Miastenia gravis sëmundje ose paralizë asthenic bulbarnыm


Çfarë është një miastenia gravis sëmundje ose paralizë asthenic bulbarnыm? Miastenia gravis sëmundje për sëmundjet neuromuskular. Ajo karakterizohet nga lodhje të muskujve patalohycheskoho karakter. Por ende natyra mjaft etiologjik i sëmundjes nuk është themeluar. Ka mendime se ka një predispozitë gjenetike, të cilat kanë një virus të ndikojë ose të Mycoplasma.

Për më tepër, në 2/3 pacientët pas sondazhet janë kryer apo për të rritur numrin e qelizave të gjëndër thymus ose tumor.Sëmundja dhe simptomat e saj të miastenia Gravis
Foshnjat Klinika manifestohet në dobësi muskulare dhe lodhje të muskujve karakter patologjike. Kjo dobësi në muskuj, lëvizjet me norma të frekuencave të larta rritet përsëritet shumë shpejt dhe mund të lëvizin në paralizë të plotë. Ritmi i ngadaltë i lëvizjes kundrejt kohë ruan forcën e muskujve.
Shpesh, shenjat e para të manifestimeve sëmundjeve të shfaqet 20-30 vjeç, por në shumë raste, pubertetit myasthenia në fëmijët (mosha). Miastenia sëmundje GRAVIS mund të gjenden në moshë të vjetër, por numri i grave që vuajnë nga kjo sëmundje kalon pothuajse të gjitha kategoritë nga gati pesë herë.

Bazuar në natyrën e sëmundjes asthenic paralizuar bulbarnыm ishte ndarë 3 forma kryesore të saj:
1. miastenia gravis progresive.
2. Formularët stacionare myostenycheskoho shtetërore (Stabiliteti defektet myastenycheskyh për një kohë të gjatë).
3. Эpyzodychnost myostenyy, dmth një ndryshim të theksuar nga foshnjat deri remissions spontane, por zgjatur.

Për simptomat e miastenia dalluar lokalizimin:
• Lëvizja mbresëlënëse muskujve syve (syrit)
• Funksioni mbresëlënëse muskujve të gjuhës, faring dhe fyt (bulbar)

• muskujt gjymtyrë goditës (skeletore)
• përgjithësuar miastenia.

Në formën e ankesave sy parë në dualitetin e subjekteve, sidomos në lëshim të qepallave dhe leximit të zgjatur, ose ulur në kompjuter. Zakonisht simptomat e theksuar në mbrëmje, atëherë ajo është një rritje e ndjeshme ptosis dhe sende të dyfishtë vizion. Në fillim të sëmundjes është humbja pjesshëm i muskujve lëvizjes sy. Si procesi i zhvillimit të vjen të plotë zonën ophthalmoplegia jashtme. Si pasojë, bashkohet anisocoria, dmth reagimin varfëruar e nxënësve ndaj stimujve të lehta.


Humbjen muskujt asthenic bulbarnыm paraliza çon në çrregullime funksionale të epiglotis dhe shije të butë. Kështu në pacientët me lëngun merr në hundë tuaj dhe procesin e komplikuar të gëlltitjes ushqim, zëri duket hije hundosyaschyy, ajo gradualisht vjen në "venitje", dhe kur ka një lodhje të fortë rozyazyka. Pas të gjitha këtyre manifestimeve të sëmundjes si pasojë - zhvillimin e pneumonisë aspiratës dhe lodhje fillore gjithë trupin.
Nëse dobësia filloi të përhapet në muskujt e këmbëve apo duarve - zhvillimin psevdoparez. Të gjitha proceset filluar me lezione proksimal departamenteve muskujt në krahë, nganjëherë - muskujt e qafës. Në këtë rast vuan nga sëmundje e komplikuar periferikësh frymëmarrjes prekura pjezë në llojin myastenycheskomu. Ka raste të atrofi të muskujve të qafës, gjuhën dhe duart.


GRAVIS myasthenia sëmundje dhe klinikë në fëmijëri
Në total janë katër forma klinike të foshnjave fëmijëve: lindura, neonatale, fëmijërinë e hershme dhe të mitur.
Forma neonatale myasthenia gjetur në fëmijët nënat e të cilëve kanë miastenia gravis sëmundje. Këta fëmijë të vegjël të qaj, të varfër thith gjinjtë me frymëmarrje të shpeshta të cekët në hypotonia theksuar ashpër muskulare dhe dobësi në gjymtyrë. Aplikimi i grupit anticholinesterase drogë gjatë muajit - gjashtë muaj ka një të mirë karakter terapeutik efekt.

Forma kongjenitale myasthenia duket shevelenyem parëndësishëm foshnjen e palindur, në lindje - duke dëgjuar britmat e dobët, vështirësi gjiri, gëlltitjes, lëvizjet dobësi gjymtyrë. Nëse ju nuk e mbajnë terapi patogjene, ajo mund të çojë në vdekjen e abuzimeve pacientit tabloideve. Megjithatë, kjo formë e sëmundjes ndodh shumë rrallë.

Miastenia gravis Sëmundja një moshë e hershme zhvillohet në 24 muajt e parë të jetës. Ajo rrjedh butësisht dhe duket zakonisht shqetësime oculomotor për llojin e karakterit myastenycheskomu, por gjithashtu mund të jenë të përfshirë dhe që përtypet dhe fytyrës muskujt.

Format më të zakonshme të myastenycheskye mitur. Sëmundja manifestohet më shpesh në vajzat 11-16 vjet dhe ata çrregullim i përgjithësuar, deri në pranimin muskujt kequshqyerja.

Patologjia e sëmundjes asthenic paralizë bulbarnыm dhe mekanizmin e sëmundjes
Parashikojnë sëmundje bulbarnыm asthenic paralitikë nuk është e lehtë. Ajo mund të shihet vetëm se çfarë mekanizmi i çrregullimeve natyra myasthenic luan një rol të rëndësishëm në mungesën e kaliumit në trup për të rritur funksionalitetin e aktivitetit të hormoneve tiroide dhe organet gjenitale tiered.