Trajtimi reumatizma
Në mënyrë për të trajtuar reumatizmi, përdoret një sistem i përbërë nga tri faza:
Faza e parë është kryer kur sëmundja është në fazën aktive. Ky trajtim i zgjatur në spital (katër deri në gjashtë javë).

Në fazën e dytë pacienti i përket një trajtim spa.
Hapi i fundit duhet të jetë masa parandaluese dhe monitorimin rheumatologist pacientit mjek.
Trajtim efektiv i reumatizma duhet të fillojnë të merren me sëmundjen sa më shpejt të jetë e mundur.
Nëse ju jeni në gjendje për spital në fazën e parë të trajtimit mund të kryhen në shtëpi. Në këtë rast, pacienti respektohen pjesën tjetër të rreptë shtrat. Ju mund të fillojnë të lëvizin vetëm kur proceset reumatike shkojnë në rënie, dhe të reduktuar dështimin e qarkullimit të gjakut. Mjekët me përvojë e dinë që kjo të ndodhë, duhet të marrë rreth dy javë.


Është e rëndësishme që dieta e pacientit ishte e ndryshme, që përmban një numër të madh të proteinave. Për çdo kilogram të peshës trupore duhet të merrni për një gram proteina në ditë.
Ju nuk mund të kuruar reumatizmi pa përdorimin e drogës. Në veçanti, pacientët me ethe reumatike përshkruajë:
antibiotikët (kryesisht seri penicilinë)
dyklofen, naproxen dhe droga të tjera anti-inflamator (nonsteroidal)
prednisolone, dexamethasone dhe kortikosteroidet të tjera,
gama globulin e nevojshme për të nxitur mbrojtjen e veçantë pacientit,

imunoshtypes.

Këto barna kombinohen së bashku dhe të plotësojnë të tjera në varësi të se sa e vështirë lind reumatizmi, dhe në të cilat organet janë të prekur nga kjo sëmundje. Nëse Stojko përflakur nyje, droga administruar metodë intra.
Përveç barnave të përdorura në trajtimin e reumatizma dhe metodat e fizioterapi, nuk është vetëm një pjesë e detyrueshme e një sërë masash për të luftuar sëmundje, por edhe një nga mjetet kryesore të rehabilitimit të pacientit.


Nëse dhimbje të përbashkët nuk duan të shkojnë në të dy fazat e sëmundjes (aktiv dhe pasiv) mund të përdoren metodat e mëposhtme:
UV
ngrohja me anë të llambat infrared ose SOLLUX,
Frekuenca ultravыsokye (UHF)
elektroforezë të barnave,
banjot parafine.

Në mënyrë për të përmirësuar qarkullimin dhe lehtësimin e pacientit e pasojat e mundshme të pasurisë së tij, në fazën aktive të proceseve reumatike porositë duart dhe këmbët. Përveç kësaj, për nder të mjekëve dhe rheumatologists, fizioterapi, të cilat duhet të përfshijnë trajtim kompleks.

Në rast se pacienti kishte formuar sëmundjet e zemrës, duke luftuar me anë të kirurgjisë (natyrisht, nëse nuk ka contraindications).
Nëse trajtimi i reumatizma vonuar, shpesh kanë për të pastruar gjakun e toksinave dhe "agresive" antitrupa. Procedura është kryer duke përdorur plasmapheresis.
Kur përkeqësimi i reumatizma hequr, pacienti ka nevojë për bitsylinoprofilaktyky. Kjo once- injeksione intramuskular e penicilinë formë të veçantë të kryer periodikisht nga skema, të cilat emëruar mjek-rheumatologist, një pacient kryesor. Bitsylinoprofilaktyky mbajtur disa herë në vit. Shumica e pacientëve këto injeksione të ndihmuar në mbrojtjen kundër rasteve të përsëritura të reumatizma.