Operacioni për të hequr fshikëz fshikëz e tëmthit


Të ballafaquar me perspektivën e operacionit për të hequr fshikëz e tëmthit, ndoshta të gjithë do të gjeni se çfarë metoda janë ndërhyrje hyrurhycheskooho si ajo kalon dhe merr shumë kohë dhe ajo që është periudha e trajnimit dhe rehabilitimit.
Metodat e operacioneve Shkatërrimi tëmthit
Sot në mjekësi, ka dy opsione për këtë operacion:

 • laparoskopike - operacioni është kryer me prerje të vogla në murin e barkut duke përdorur instrumenteve të hollë kirurgjikale;


 • Traditional (barkut ose të hapur) - Hiq kryer në 15-cm prerje të drejtë.


 • Përgatitja për kirurgji
  Procedurat përgatitore janë si më poshtë:

 • Për 2-3 ditë para mjekut qëllim transaksionit mund të përshkruajnë laxatives për pastrimin e zorrëve.

 • Nëse jeni duke marrë ndonjë ilaç të tjera, atëherë kjo duhet të dini mjekun tuaj, kjo është e mundur heqja e barnave që ndikojnë koagulimit të gjakut.

 • Vakt e fundit duhet të jetë të paktën 8-10 orë para operacionit, është e këshillueshme të mos pini lëngje për 4 orë.


 • Kirurgji laparaskopike për të hequr fshikëz fshikëz e tëmthit
  Metoda e laparaskopike kirurgji përdoret në shumicën e rasteve. Ky operacion kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat 1-2 orë. Gjatë operacionit në murin e barkut është e prerë 3-4 5 dhe 10 mm. Për shkak se ata janë mjete të posaçme dhe mykrovydeokamera - për të kontrolluar procesin. Në dioksidit të karbonit bark është futur që do të fryj në stomak dhe të sigurojë hapësirë ​​për manipulim. Pastaj vjen hiqni direkt fshikëz. Pas kontrollit të referencës prerje biliare kanal sewn dhe pacienti është dërguar në njësinë e kujdesit intensiv. Qëndruar në spital pas operacionit - ditë. Dhe ditën tjetër që ju mund të shkoni përsëri në jetën normale pas dietës dhe rekomandimeve të tjera të mjeku. Periudha e rehabilitimit zgjat rreth 20 ditë, në varësi të karakteristikave individuale të organizmit.

  Kirurgji abdominale për të hequr fshikëz fshikëz e tëmthit
  Barkut heqjen operacionet tëmthit është kryer tani vetëm kur tregohet:

 • inflamacion i gjerë ose infeksion i fshikëzës;

 • një sasi e madhe e gurëve apo madhësisë;

 • situata të paparashikuara gjatë laparoscopy;

 • Kundërindikimet për laparoscopy.


 • Kalon kirurgji abdominale, si dhe laparoscopy, nën anestezi të përgjithshme. Në fillim të një prerje bisturi është bërë e drejtë, vetëm nën brinjë, madhësia 15 cm. Pastaj nuk është zhvendosja e detyruar nga organet fqinje për qasje në dosjen, e cila vepronte në vend dhe për të hequr atë. Pastaj, të njëjtën rishikimi i kontrollit kryer biliare kanal për praninë e mundshme të gurëve prerë dhe sewn. Ndoshta ajo është futur tub kullimit të thahet limfatike. Pas 3-4 ditësh ajo është hequr. Në ditët e para do të përdoren qetësues, ju lutem, kështu që dhimbja e prerë nuk do të duhet të vuajnë. Spital në kirurgji zhvesh zgjat 10-14 ditë. Periudha e rehabilitimit - 2-3 muaj.

  Çfarë ju duhet të dini se pas heqjes së tëmthit?
  Pas një operacioni për të hequr fshikëz e tëmthit duhet të ndjekin rekomandimet e mjekut tuaj. Kujtojnë disa rregulla për të ju ndihmojë të shërohen më shpejt:


 • Muajt ​​e parë nuk duhet të heqë objekte më të rënda se 4.5 kg.

 • Shmangni veprimet që përfshijnë zbatimin e forcës fizike.

 • Ndiqni një dietë të veçantë.

 • Rregullisht ligation ose trajtojnë ambienteve prerje laparaskopike.

 • Rregullisht vizitoni mjekun dhe duke kaluar nëpër shqyrtim.

 • Kur asnjë simptomë të pakëndshme, si dhe më parë një mjek.

 • Nëse është e mundur, përdorni trajtim shëndetësor-turistik;

 • Mos harroni cakewalk.