasia dhe të gjitha këto ndryshime patologjike ndodhin nga compression dhe shkatërrimin e tumorit hipofizës. Acromegaly është diagnostikuar në bazë të rritjes së pjesëve të trupit që janë të dukshme gjatë inspektimit dhe kryejnë një test të gjakut dhe të përcaktojnë sasinë e hormonit të rritjes. Në rastin kur acromegaly është lënë pas dore, ajo çon në paaftësi dhe madje edhe vdekje.