Arsyet për koordinim të dobët të lëvizjes


Ne nuk kemi nevojë për të bërë përpjekje rozuyazykah për të kontrolluar lëvizjet e tyre. Ne nuk mendojmë për atë që ne bëjmë lëvizjet algorithm, të tilla si ecje ose kur brushing dhëmbët tuaj. Ne mund të themi se një person kryen shumë lëvizje "në makinë" në mënyrë të qartë dhe koherente. Kjo është në sajë të punës së sistemit nervor qendror, i cili kontrollon të koordinuar plotësisht lëvizjet tona.
Me neuroneve komplekse e marrëdhënieve në tru dhe palcës kurrizore, një sinjal që ne duam për të bërë ndonjë lëvizje, merr në tru. Nga ana tjetër, truri dërgon sinjal të përshtatshme, duke rezultuar në nevojën e trupi fillon të lëvizë. Përpunimin e një sinjal të tillë është rrufe. Nëse lidhjet nervore thyer, alarmi apo rëndë shtrembëruar, ose nuk ka kaluar fare. Si rezultat, të shqetësuar koordinimin e lëvizjeve. Mbi shkaqet e këtyre çrregullimeve do të diskutohet në këtë artikull.Arsyet për koordinim të dobët e lëvizjes mund të jetë shumë e ndryshme:
- Dehje (droga ose alkooli), dëmtim të trurit, degjenerim i muskujve - shkaqet e mundshme të çrregullimit të koordinimit të lëvizjes.
- Lëvizjet Rozladnanist vërejtura në njerëz të cilët kanë pasur një goditje, ose vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit, skleroza e shumëfishtë.
- Lodhje e fortë fizike gjithashtu mund të shkaktojë humbjen e koordinimit të lëvizjeve.
- Në psikiatri mund të vëzhgojnë katalepsi - aftësinë e pacientit për të qëndruar gjatë në çdo pozitë, të cilën ai e ofruar.

- Sëmundjet e sistemit musculoskeletal, të lidhura edhe me shkaqet e koordinimit të dobët të lëvizjeve. Në sëmundjet e muskujve, shpinë dhe nyje në pacientit vuri në dukje pasigurinë e ecje, paaftësia për të drejtë, lëvizjet e gjata të mprehta në kundërshtim me një amplitudë të gjerë.

Nëse një person ka thyer koordinimi motorik, mundësi për të marrë një të rënda rritet lëndimeve në mënyrë të konsiderueshme. Shumica e këtyre shkeljeve ndodhin në njerëz të moshuar, dhe pothuajse gjithmonë në pacientët pëson sëmundje neurologjike (stroke).

Përcaktoni abuzimi ndihmë test të thjeshtë. Pacienti është kërkuar për të tërhequr duart e tij në frontin e tij dhe prek maja e hundës, vizatoni një rreth në ajër apo diçka për të shkruar në letër. Për një person i shëndoshë për të përballuar me testet nuk do të bëjë ndonjë problem. Ndërsa njerëzit me funksion të dëmtuar motorike nuk mund të prekin hundë, vizatoni një rreth në vend të një zigzag, dhe shkruar atë do të jetë jashtëzakonisht e përzier dhe të pakujdesshëm.

Manifestimi koordinimi çrregullim:
Dridhje.
Kjo vogla apo të forta duart dridhen dhe kreu. Ndonjëherë dridhje mund të jetë pothuajse i padukshëm, dhe të rritet vetëm me agjitacion të fortë. Kjo mund të ndodhë kur shoferi ose kur pacienti është në pushim.

Lëvizje dredhur.
Kjo simptomë duket me dobësimin e muskujve të trupit, sidomos gjymtyrët. Lëvizjet e pacientit janë pajtuar. Kur ecin atë fort shtrëngon, lëviz janë të mprehta, me gjatesite e ndryshme.
Ataksi.
Kjo është një sëmundje gjenetike, neuromuskular që ndodh kur lezionet e tru i vogël, aparati vestibular, e frontale dhe kohor-zverku zona të trurit. Ataksi është statike dhe dinamike. Ataksi statike çon në humbjen e ekuilibrit në pozitë të drejtë, dinamika është discoordination ndërsa ngarje.


Ne parasysh shkaqet kryesore të koordinimit të dobët të lëvizjeve dhe ka gjetur se të zbuluar çrregullim koordinimi lëvizjes është mjaft e thjeshtë. Pra, nëse ju vëreni simptoma të ngjashme sa më shpejt të jetë e mundur të konsultoheni me një neurolog, mjek ose kardiolog.