Hernie intervertebral sëmundje e rrezikshme


Palca kurrizore është e mbrojtur nga të gjitha anët nga kockave dhe kërc nga të ndahet mbaresa nervore që transmetojnë informacion dhe trurin, dhe në këtë mënyrë të marrë nga ajo komandat e duhura.
Në mes rruaza janë disqe rruaza, dhe kur ato janë shkelur format diskale rrezikshme të sëmundjes.
Midis rruaza është thelbi që i ngjan lente dvovypuklu, ajo përbëhet nga një substancë xhelatinoz, dhe shërben si një amortizues mes rruaza, përveç kësaj, thelbi absorbon ujë të mirë, madje edhe me ngjeshje e rruaza, ajo i mundëson kernel të mbetet fleksibël.


Ajo përbëhet nga një unazë e fijor ind lidhës, shumë të dendur dhe ofron lëvizshmëri të mirë të rruaza, dhe në të njëjtën kohë, ajo mbron thelbin, duke marrë në një pjesë të ngarkesës.
Shpinë muskujt e forcuar dhe ligaments, muskujt dhe kështu të formojnë një kornizë, e cila lejon një person për të mbajtur trupin drejtë, dhe muskujt që mbështesin shpinë, i quajtur extensors kurrizore dhe muskujt e barkut, flexors shpinë.
Korniza muskulor është me rëndësi të madhe në jetën e njeriut, forca dhe zhvillimi i tij varet, varet nga nyje disqe shtetërore, thelbësore dhe shpinë.

Ndryshimet në shpinë të fillojnë veçanërisht e zakonshme e këtyre janë osteokondroza, dhe kështu mund të zhvillojnë sindrom radicular dhimbje, të cilat mund të shkaktojnë paralizë të muskujve të gjymtyrëve të ulët ose të pengojnë funksionin e organeve të legenit.

Hernie intervertebral është një sëmundje shumë e rrezikshme, dhe është manifestimi më të zakonshme dhe të rënda të osteokondroza dhe fenomene të tilla ndodhin në pushim disk intervertebral unazë fibroze. Pra ka një hernie fryrë prapa dhe në anën, në mënyrë që shpinë shtyn në mbaresa nervore në vendin e nervave dalë kanalit kurrizore, dhe fillon ënjtje dhe inflamacion.

Shkaqet kryesore të një hernie diskale mund të jetë pas lëndimit kurrizore, mënyrë jetese i ulur në vijim ngarkesa papritur në shpinë, si dhe moshës lidhur me ndryshimet në makinë.
Mënyra e zakonshme e jetës, kur shpinë nuk ka marrë lëvizje të mjaftueshme, fillimi është gradualisht shkatërron rrjet fijor, ajo humbet elasticitetin dhe është subjekt për të ndryshuar thelbin që të çon në hernie dhe fenomeneve të tjera të pakëndshme.

Ndryshimet e shtyllës kurrizore dhe si rezultat, unaza fijor mund të shkaktojë, goditjet e papritur të mprehta apo presion të fortë mbi shpinë dhe të çojë në plagosje straightening ashpër dhe bending, e cila rrit presionin brenda disk, e pulposus bërthamë dhe fillon të fryrje me një makinë plas.

Lëndimet kurrizore mund të shkaktojnë dridhje të zgjatur ose Ngritja e peshave, duke rezultuar gjithashtu mund të ia plas rrjet fijor dhe pulposus bërthamë shkojnë përtej disk, dhe të fillojnë të zhvillojnë hernie intervertebroreve.
Hernia intervertebral, një sëmundje shumë të rrezikshme dhe të ndodh në gratë më shpesh sesa burrat, sepse gratë janë zakonisht shumë më të dobët muskulor kornizë mashkull dhe në disa ngarkesa të papritura, unazë fijor nuk ngrihen dhe të shkatërruara, dhe fillon bërthamë pulposus fryrje .

Hernias mund të ndodhë në njerëz të cilët rregullisht, hedhje, të angazhuar në aktivitet fizik, përveç kësaj, pirja e duhanit gjithashtu çon në ndryshime të shtyllës kurrizore, për shkak të faktit se nikotina constricts enët e gjakut dhe në këtë mënyrë përkeqësimit të ushqyerit e diskut intervertebral, intervertebral më parë hernie sëmundje shumë e vështirë.

Shumë e keqe për shpinë, është e mbipeshes dhe obezitetit, dhe shpinë nuk janë vetëm vazhdimisht merr ngarkesën, por pengon trashje dhe stërvitje, e cila çon në ndryshime strukturore të disqe intervertebral dhe pastaj të hernias.

Në disa raste, hernia ushtron presion mbi mbaresa nervore dhe në këtë mënyrë mund të jetë mpirje dhe madje edhe paralizë të gjymtyrëve, sepse hernie intervertebral dhe sëmundje të rrezikshme.
Kur herniation në shpinë mesit, ekziston e ashtuquajtura yshas kur shtrydhur nervore sciatic, ajo shoqërohet me dhimbje të forta, të cilat shtrihen nga mollaqe në këmbë dhe madje edhe në këmbë, dhe dhimbje manifestohet jo vetëm në pjesën e pasme, por edhe në këmbë.
Dhimbje në shpatull, krah ose mur gjoks përpara, nuk është zhvillimi i herniation disk në i qafës së mitrës ose torakale.


Gjithashtu në pushim disk hernias, duke çuar në këputje e rrethit fijor kapsulë. Me zhvillimin e hernias mund të çojë fragmente disk, dhe ata mund të merrni në kanalin kurrizor dhe nuk i nënshtrohen shkatërrimit të leukociteve.
Veten çara në rrjet fijor e shërimit, por edhe kështu, dhimbje gradualisht subvencioneve, kështu që pacientët me diagnoza të shërohet shpejt, brenda 2 muajsh apo më shumë, por mund të të sulmojnë përsëritet vazhdimisht.
Trajtimi në periudhën akut ka për qëllim gjithmonë në largimin e ënjtje dhe përmirësimin e qarkullimit rreth unazë fibroze, dhe nuk emërohen diuretik dhe drogë anti-inflamator.


Ju mund të bëni kinesitherapy që promovon korse muskujve dhe të eliminohen shkaqet e degjeneruese - sëmundjet distrofike e shpinë.
Gjithashtu përdorni ointments ose largoi lumtur dhe piper patch, e cila lejon vendin e fluksit të gjakut lënduar.
Operacionet e mbajtura Aktualisht microsurgical kryer duke përdorur pajisjet endoskopik, dhe në këtë mënyrë zvogëlon indet trauma operative janë më pak komplikime, dhe pacienti në spital është shumë më e ulët se gjatë operacionit të hapur.

Nëse hernia është zhvilluar në një masë të tillë që kërkon kirurgji, metoda tradicionale është diskectomy me ose hiqni një disk nga formimin e mëvonshëm të bashkimit të vërtetë të dy rruaza ngjitur.