Faktorët e rrezikut në kirurgji plastike


Në vitet e fundit, kirurgji plastike është bërë shumë e popullarizuar. Shumë gra nuk mendojnë për pasojat e operacionit dhe nuk ka llogaritur të gjithë faktorët e mundshme të rrezikut në kirurgji plastike. Bie nën thikë edhe vajzave adoleshente, duke gjetur veten difekte nuk ekzistojnë.
Më të shpeshta operacionet e kirurgji plastike - është Liposuction ose abdominoplasty dhe ndryshimin e tiparet e fytyrës (forma e hundës, syve, të heqë fytyrën). Çfarëdo reklamat nuk janë thënë në lidhje me "charms" plastike, kurrë nuk të harrojmë se para së gjithash këtij operacioni. Dhe çdo operacioni ka disa faktorë të rrezikut.


Nëse ju bëni të vendosni për kirurgji plastike masë kardinal, të përpiqet për t'iu qasur këtij procesi shumë seriozisht. Për shkak të rezultati i suksesshëm varet jo vetëm bukurinë tuaj, por jetën tuaj dhe shëndetin tuaj.
Këtu janë disa pika të cilat ne duhet t'i kushtojnë kujdes, nëse ju vendosni të keni kirurgji kozmetike.

Vendosni me Dr.
Mjeku për të cilin ju nënshkruar për operacionin duhet të jetë kryesisht një specialist në klasë të parë në këtë fushë. Pas të gjitha, specialist kvalifikovanishyy, pak faktorët e rrezikut dhe rreziku në kirurgji plastike.


Të ndjehen të lirë për të kontrolluar informacionin:E bën këtë institucion një licencë për të kryer kirurgji plastike.
Kontrolloni certifikatën mbi aktivitetin e synuar për kirurg operacion.
A do të shpërblejë në kirurgji plastike.
Cila është përvoja e mjekut të këtij specialiteti.
Numri i kirurgjisë plastike, rezultatet (pozitive dhe negative).
Ka komente të kënaqur (të pakënaqur) konsumatorët.Përgatitja para operacionit
Secili prej nesh është unik, secili ka formën e vet, trashëgim, një bandë e sëmundjeve. Gjithmonë konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me faktorët e rrezikut në kirurgji plastike. Këtu janë temat për konsultim detyrueshëm.
Zakone të këqija, të pijshëm apo pirja e duhanit nuk është e favorshme për shërim të shpejtë të pacientit.
Të gjitha ilaçet që ju mund të marrin sot. Përdorimi i barnave të caktuara ose ndërveprimin e tyre rrit rrezikun e komplikimeve.
Sëmundjet kronike, veçanërisht sëmundjet e mushkërive, zemrës, diabetit gjithashtu rrit faktorët e rrezikut.Faktorët e rrezikut gjatë kirurgjisë plastikeRënie e mprehtë në presionin e gjakut ju kërcënon infarkt miokardi, dhe zhvillimin kardiak aritmia.

Trombozë deje. Në operacionet e gjata ekziston rreziku i clots gjakut. Kur lëviz mpiksje shkëputur në rrjedhjen e gjakut mund të jetë i bllokuar arteriet në mushkëri dhe, si rezultat, në emboli pulmonare sëmundje. Pra, gjatë Liposuction në pacientët hips përshkruar anticoagulants dhe rrip të veçantë compression. Kjo është veçanërisht e rrezikshme për ata që janë të trashë ose të udhëhequr një mënyrë jetese i ulur.
Anestezi të përgjithshme përveç reaksion alergjik mund të shkaktojë komplikime: goditje, trombozë, dëmtim të trurit, sulm në zemër, dhe të tjerët.

Mospërputhja në mes të nyjeve dhe, rrjedhimisht, në shfaqjen e hernie ose gjakderdhje të brendshme. Për të korrigjuar komplikime është operacioni mundur të përsëritur.
Infeksionet. Edhe pse e infeksionit gjatë operacionit teorikisht e pamundur për shkak të sterilitetit të lokaleve operative, ende në orët e operacioneve yyazytsirnist e infeksioneve rritet.