Lidhjes kyçin e këmbës ndrydhje


Një nga plagët më të zakonshme, për të cilat pacientët drejtohen trauma, sprains kyçin e këmbës është. Kjo është për shkak të shumë arsye, duke përfshirë kryesore - një barrë të rëndë, e cila është në kyçin e këmbës si ecje, vrapim, sportive aktive pothuajse të gjitha efekt e peshë mbi të. Ndrydhje kyçin e këmbës është - një atletë shpeshta shok cilët janë të angazhuar profesionalisht në tenis, ndihmon në parandalimin e lëndimeve këpucë sportive të veçanta. Shpesh mjafton një lëvizje e pasuksesshme (transferimi i pasuksesshëm pesha e trupit), ashtu siç është një ndrydhje kyçin e këmbës. Dëmi më i rëndë është konsideruar në këtë boshllëk komunikimit. Lëvizja kryesore që shkakton tension, është vendi ku këmbë palosur brendshëm thembra, ndërsa ngarkesa në gjymtyrë është pothuajse plotësisht i dëmtuar kyçin e këmbës të përbashkët.


Shumë njerëz janë të njohur me simptomat e shtetit sëmundjes, sepse ky lloj i lëndimit ndodhin jo vetëm në sport. Sipas statistikave në dispozicion, një kyçin e këmbës ndrydhje shpesh ndodh në shtëpi dhe në punë, dhe pjesa e sportit përbëjnë vetëm disa prej mijëra rasteve. Kjo është për shkak të faktit se të angazhohen në sport, pothuajse gjithmonë një njeri i veshur me një veshje të veçantë sportive, duke përfshirë këpucë, për të parandaluar këtë lloj të lëndimit. Në jetën e përditshme, njerëzit shpesh nuk mendojnë se çfarë lloj këpucë ata veshin, gratë shpesh preferojnë thembrën traumatike të lartë, etj


Nëse shkalla e lëndimit është i butë, kyçin e këmbës dëmtuar komunikimi të përbashkët shoqëruar me një dhimbje të lehtë, ndërsa shoferi, këmbë, lëkurë mbi të përbashkët mund të bëhet pak më e kuqe, por në disa raste jashtë shtrihen nuk është e qartë. Megjithatë, nëse një lëvizje pakujdesshëm çoi në një këputje të pjesshëm të ligaments, ka një dhimbje të fortë, intensive, njerëzit mezi në gjendje për të lëvizur, stresi në gjymtyrë e prekur shkakton dhimbje të forta (ndonjëherë në këmbë është e pamundur). Në raste të tilla kur sprains kyçin e këmbës shumë seriozisht, që shtrihen trajtim duhet të jenë më të vendosur. Së fundi, hendeku kyçin e këmbës komunikimi - është shkalla më e rëndë e dëmit është e shoqëruar zakonisht me ënjtje të tillë lëndimit dhe inflamacion të indeve të buta përreth të përbashkët, ajo rrit në vëllim, funksioni motor shkelur seriozisht. Lëkura në të përbashkët bëhet e kuqe, ecin pacienti nuk mund.


Varësisht nga shkalla e dëmtimit të trajtimit caktuar ndrydhje kyçin e këmbës specialist.
Hapi i parë përfshin shtrihen software për pushim gjymtyrë dëmtuar, pjesa tjetër krevat pritet, është e dëshirueshme për të mbajtur këmbën në një të përbashkët të ngritur të shtetit të bashkëngjitni të ftohtë për 20 minuta. Për të kufizuar lëvizjen e kyçin e këmbës duhet të bllokohet kjo fashë e ngushtë. Zakonisht 2-3 ditë sasia e lëvizjes mund të zgjerohet gradualisht, më e rëndësishmja, nuk do të përpiqet për të gatuaj, të tërhequr veten përbashkët, duart. Të gjitha lëvizjet aktive duhet të kryhet direkt në të përbashkët, duart.


Shkalla e dytë e shtrirë duhet të trajtohet masa shumë të rëndësishme, veprimet e përdorura në shkallën e parë, nuk do të jetë e mjaftueshme. Ju duhet të përdorni LONGUET mbajtës që ju dëshironi për të imponuar dhe të mbajnë brenda 15.2 javësh. Pacientët gjithashtu ofrojnë sesione terapi fizike. Në mënyrë tipike, shërim në këtë lloj të lëndimit kërkon të paktën një muaj.

Hendeku komunikimi është dëm më serioze, trajtimi i kyçin e këmbës, ndërsa vendosjen e hedhura parashikon ndërprerjen e plotë të levizjes në të përbashkët dëmtuar. Kjo do të thotë imobilizimi pacienti do të jetë jo më pak se 2 javë, pas së cilës të hedhura do të duhet të zëvendësohet, dhe të imponojë një mënyrë të re se në mënyrë për të rivendosur funksionin e gjymtyrëve të dëmtuara mund të fillojë procedurat e rehabilitimit. Në mënyrë që të mbulojë plotësisht pas pushim kyçin e këmbës të përbashkët, merr të paktën 2 muaj.


Në mënyrë tipike, një sprains kyçin e këmbës të vogla të shëruar njerëzit përpiqen në shtëpi pa shkuar te mjeku. Megjithatë, për të vlerësuar në mënyrë adekuate shtetin e tyre të njeriut të përbashkët nuk ka gjithmonë të përballojë, ajo mund të ketë nevojë diagnostifikim më të kualifikuar. Në disa raste, ajo është e mirë për të kërkuar ndihmë nga një specialist?

1. Nëse ënjtje në vendin e përbashkët të prekur dhe dhimbjes nuk janë ulur për disa ditë pas lëndimit. Në qoftë se pas 1-15 javë, njerëzit nuk mund të hap në këmbë, është e domosdoshme që të kërkoni këshilla mjekësore, dhe nuk duhet të presin aq gjatë për të shkuar në spital menjëherë.


2. Në qoftë se ënjtja e fortë në kockë, dhe dhimbje tepër të forta në të përbashkët. Ju duhet të shkoni tek mjeku në qoftë se syri deformim të dukshme të përbashkët.

Si ndihmës së parë për tërheqje viktimë kyçin e këmbës të përbashkët, duhet menjëherë të aplikoni akull në vendin e dëmtuar, të vendosë një fashë të shtrënguar. Këto masa do të ndihmojë në uljen ënjtje dhe për të siguruar pushim të përbashkët plagosur. Vënë ftohtë, është e nevojshme për të mbajtur të përbashkët jo më shumë se 20 minuta, pastaj të marrë një pushim për rreth gjysmë ore, pastaj të aplikojnë përsëri. Ice aplikuar nëpërmjet peshqir ose garzë, por jo në lëkurën e pambrojtur. Ftohtë aplikuar gjatë ditëve të para pas lëndimit, atëherë e përbashkët duhet të ketë ngrohje, të tilla si ngrohës të nxehtë, dush të nxehtë. Kjo do të rrisë qarkullimin, e cila do të lehtësojë shërimin e shpejtë të indeve të dëmtuara.