Me një legen thyera duhet të jetë i zoti


Çdo ditë njerëz të ndryshëm në këtë planet për çfarëdo arsye vras ​​veten. Disa lëndime të harrohet lehtë, sepse nuk sjell ndonjë pasoja të rënda, të tjerët për një kohë të gjatë, dhe shpesh deri në fund të jetës mund të kujtojmë, për shembull, një legen thyer. Ky lëndim është një nga nayopasneyshyh për shëndetin e njeriut, sepse në këtë fushë e fokusuar shumë organe të rëndësishme.

Lëndimi më e zakonshme në mesin e organeve sporstmenov, si rastin e traumave të rënda dhe një tkurrje të mprehtë të muskujve. Gjithashtu në rrezik janë pacientët me osteoporozën - kockave e shumë e hollë, dhe për këtë arsye e brishtë. Shpesh njerëzit me këtë diagnozë të marrë një lëndim të ngjashëm në vjeshtë normale.


Konvencionale, e thyer kockat e legenit janë të ndarë në dy lloje :
1) pa komplikime (dritë);
2) kompensuar (komplekse).
Në të lehtë për të kuptuar lëndimit thyerje, efektet e të cilat nuk shkaktojnë dislokimin dhe zhvendosjen. Më i rrezikshëm është e vështirë për shkak se organet e rëndësishme të vendosura në afërsi të vendit të lëndimit, paragjykim mund të jetë dëmtuar.
Shpesh ndodh frakturë kockave pubike. Më shpesh kjo ndodh kur goditi në kockë me një forcë të caktuar ose compression. Kjo është e rrallë në të tilla raste të abuzimit rezulton në zhvendosje. Gjendja fizike e viktimës, në këtë rast, do të varet nga shkalla e lëndimit dhe vendin e tij të origjinës.

Shumë ekspertë barazojnë dëmi është dëmtimi kafkë. Kështu, ata duan të tregojnë peshën e këtyre lëndimeve, rrezikun e tyre në shëndetin e njeriut, sepse ka raste kur si rezultat i lëndimit zhvillon shoku .

Simptomet e dëmtimit


Duhet të theksohet se në mesin e lëndimeve të ndryshme legenit, më të rëndësishmet janë ato që sugjerojnë atë nadlome. Diagnostikuar dëmtime mund të jetë për shkak të simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje të forta;

 • bruising në vendin e lëndimit;

 • shoku traumatik;

 • gjakderdhje në rast thyerje të hapur;

 • mosfunksionim të organeve në legen, urinimi vështirësi, kapsllëk, dhimbje barku, etj


 • Nëse përveç thyerjes së pelvisit dhe viktimës ka marrë lëndime të tjera, zhvillimi i shokut traumatik është reagimi më yyazytsirnoyu. Kjo ndodh si rezultat i gjymtyrëve të forta squeezing, humbje të mëdha të gjakut, dëmtimit të mbaresa nervore në zonën e legenit.
  Mjekët dalluar simptomat e mëposhtme tronditëse traumatike:

 • lëkurës zbehtë;

 • djerse;

 • presion gjaku i ulët;

 • rrahje zemre të shpejtë;

 • ënjtje;

 • humbja e vetëdijes (në raste të rralla).


 • Nëse viktima të pasur dhimbje në legen, menjëherë ta dërgojnë atë në spital për x-rrezet, sepse vetëm në këtë mënyrë mund të përcaktojë numrin e lëndimeve dhe kompleksitetin e tyre.

  Ndihma e parë për trauma legenit


  Thyerje e legenit, ose më mirë pasojat e tij, në fakt, përbëjnë një rrezik të madh për shëndetin. Siç u përmend më lart, ka raste që ata të vazhdojnë të shfaqen gjatë gjithë jetës. Kjo është arsyeja pse keni nevojë për trajtim urgjent.


  Një nga rolet kryesore, si në çdo ngjarje traumatike që i takon në ndihmën e parë. Frakturë të hapur kërkon gjakderdhje të menjëhershme ndaluar dhe dizinfektimin edges plagë.
  Për të zvogëluar dhimbje, ju mund të hyjë në një viktimë analgesics nënlëkurës apo të japë tableta. Është e rëndësishme për të monitoruar me kujdes gjendjen e personit të dëmtuar, që në shenjën e parë të shfaqjes së shokut për të ndihmuar atë të shpëtoj prej tyre.
  Shpesh, trajtimi i suksesshëm varet nga shpejtësia e arritjes së ambulancës. Por pa marrë parasysh dobyralasya sa shpejt në vendin e ngjarjes, çoj pacientin e tyre nuk duhet të në çdo rast. Arsyeja barelë veçantë që në mënyrë strikte të barabartë. Gjatë gju plagosur pidkladayetsya rul. Networking gomave rrallë e shoqëron këtë lloj thyerje.

