Kyçin e këmbës dhe këmbë të shëmtuar këmbë


Kockat humbasin vendin e duhur vektoriale dhe kreu i kockave parë metatarsal fillon të dalë nga të përbashkët. Me kalimin e kohës, kockat rritet gishtit refuzuar fuqimisht mënjanë, duke bërë presion në sekondë. Këmba merr formë të shtrembëruar. Bones, nyjeve dhe dhimbje ligament, blisters duket. Për shkak të shpatin e eshtrave të gabuara, dhe nganjëherë ata të kthehet rreth boshtit të saj ndryshon radikalisht biomechanics të ecur, muskujt dhe tendons ndjehen mbingarkesë të vazhdueshme, duke vuajtur shpinë. Zgjidhni këpucë të përshtatshme po bëhet më e vështirë për të parandaluar këmbë dhe kyçin e këmbës shëmtuar.


Kjo është arsyeja pse mjekët këshillojnë prindërit nga një moshë të re për të kryer vlerësimet e rregullta të ortoped fëmijëve. Kyçin e këmbës mund të jetë rezultat i shëmtuar kongjenitale e këmbë, artrit. Shpesh duket gjatë dhe pas shtatzënisë, fituar peshë të shpejtë, tendosje intensive fizike. Vini re se zona rreth gishtin e madh të këmbës ka ndryshuar? A nuk e tërheq në X-rrezeve. Ajo do të tregojë arsyen për deformim, dhe mjeku do të përshkruajnë trajtim ortopedik.
Ka 3 ashpërsia e shëmtuar. Nëse diagnostikuar shkallën e parë, ju mund të përpiquni të ngadalësojë deformim - vetëm veshin këpucë të rehatshme me këmbë e 2-3 cm, me një shputë të gjerë dhe domosdoshmërisht - insoles ortopedike.


Këmbët masazh norma dhe këmbët, stërvitje adekuate, kontrollin e peshës të ndihmojë gjithashtu. Një grup i veçantë i ushtrimeve që synojnë forcimin harkun e klasave të përditshme. Të gjitha këto masa janë të efektshme, por, mjerisht, i përkohshëm. Është e rëndësishme për të monitoruar dinamikën e rritjes së eshtrave - procesi është i pakthyeshëm. Kur tendosje dytë dhe të tretë shkallë pa kirurgji është e nevojshme. Nëse kjo nuk është bërë, mosha kaluar nëpër këmbë poshtë që vënë këpucët e saj të zakonshëm është e pamundur. Të përshtatshme dhe jo të gjithë modeli ortopedike.


Farë Korrigjimi angazhuar në qendrat e specializuara dhe ortopedi traumatologji. Në Kirurgët nuk kemi grumbulluar eksperiencë të gjerë dhe pajisjet e nevojshme janë: moderne mini-pijshëm, mini-implantet, etj Pajisje mjekësore është shumë e shtrenjtë, në Rusi është ende nuk është në dispozicion në sasi të mëdha dhe janë vetëm disa kirurge. Podyatryya Moderne (degë e mjekësisë që trajton sëmundjet e këmbë dhe këmbë të ulët) mund të zgjidhë pothuajse çdo këmbë problemi. Nëse operacioni është kryer në mënyrë korrekte, nuk kanë nevojë për asnjë suva ose paterica - vetëm këpucëve të veçantë postoperativ.


Në konsultim fillestar mjeku duhet të japin detajet e të gjitha nuancat e kirurgjisë në të ardhmen. Kjo zakonisht merr dy orë, të veprojë në të njëjtën kohë të dy këmbët. Kosto -. 200 mije Fshij, duke përfshirë edhe hospitalizimin dhe shpenzime të tjera..
Ekspertët këshillojnë fuqishëm nuk zbatohet për qendrat e mjekësisë estetike. Në mënyrë tipike, kirurgët nuk kanë as përvojë e as të kuptuarit e kompleksitetit të problemit dhe as pajisjet e duhura. Laik vështirë të mendoj se tregon këmbën plotësisht njerëz të ndryshëm! Pa trajnimit dhe vjet përvojë nuk mund të jetë një kirurg rezultate të mira. Tani shumë kirurgët, duke përfshirë përbashkët urgjentisht "ri-trajnuar" në ortopedike, përafërsisht i njëjtë sikur sytë kirurg-proctologist filloi të veprojë. Hiq kockave është i lirë nën OBK politikave. Në tendosje të rënda klinikën ortopedike jep referime në spital. Por ka një operacion gjasë do të mbahet në metoda të vjetëruara me të gjitha pasojat e saj: operative alternative ndaluar, allçie për tre muaj pas çdo operacioni, rehabilitimin e dhimbshme dhe e gjatë. Në fakt, ju bien nga një vit të jetës.


Riaftësim
Pas kirurgjisë moderne dhe anestezi adekuate pacienti është zakonisht në spital një ose dy ditë. Faktori më i rëndësishëm suksesi - përputhshmëria me rekomandimet e kirurg në shkarkimin. Midis tyre - të mbani këmbët tuaja mbi ngritjen më të madhe të ditës dy javë për të zhvilluar dhe ushtruar nyje - ato tregojnë mjekut. Në raste të rënda, disa kohë do të keni për të përdorur rollers interdigital dhe pajisje të tjera ortopedike. Këpucë të veçantë (këpucë Baruka) janë 4-6 javë. Sutures janë hequr pas 2 javësh plagët janë mezi të dukshme në 3-4 muaj. Këmbë ngarkesës normalisht të jetë e mundur në një muaj e gjysmë, edhe pse Fitness të vonohet për tre muaj.