Kërthizës hernie - operacion


Hernie kërthizës mund të ndodhë si një fëmijë dhe një i rritur zgjatur presionin në përpjetë barkut. Për të diagnostikuar një hernie është e thjeshtë: në fryrje kërthizë ndodh, i shoqëruar nganjëherë me dhimbje kur teshtitjes, kollitjes.
Trajtimi i hernie kërthizës
Në fëmijëri hernie kërthizës trajtohen duke përdorur masazh konservatore terapeutik dhe gjimnastikë. Por mosha e pesë vjet, sëmundja mund të shërohet vetëm me kirurgji. Nëse ka një pyetje në lidhje me nëse keni nevojë për kirurgji në hernia e kërthizës, përgjigja është e thjeshtë - po! Në mungesë të efekteve trajtimit radikale mund të jetë shumë pakëndshme: • zhurma dhe të jetë e mundur sac inflamacion hernie;

 • dukuri e mbështjelljes;

 • pengim zorrë.


 • Operacioni për të hequr një hernie kërthizës


  Operacioni për të hequr një hernie kërthizës - hernioplasty - mbahet nën anestezi të përgjithshme dhe lokale;

 • Operacioni konsiston në hapjen e barkut mur dhe hernie SAC mur.

 • Pastaj, pas një shqyrtimi të kujdesshëm të përmbajtjes, kirurg rënë zvogëlojë trupat një hernie përmes kanalit.

 • Pastaj hrыzhevaya qese perev'yazuyetsya dhe hequr.

 • Hapi i fundit është murit të barkut plastike.


 • Ka dy mënyra për të plastikës:

 • Tensioni hernioplasty;

 • hernioplasty nenatyazhnaya.


 • Metoda më e vjetër është pezulluar hernioplasty. Me këtë plastike metodë është për shkak të indeve lokal - uljen buzë prerë e një ngjarje për një mjek tjetër qep ato. Kjo metodë shpesh ka një pasojë të pakëndshme - përsëritjen e hernia. Përdorur Prandaj mjaft rrallë.
  Mundësia më e zakonshme - hernioplasty nenatyazhnaya. Në këtë rast, pas reposition dhe heqjen e qeses hernie mbahet plastike materiale nonwoven rrjetë bërë nga polimere biologjikisht neutrale. Kjo metodë vlen edhe kur hernie gjigand, dobësia e muskujve të barkut ose rifillimi shumta. Ky "net" pas një operacioni për të hequr një hernie kërthizës, zvogëlon mundësinë e përsëritjes dhe komplikime postoperative.

  Rehabilitimi pas një operacioni për të hequr një hernie kërthizës


  Operacioni për të hequr një hernie kërthizës është tolerohet mirë dhe aftësi të kirurg me rrezik minimal të komplikimeve. Në mënyrë tipike, pas 2-3 orësh pacienti mund të ecin. Në ditët e para mund të jenë dhimbje konfuze që të kalojë pas marrjes ilaçe dhimbje. Sutures janë hequr 10-12 ditë pas operacionit. Mjeku, bazuar në të dhënat e tua fizike mund të rekomandojë veshur me një fashë. Pas dy javësh ju mund të filloni të rritet gradualisht aktivitetin fizik. Një muaj më vonë, ju mund të shkoni tërësisht kthehet në jetën normale.