Features apendiksit në të moshuarit


Kohët e fundit, diagnoza dhe trajtimi i apendiksit në të moshuarit janë përmirësuar, ka pasur progres të rëndësishëm. Gjerondologji dhe Gjeriatrike ka qenë gjithmonë një interes në rritje në kujdesin shëndetësor dhe kirurgji. Ndërsa trajtimit në ndryshon moshuarit përmirësuar ndjeshëm cilësinë, sidomos në vitet e fundit, vdekshmëria ka mbetur shumë e lartë. Dhe kështu që nuk ka rëndësi se diagnoza dhe trajtimi shkoi përpara. Në mjekësinë moderne merr parasysh veçantitë e organizmit, grupmoshës, por kjo nuk do të pengojë viktima.


Në mesin e disa prej sëmundjeve më të rrezikshme kanë apendiksit. Cilat janë tiparet e apendiksit në të moshuarit?
Më parë u mendua se të moshuarit nuk sëmuren, apendiksit është rinia, por kohët e fundit, kjo ide është e refuzuar.
Njerëzit në moshën e vjetër shpesh janë vërejtur sistemin kardiovaskular, sistemin e frymëmarrjes, është funksioni i veshkave të pamjaftueshme, mëlçisë, ndërsa ka një dobësi të përhershëm në trup. Kur këto simptome edhe terapist me përvojë ose kirurg është e vështirë për të vendosur diagnozën e saktë. Nëse pacienti vuan nga urolithiasis, pengimi zorrëve, cholecystitis akute, ai dobët shprehur simptome. Në raste të tilla, më e vështirë për të diagnostikuar një pacient. Atipike, ky është një problem në moshën e vjetër, e cila mund të shkaktojë shpërndarjen me vonesë të pacientit në spital, si dhe të jetë shkaku i gabimeve diagnostike.


Features apendiksit në të moshuarit kanë një reaktivitetin reduktuar dhe zhvillim relativisht të shpejtë të inflamacionit. Në fillim të sëmundjes nuk ka ngrohje dhe dhimbje ndjeu dobët. Dhimbja vërejtur gjatë gjithë zgavrën e barkut. Mund të monitorohet shkelje të funksionit motorike të zorrëve dhe goja e thatë. Mund të jetë i ndotur karrige vonesë. Atrofizuar pjesërisht muskujt e murit të barkut mëparshëm, sidomos në gratë në moshë të vjetër, kjo ndodh për shkak të rritjes depozitimin e yndyrës, natyrisht, se tensioni i muskujt e barkut është pothuajse mungon. Është e nevojshme për të shpenzuar me kujdes historinë, vlerësimin e vërtetë të hulumtimit pacientit do të diagnostikuar apendiksit në njerëz në moshë të vjetër.

Duhet të theksohet se në format të moshuar destruktive të apendiksit janë shumë më shumë gjasa se sa të rinjtë. Ajo luan rolin e ndryshimeve metabolike në muret e shtojcës, të cilat paraqiten me moshën, dhe rezistenca e reduktuar. Në moshën e vjetër mund të formohet infiltrat inflamator që është e vështirë për të kuptuar, dhe ndonjëherë mund të zbulohet me vonesë. Në inflamacion të vjetër kalon gradualisht dhe, për këtë arsye, sëmundja nuk mund të vëreni atë mjeshtri dhe ngadalësuar. Të pacientëve në të moshuarit duhet t'i trajtojnë me rritjen e vëmendjes, edhe nëse ashpërsia e simptomave klinike mund të duket i rëndë në fillim. Nëse pacienti vuan për një kohë të gjatë, ajo mund të jetë një proces i rrufë. Pacientët të tilla kanë nevojë për më shumë vëmendje në periudhën postoperative. Mos harroni se mund të ketë komplikime të trombozë vaskulare, emboli. Nuk mund të jetë një problem me metabolizmin, edhe kjo duhet të respektohet.


Vdekshmëria në njerëz në moshë të vjetër 20-30 herë më e lartë se në pacientët më të rinj. Nëse diagnoza vonë, pacienti i nënshtrohet kërcënimin e peritonit, por mund të vuajnë fatale jo për shkak të peritonit dhe mbajtur në sfondin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular.
Është e këshillueshme për të vizituar mjekun më shpesh dhe nuk do të vonojë në qoftë se ju ndiheni simptomat e mësipërme. Është e rëndësishme për të konstatuar diagnozën, për fat të keq, karakteristika apendiksit nuk është gjithmonë e mundur që të menjëherë të njohur, ajo çon në gabime diagnostike. Nëse diagnoza është themeluar, nuk duhet të vonojë operacion, gjetja e foto klinike. Vonesa në kohë mund të çojë në komplikacione në beduyuschem.

Shpesh njerëzit në moshën e vjetër ka një foto të ndritshme klinike e apendiksit kronike. Drejtë dhimbje barkut shurdhër ndjerë. Veçori të tilla që personi në fjalë kapsllëk të shpeshta, diarre ndryshim. Për të vendosur përdorimin kronik X-ray studim kontrast.
Ju lutem vini re se performanca në njerëz të moshuar shërohet periudhë të gjatë, zakonisht 6-8 javë. Treat me mirëkuptim ndaj personit i cili nuk është më i ri.

Në klinikën tonë prunë një grua 65 vjeçare. Ajo kishte ankesa akute të stomakut të llojeve të ndryshme. Kur kryhet prekje, ajo nuk mund të them në mënyrë të qartë aty ku dhemb më shumë. Natyrisht, pesha e saj tejkaluar normën. Për shkak të plotësisë ishte e vështirë për të përcaktuar se çfarë të bëjë. Ajo është emëruar një numër të testeve, por ende ajo mori një kohë të gjatë. Ora terapisti nuk është përcaktuar se një grua ka apendiksit akute. Ajo duhej të priste për rezultatet e testimit, të shkojnë nëpër diagnozën me ultratinguj të asaj që është shpenzuar rreth 2 orë. Gruaja nuk e humb vetëdijen, temperatura e saj nuk rritet, ajo qetësi pritur për rezultatet. Ndërsa infermiere ishte i analizave në departamentin e emergjencës, pacienti u ul qetësisht në stol dhe jo veçanërisht të shqetësuar për gjendjen e tij. Megjithatë, këto 2 orë duke pritur ndikim negativ në trupin e një gruaje të moshuar, sepse ajo kishte nevojë për kirurgji emergjente. Si rezultat, pas diagnozës, në tavolinë operativ, kirurgët nuk luftuan me apendiksit dhe peritonit me.


Apendiksit akute në njerëzit në pleqëri është shumë e vështirë për të përcaktuar se sa brezi i ri. Simptomat janë shumë shumë të ndryshme. Por ju duhet të kuptoni se pas 60 apendiksit yyazytsirnist, të tilla si të lartë si në vitet e para.