Features transplantet e mëlçisë


Nevoja e një organi transplantit gjithmonë tregojnë probleme serioze shëndetësore. Sigurisht, kjo procedurë e bën nervoz dhe të shqetësuar në lidhje me ndonjë prej nesh. Shpesh është e vështirë njeriu të veshin rroba dikush tjetër, le të vetëm dikush tjetër e trupit
Në këtë artikull ne do të ju tregojnë se çfarë janë karakteristikat e transplantet e mëlçisë.

Kur është e nevojshme transplantim
Transplantim të mëlçisë Operacioni bëhet e pashmangshme kur trupi nuk mund të funksionojë normalisht. Në mënyrë tipike, në këtë rast, mjekët vënë pacientin diagnostikuar me dështim të mëlçisë në formë të rëndë.


Për probleme të tilla shpesh çojnë sëmundjet e mëposhtme:Hepatiti kronik;
sclerosing kolangitit;
cerozë primar i vrerit;
atresia tëmth;
Sëmundja Wilson;
alkoolizmi;
Kanceri i mëlçisë;
hemochromatosis.Ku është mëlçisë?
Ka disa opsione themelore për marrjen e këtij organi për transplantim. Kjo transplantin nga një donator i vdekur apo familjen transplantimit. Zgjedhja e një opsioni varet nga karakteristikat e operacioneve.

Transplanti Real mëlçisë nga një donator i vdekur

Për organet e donatorëve duke përdorur trupin e një njeriu i cili vdiq kohët e fundit. Informacion në lidhje me identitetin e tij, rrethanat dhe shkakun e vdekjes mbetet konfidenciale.
Pa dyshim, kjo metodë e transplantimit të mëlçisë konsiderohet të mos jetë më e mirë, pasi nuk është gjithmonë e mundur për të gjetur një donator të përshtatshëm, veçanërisht në qoftë se keni nevojë për një fëmijë transplantin e mëlçisë.

Features transplantet e mëlçisë nga një donator që jeton
Mëlçisë afërmit më të ngushtë janë opsioni më i përshtatshëm se një organ donatorëve nga një donator i vdekur. Në këtë rast, transplantin e mëlçisë të shëndetshme.

Veçori dhe unike e këtij organi është se ai është i vetmi në trupin e njeriut është rigjeneruese, dmth mund të shërohen. Pra, pas transplantimeve të mëlçisë është në rritje në madhësinë e një organi të plotë të shëndetshëm.
Cilët janë faktorët kryesorë që përcaktojnë donatorëve? Madhësia e trupit dhe i gjakut. Përveç kësaj, transplantimit të suksesshëm të dëshirueshme se treguesit e shëndetit të donatorëve të afërm ishin mjaft të qëndrueshme.

Shqyrtimi i donatorëve të mundshëm
Një kandidat për rolin e donatorit nënshtruar domosdoshmërisht të ekzaminimit të kujdesshëm. Gjinia dhe mosha e tij nuk do të luajë një rol të rëndësishëm. Mjekët kontrolloni se sa të mëlçisë është person i shëndetshëm, kjo nuk është alkooli abuzuar apo droga, nuk është kanceri dhe nuk janë të infektuar ose nga ndonjë infeksione.

Përveç kësaj, donatorët potencialë janë të nevojshme për të testohen për SIDA dhe hepatiti, dhe pastaj të kalojnë komisionin mjekësor. Vetëm atëherë një vendim mbi mundësinë e transplantimit të mëlçisë.
Përkundër faktit se hulumtimi merr një sasi të caktuar të kohës, ajo është më mirë për transplantim nga donator të vdekur. Pritjet e saj mund të duhen muaj apo edhe vite.

Karakteristikat e funksionimit
Operacion transplantin e mëlçisë zakonisht zgjat për 6 -12 orë. Gjatë kësaj procedure, marrësi donator organi zëvendësohet, trupi është vendosur disa hetimet dhe tuba të veçanta, disa prej të cilave janë larguar disa ditë pas transplantimit. Kjo është një pajisje që të thahet biliare dhe gjakut tub për ventilim dhe kateteri për urinë.


Komplikime të mundshme
Gjatë një transplantim të mëlçisë mund të jenë dy lloje kryesore të komplikime:Mëlçia DështimiTrupat e huaja që pushtonin trupin, shkatërroi sistemin e tij imunitar. Shpesh ajo sulmon dhe një trup të ri. Pakënaqësi të ndryshme gradë të ashpërsisë njohur 70% e pacientëve të nënshtruar transplantim të mëlçisë. Pjesa më e madhe e reagimeve të tilla është eliminuar duke përdorur droga të veçanta.InfeksionetHera e parë që një mëlçi të re pas transplantimit është e ekspozuar në një rrezik të lartë të infektimit, sepse trupi i pranon atë menjëherë. Ky shtet mbahet me kalimin e kohës. Nëse infeksioni arrin të depërtojnë, mjekët përdorin metodat farmakologjike.


Rimëkëmbjes dhe ekstrakt
Pas transplantimit të mëlçisë qëndrimit në spital është rreth dy deri tre javë, nganjëherë zgjasin disa muaj. Në këtë kohë, pacientët janë të inspektohen rregullisht, ata mësohen me dietë të re, të mësojnë në lidhje me droga të reja që ata kanë nevojë për të marrë, dhe shenjat e infeksionit dhe refuzimin e mëlçisë.
Pas shkarkimit, pacientët për disa vite rregullisht kontrolle parandaluese.