Kockat scintigraphy


Përparimet në mjekësinë nukleare sot lejojë studimet e rrezatimit të tilla që ofrojnë vizualizimi tre-dimensionale të vendeve të punës. Kockat scintigraphy bazuar edhe në një metodologji të ngjashme dhe të ndihmon të diagnostikuar sëmundje të ndryshme të sistemit lokomotor në një fazë shumë të hershme.

Sa për atë që scintigraphy kryer kockat?Në mënyrë që të marrë imazhin njeriun e nevojshëm injektuar vena me e drogës apo radyofarmatsevtycheskym radyoyndykatorom. Kjo substancë përbëhet nga molekula vektoriale dhe izotop (shënues). Pasi në trup, është e zhytur nga indeve të eshtrave, dhe një etiketë radioaktive fillon të lëshojnë rrezet gama, të cilat janë të regjistruara me kamera të veçantë.

Përqendrimi i zgjidhjes futur tillë që sinjalet prodhuar ato pajisje kapur lehtë, por krejtësisht të padëmshme për trupin e njeriut.
Teknologjia e konsideruar është përdorur shpesh për diagnozë të saktë të frakturave, sidomos nëse ata janë komplekse, të mbyllura apo të dëmtuar një kockë të madhe me praninë yyazytsirnistyu lartë të fragmenteve. Kjo zakonisht i hip dhe lodhje fraktura që nuk janë të visualized shumë mirë në radiographs.
Gjithashtu scintigraphy është përdorur në situatat e mëposhtme:


 • Dëme të jetë e mundur për shkak të sëmundjes Paget të gjatë kockave dhe infeksionit infektive.

 • Dhimbje e papritur intensive. Veçanërisht e rëndësishme në kërkimet e nevojshme për të identifikuar shkaqet e shqetësimit në strukturat e vështira të kockave të tilla si shpinë, gjymtyrët më të ulët. Duhet të theksohet se të gjitha analizat e mëtejshme janë kryer duke përdorur rezonancë magnetike dhe tomography kompjuter.

 • Diagnoza e rritjes së kancerit të kockave dhe metastazë në organet e afërta (prostatës dhe tiroide, mushkëritë, gjoks, veshkat).


 • Shpesh scintigraphy administrohet pas trajtimit të kancerit, edhe pse rezultat të suksesshëm. Fakti që tumor jo tërësisht hequr mund të jetë shumë i ngadaltë dhe të rritet gradualisht, dhe qelizat e saj - në mënyrë aktive depërtojnë kockave. Prandaj, tendenca për të sëmundjeve kanceroze, një metodë përshkruhet vetëm si mjeti më i saktë dhe informativ për kërkime. Teknologji shmang biopsi dhe metodat e tjera të dhimbshme të diagnozës.

  Përgatitja për kockat scintigraphy


  Para studimit një grua e rëndësishme për t'u siguruar se ajo nuk është shtatzënë. Përveç kësaj, ju duhet të tregoni mjekut tuaj nëse 4 ditët e fundit janë analizuar ose medikamente, duke përdorur medikamente që përmbajnë bismut, barium.
  Rreth 4 orë para scintigraphy është këshilluar që të përmbahen nga pirja e sasive të mëdha të lëngjeve, dhe menjëherë para procedurës është i rëndësishëm për të zbrazët fshikëz.

  Si scintigraphy skelet?


  Pas 1-5 orësh (në varësi të vëllimit të zonës së studimit) paraqiti një zgjidhje e substancës radioaktive. Herë pacienti duhet të marrë në pushime, në mënyrë që trupi ishte në pushim dhe zgjidhja është shpërndarë në kockë. Pastaj njeriu i vendosur në një dhomë të veçantë, e cila lëshon pajisjeve të instaluara. Gjatë scintigraphy në një monitor kompjuteri tregon modelin e tre-dimensionale e eshtrave.

  Pasi procedura është e përfunduar, pacienti mund të shkojë në shtëpi, por mbi të ardhshëm 03:00 është e rekomanduar për të pirë rreth 25 litra lëng. Në mënyrë tipike, rezultatet kockat scintigraphy janë të gatshëm të nesërmen.