  Çfarë tretmane janë përdorur


  Thyerje e lehtë këllk shpesh kërkon kirurgji, si trajtimi është konservator në stil. Gjithë Viktima periudhë shkon në një makinë të posaçme që regjistron deri një pozicion.
  Nëse është e nevojshme, për të lehtësuar lëvizja mund të përdoren paterica. Nëse periudha e trajtimit dhe rehabilitimit nuk ka komplikime, kocka plagosur legenit mbulohen në tre muaj ose katër. Mjeku mund të përshkruajnë medikamente dhimbje dhe vitamina të nevojshme për eshtra të fortë, shtresë e tyre të mirë.

  Me zhvillimin e shokut traumatik aplikuar transfuzion gjaku, dhe procedura bllokoj plotësisht kockave plagosur. Nëse buzë të mbyllura dhe shpesh thyerje fiksimit në bord apo në shtrat i varur. Gjithashtu imobilizimi mund të kryhet duke përdorur gomat Belera ose rollers në rajon popliteal. Nëse plagosje përfshin pasojat në formën e çara ose frakturave të unazës së legenit, i caktuar detyrimisht skeletit shtrihen.
  Trajtimi kirurgjik ndodh kur një konservator nuk ka dhënë rezultatet e dëshiruara, kur dëmtohen organet e tjera në kockë legen apo kur shumë njëanshëm.

  Gjatë trajtimit, nëse konservativ ose kirurgjikale pjesa tjetër e kërkuar shtrat për të paktën një muaj. Përfundimi i dëmtuar në këtë rast duhet të mbahen në goma të caktuara të veçanta.
  Kohëzgjatja e trajtimit dhe shërimit periudhë do të varet nga shumë faktorë siç janë shkalla e dëmtimit, shkalla e tronditjes, gjendjen e viktimës dhe, natyrisht, rekurs në kohë të institucionit. Trajtimi mesatare zgjat 3-4 muaj, në qoftë se komplikimet e mundshme, ajo do të rritet.

  Nëse frakturë është e hapur, ajo është kryer kryesisht nga masa të ndryshme për të eliminuar ndotjen e mundshme. Mbrojtja kundër mikrobeve dhe baktereve të cilat janë të rrezikshme që mund të çojë në infeksion përfshin trajtimin e plagës dhe lëkurën rreth tij.

  Rehabilitimi i mëtejshëm


  Proces mjaft i gjatë është rehabilitimi. Si trajtimin e vetë, ajo është një hap i rëndësishëm drejt shërimit të plotë dhe të kthehet në ritmin normal të jetës. Kjo është arsyeja pse ajo është e nevojshme për t'iu qasur me seriozitet të plotë të kësaj çështjeje.
  Pas trajtimit, hera e parë që viktima të rënda dëmtimi mundet pak i butë, sepse tendons dëmtuara dhe muskujt në zonën e legenit që kërkon më shumë kohë për shërim të plotë. Në këtë kurs rast rehabilitimit luan një rol të rëndësishëm në parandalimin e dhimbje kronike në zonën e prekur.

  Nëse trajtimi nuk mund plotësisht të parandaluar dhimbjen dhe rehabilitimi është mjaft i ngadalshëm, ju duhet të kontaktoni menjëherë mjekun tuaj dhe të mos bëjë në asnjë rrethanë të mos mbështetet në vetë-ilaçe, të cilat, nga ana tjetër, mund të çojë në pasoja të pakthyeshme.

  Pasojat janë të ndryshme


  Pasojat e trazirave në rajonin e legenit nuk janë aq të vogla sa shumë njerëz mendojnë. Legen dëme mund të çojë në çrregullime të rëndësishme funksionale të organeve të brendshme. Thyerje të rënda kërkon kirurgji detyrueshme. Dhe kështu procesi i rehabilitimit do të marrë shumë më të gjatë dhe trupi do të shërohen më ngadalë se sa drita.

  Parakohshëm ndihma e dhënë për herë të parë dhe profesionale në 15% të rasteve të çon në paaftësi se rekomandimet jo-mjekut gjatë rrjedhës së rehabilitimit, Refuzimi i pushimit shtrat çon në çalim kronike .
  Nëse dëmtimi është i shoqëruar nga indet nervore legenit, me përjashtim të dhimbjeve kronike, ajo mund të ketë një ndikim pozitiv në zhvillimin e mosfunksionim seksual. Prandaj, simptomat e mundshme apo dyshimi menjëherë rekomanduar të konsultoheni me mjekun dhe saktësisht të përmbushë të gjitha kërkesat e tij. Kjo do të ndihmojë për të shmangur pasoja të tilla të pakthyeshme.

  Është shumë e vështirë që menjëherë të diagnostikuar një legen thyera, në mënyrë që viktima është në një gjendje shumë të keqe dhe nuk mund menjëherë të përcaktojë se çfarë dëme ka ende.
  Prandaj imobilizimi dhe transporti e nevojshme për të ndihmuar në parandalimin e zhvendosjen e mëtejshëm të fragmenteve. Një person me këtë diagnozë duhet të shtruar në spital menjëherë.