Ënjtje të trurit - efektet


Ënjtje të trurit është e shoqëruar me rritjen e presionit intracranial dhe, në shumicën e rasteve ndodh si reagim ndaj stresit të tepruar apo infeksion. Akumulimin e lëngjeve në indet e trurit që ndodh kur edemë të trurit, mund të ketë pasoja të pariparueshme, por në disa raste është e mundur për të përfunduar funksionet shërim.

Ënjtje e pash truritNë mënyrë tipike, edema e trurit zhvillohet në 1 - 2 ditë pas i aksidentit cerebrovascular - goditje dhe ka peshën maksimale 3 - 5 ditë. Në shumicën e rasteve, ai është reduktuar gradualisht me rreth 7 - 8 ditë.

Ënjtje të indeve të trurit të çon në një rritje të vëllimit të saj, rritjen e presionit intracranial. Ajo shtrydhur të gjitha strukturat e rëndësishme të trurit dhe mund të ndodhë në wedging hapje të tij të madh zverku.

Ënjtje të trurit në alkoolizmi


Varësia fizike alkoolit, sindromi i manifestuar tërheqja e alkoolit, mund të çojë në edemë cerebrale. Arsyeja për këtë është se alkooli rrit pėrshkueshmėrisė e mureve të enëve të gjakut të çon në shkeljen e bilancit elektrolitik në trup. Në këtë rast, ënjtje ndikon kryesisht frymëmarrjes, qendra e zemrës, e cila mund të çojë në vdekje. Simptomat më të rrezikshme tërheqjes shkaktuara nga binges zgjatur.

Ënjtje të trurit - komplikime dhe prognozë


Pasojat e edemës së trurit mund të jenë të ndryshme. Kursi dhe rezultati në masë të madhe varet nga afatet kohore dhe përshtatshmërinë e ringjalljen kryer, duke përfshirë terapi infuzion. E rëndësisë së madhe është sëmundje themelor që e ka shkaktuar këtë patologji.
Rreziku i këtij kushti është se ënjtje vë presion mbi strukturat e tjera të trurit që mund të shkaktojnë përçarje e qendrave përgjegjës për mbajtjen e frymëmarrjes, hemodinamikën, dhe kështu me radhë. D. Mungesa e oksigjenit në qelizat e trurit të çon në humbjen e tyre.

Goditje shoqëruar abdikim e indet e trurit, përtej shërim edhe pas trajtimit. Më pas, goditje dhe u rrit presioni intracranial mund të ndodhë trupit të pjesshme ose të plotë paralyzatsyya, duke çuar në paaftësi.
Rritja e shpejtë e dukurive të herniation shkak të ënjtje të trurit çon gjendje kome dhe të ndaluar të marrë frymë.
Për shumicën e trurit të prekur ënjtje nuk shkojnë pa u vënë re dhe mund të kryejë simptoma afatgjata. Shumë prej tyre vazhdojnë të ballafaqohen me pasoja të pakëndshme:


 • shkeljet e gjumit;

 • dhimbje koke të shpeshta;

 • Shkelja e aktivitetit fizik;

 • Çrregullime komunikuese;

 • depresioni dhe të tjerët.


 • Kjo ishte pasojë e tmerrshme - vdekje, e cila ndodh për shkak të një plagë të qendrave vitale të trurit.
  Me një ënjtje të vogël të trurit, të tilla si strucët për shkak të një aksident jo serioze, pasojat janë zakonisht më të vogla dhe përfundimisht të kalojë.

  Parandalimi i edemë cerebrale


  Për të parandaluar një gjendje të tillë të rrezikshme të rregullave të thjeshta të sigurisë do të ndihmojë në jetën e përditshme, të cilat përfshijnë:


 • kontrollit dhe të mbajë presionin normal të gjakut;

 • Refuzimi i shprehive të këqija;

 • përdorimi i pajisjeve mbrojtëse që do të mbrojë kokën nga lëndimi.


 • Në prani të sëmundjeve që mund të çojë në edemë cerebrale, përshkruajnë ilaçe që parandalojnë akumulimin e lëngjeve të tepërta në indet e trurit.