Muskujt hark këmbët


Nëse redukton muskujt këmbë, është e rëndësishme të mbani mend disa mënyra efektive për të ndihmuar të zgjidhur problemin. Shfaqja e rasteve të tilla mund të jenë të izoluar, por kjo mund të jetë rezultat i sëmundjeve dhe ngacmojnë ju vazhdimisht.

Pse redukton muskujt këmbë?Të paktën një herë, nëse jo më shumë, çdo person hasur probleme të ngjashme, kur ka një tkurrje të muskujve pavullnetshme dhe ka dhimbje akute. Natyrisht, shkalla e dhimbjes mund të jenë të ndryshme, por, megjithatë, ajo është mjaft e dukshme dhe të pakëndshme. Shkaku ka nevojë për muskujt këmbë mund të jenë:


 • tendosje fizike;

 • çrregullime të papritur të qarkullimit të gjakut të gjymtyrëve;

 • Qëndrimi i vështirë gjatë gjumit dhe gjymtyrë rrjedhin;

 • Mungesa e kalciumit, kaliumit, magneziumit ose kripës në trup;

 • shpinë sëmundje tiroide, ose venat me variçe;

 • këmbët e sheshtë;

 • Hipotermi Sharp;

 • glukozë ose mungesa e oksigjenit në inde.


 • Shumica e njerëzve gjatë natës zvogëlon muskujve në rastin e diabetit.
  E njëjta gjë mund të hasni probleme me veshin e rregullt këpucë shumë të ngushtë dhe të pakëndshme, e cila çon në overtraining dhe qarkullim të dobët.

  Problemet mund të shfaqen në gratë shtatzëna që vuajnë nga mungesa e elementeve thelbësore gjurmë.

  Çfarë duhet të bëni kur shoferi muskujt këmbë?


  Ka disa mënyra që ju mund të shpejt hiqni vrull dhe dhimbje:

 • Një metodë efektive është që të përpiqen për të zgjas muskujt konsoliduar. Kjo mund të bëhet kur vendndodhja e dhimbjes është viçi. Për ta bërë këtë, tërheq goditje mbi këmbë, gju dhe kështu duhet të jetë razohnuto.

 • Kjo është një mënyrë efektive muskujt aktiv fërkim që nxit rrjedhjen e gjakut, kështu tërheqje dhimbshme.

 • Nëse ndërtimi i muskujve ndodhur gjatë gjumit apo tjetër, atëherë këmbët më të ulët duhet të jetë në dysheme dhe të qëndrojë deri. Kjo do të krijojë qarkullimin dhe relaksohuni vend mpirë.

 • Një veprim i mirë ka një ndjesi shpimi gjilpërash intensive pjesë të mpirë e trupit apo pin ndjesi shpimi gjilpërash, për shembull.


 • Në rast se ju jeni ndonjëherë probleme të tilla, ju mund të përdorni metoda efektive për trajtimin e tyre. Merrni dhimbje nuk ka kuptim, pasi ajo është ende dhimbje do të kalojë para se të vijë veprimit. Nëse ju keni parë sulme të shpeshta, ndërsa është e nevojshme dhe duhet menjëherë të shihni një specialist për të ndihmuar të përcaktuar shkakun dhe kohën për të përcaktuar sëmundjet e mundshme.