Shkaqet osteoarthritis kërc


Me dëme të përbashkët afatgjatë osteoarthritis kërc humbet ujë, bëhet më e hollë, ajo bëhet e brishtë, dhe në vende të ndodhë maksimale të ngarkesës të çara. Përveç zhvillimit inflamacion të përbashkët dhe ënjtje, nga i cili ai fillon të shtrembëroj. Një tjetër arsye e sëmundjeve të lidhura me ngarkesën e tepruar në të njëjtën kërc kyçeve. Për shembull, për shkak të peshë të tepërt, mënyrë jetese i ulur, lëndimeve të ndryshme të sistemit musculoskeletal dhe kështu me radhë. D. Cilat janë shkaqet kryesore të kërc osteoarthritis sëmundje?


Periarthritis humeroscapular
Manifestimet e saj klinike, me deformimeve dhimbje osteoarthritis dhe kufizimin e lëvizjes në sup përbashkët. Nëse ju përpiqeni të marrë armët kundër rezistencës mjekun e pacientit nga tensioni i muskujve herë pacienti ndjen dhimbje. Ky devijim i armëve në 60 gradë pa dhimbje. Por në fushën e 70-90 gradë ka një dhimbje të mprehtë nëpërmjet ngjeshjes së pjezë mes të xhades blades dhe të xhiruar kokën rostral të humerus. Që po zhvillohet "sindroma duart e ngrira." Në kapsulë e saj të përbashkët (p.sh. volejboll) ka ndryshime degjenerative dhe inflamacion reaktive që shkaktojnë dhimbje, mu në qafë dhe supe.


Osteoarthritis e gju
Ndër shkaqet e kësaj sëmundjeje mund të quhet mbipeshë, të shprehura venat me variçe e gjymtyrë të ulët, thyerje intraarticular, lezione të aparatit musculo-ligamentous, proceset inflamatore. Në gju anën tjetër të plagosë rëndë stërvitje të madhe. Në sfondin e tyre mund të zhvillojnë sëmundje të tilla të rënda si shtrembërime. Kjo sprains, muskujt, tendons dhe indet e tjera të sistemit musculoskeletal pa shkelur integritetin e tyre anatomike. Më shpesh kjo manifestohet në lëndimet e gju dhe kyçin e këmbës nyje. Lëvizjet janë të mundshme, por ato janë mjaft të kufizuara dhe të dhimbshme. Nuk është ënjtje dhe marrëdhënie tendosje prej fibrave individuale hemorragji.

Kur ligament shqyer gju plotësisht shin është "pakontrollueshëm" dhe duke tundur nga njëra anë në tjetrën, ajo është e lehtë për të përcaktuar dëmtimin nga ënjtje dhe edemë. Nëse kjo nuk mund të shpjegoj plotësisht këmbën e tij, pastaj një tjetër dhe menisk dëmtuar.

Problemet hip
Pacientët coxarthrosis veçanërisht e dhimbshme transferuar, dmth deformimeve osteoarthritis hip përbashkët. Ai është sferike dhe ju lejon për të lëvizur në mënyrë aktive në të gjitha aeroplanët. Megjithatë, kur sëmundja vërejtur parë në osteoarthritis kufizon rotacionin e brendshme. Pastaj dobësimin e rotacionit të jashtëm, zgjerimin, rrëmbimit dhe përkulje të përbashkët dëmtuar. Ka çalim. Në përgjithësi, procesi patologjik në hip joints shpesh zhvillon në bazë të lëndimeve kurrizore, përmbysje kongjenitale dhe subluxation, deformim mekanike të nyjeve dhe kështu me radhë. D. Kjo koksartozu në shumicën e rasteve shoqërohet neryartrytы, në lidhje me ndryshimet e indeve të kyçeve, e cila gjithashtu kërkon trajtim profesional.


Kur deformuar osteoarthritis kërc më joints prekur zakonisht plyusnefalanhovye gishtin e parë. Për shembull, kundër këmbët e sheshtë. Sëmundja është tipike për gratë që preferojnë të veshin të ngushtë, por gjithmonë e pakëndshme (në aspektin e fiziologjisë së sistemit musculoskeletal) këpucë me takë të lartë. Ata që abuzojnë me këtë, nuk ka dhimbje në kokat metatarsal kockat e skaj të ulët gjatë në këmbë zgjatur, subsides në pushim. Nëse ju nuk e shihni një mjek, nuk është një kufizim i lëvizjes në të përbashkët. Nëse ky dëmtim nuk është treguar ndërhyrjen kirurgjikale (ky është një rast ekstrem) dhe kursin parandaluese dhe rehabilituese të terapisë manuale.