Radionuklidit Diagnostics


Diagnoza radionukleide është injektuar në radyohympreparata trupit të njeriut që duke përdorur detektor e rrezatimit gama përhapet nëpër trup. Regjistrimi shpërndarja spatiotemporal për të diagnostikuar sëmundjen. Sot kjo metodë e diagnostikimit shkallë të suksesit përdorur gjerësisht në shumë fusha të mjekësisë, duke përfshirë onkologjisë varion. Radionuklidit Diagnostics ka indikacione dhe contraindications, varësisht nga cili organ ose hetohen.

Metodat e diagnostifikimit radionukliditVarësisht nga qëllimi e diagnostifikimit radionukleidesh, si dhe në fushën e në të cilën është aplikuar, duke përdorur metoda të ndryshme:

 • Scintigraphy i organeve të ndryshme dhe sistemet, karakterizuar nga fakti që Perdorimi radyofarmatsevtycheskyy medikament, si dhe lloji i diagnostikë siguron nje imazh dy-dimensionale të trupit.

 • Scintigraphy të gjithë trupin, në një mënyrë «trupit Whole», e cila tregon të gjithë trupin në vetëm një studim, kështu që kjo metodë është përdorur shpesh për të zbuluar kancerin.

 • Odnofotonnaya emision tomography llogaritur (SPECT), e cila bën të mundur për të vlerësuar indet funksionimin e çdo organi, për shkak të formimit të feta imazhit të trupit.

 • Kombinimi i SPECT me tomography kompjuter - një metodë e cila është zhvillimi i fundit në mjekësi. Ajo dallohet nga specifikat e saj, që mund të bëj diagnozë më të saktë të sëmundjes.


 • Diagnostifikimi radionukleideve në kardiologjisë


  Në mjekësinë moderne, diagnoza radionukleide e zemrës - nuk është e pazakontë. Mjekët shpesh e përdorin këtë metodë të kërkimit për diagnozën e sëmundjeve të ndryshme kardiovaskulare. Indikacionet janë:


 • Vlerësimi i perfuzionit të miokardit;

 • dëshmi për nevojën e trajtimit kirurgjik të sëmundjeve koronare të zemrës;

 • vlerësimi i ndikimit të revascularization kirurgjikale dhe angioplasty;

 • Discovery veprimet kardiotoksisë kimioterapia;

 • nevoja për diagnostikimin infarkt miokardi;

 • Vlerësimi i funksionit systolic dhe diastolic zemrës.


 • Diagnostifikimi radionukleideve në onkologji


  Për diagnozën e kancerit dhe identifikimin e tumoreve malinje që përdorin një nga metodat e diagnostifikimit radionukleidesh - dmth scintigraphy e organeve të ndryshme, në të cilën trupi është futur drogë radyofarmatsevtycheskyy. Por edhe kjo nuk mund të japin rezultate të mira, pasi çështja është shumë të dhëna të ndjeshme, dhe në këtë mënyrë mund të prodhojë një rezultat pozitiv edhe në mungesë të kancerit apo, anasjelltas, e bëjnë të pamundur për të përcaktuar zonën anatomike ku zhvillon tumor.

  Diagnoza radionukleide e veshkave


  Diagnostifikimi radionuklidit veshkave ka indikacione mëposhtme:

 • sindroma urinare;

 • dhimbje në të ulët mbrapa;

 • Nuk theksuar ënjtje të lëkurës, sidomos në fytyrë dhe këmbë.

 • dëmtim i veshkave, dhe më shumë.


 • Merita e kësaj metode është se ajo ofron një mundësi për të vlerësuar statusin dhe funksionin e secilit veç e veç veshkave. Kjo mundësi ofron nuk është ndonjë studim.
  Përparësia e diagnostifikimit radionukleidesh është një gamë të ngushtë të contraindications, e cila vlen vetëm për gratë. Hulumtimi është i ndaluar për:


 • nënat e ardhshme;

 • Gratë gjatë laktacionit;

 • gjatë menstruacioneve.