Musculoskeletal Metodat masazh


Metodat dhe teknika masazh përcaktuar manifestime klinike të sëmundjes, lokalizimin e procesit patologjik, mosha e pacientit dhe një numër faktorësh të tjerë. Ky masazh manipulim për pacientin duhet të jetë në një të ashtuquajtur pozicion mesme fiziologjike (pushim fiziologjik), kur pika e lidhjes së muskujve-kundërshtarët janë të ndërmjetme (neutral) shtet. Duhet të theksohet se drejtimi i teknikës klasike të lëvizjeve masazh - gjithmonë në rrjedhën e limfatike, ndërsa segmentet masazhet gjymtyrët rend - lartë poshtë (p.sh., kofshë, këmbë, këmbë). Që dëmtim funksional lidhur kryesisht me problemet e sistemit musculoskeletal, me shfrytëzimin racional të teknikave të manipulimit masazh e trazim dhe vibrimit grupeve. Ne mësojmë se ekziston një sistem masazh teknikë musculoskeletal.


Kur muskujt trazim indet e muskujve banesë presion kundër shtrat kockave dhe grimcuar, ndërsa në masë masazhet muskujve të mëdha, ajo ngrihet nga shtrati kockave dhe u zhvendos në drejtime të ndryshme. Ku muskujt mund të mbulojë tërë dorën, ata të kapur duke përdorur obhvachuyut pozicionin e dorës, ku kjo nuk është e mundur, duke e shtyrë dhe fikse duke përdorur ndikimin planare. Pra, është e mundur për të ndikuar në tonin e muskujve, përshtatur atë (të rritur ose më të ulët). Ajo duhet të kihet parasysh se përpjekjet përgjatë fibrave muskulore, vendi i ngjitjes cila mbetet e njëjtë, nuk kanë efekt më shumë në tonin e tyre. Besohet se ata vetëm të ndihmojë në qarkullimin e gjakut dhe në këtë rast një natyrë gjatësor manipulim më të mirë (të tilla si "squeezing"). Kjo teknikë masazh paraqet procedurën Lim-fodrenazha. Në vend të kësaj, tërthor (myotransversalnыe) Përpjekje të shkaktojnë tensionin e muskujve dhe refleks ndikojnë në aftësinë e tij shtrëngohet (myostatycheskyy refleks, refleks Sherrington).


Muskujt shtrihen shkaktuar ndërhyrje në një drejtim tërthor fibrave muskulore sigurisht që çon në zvogëlimin e saj dhe skadimit të karakterizuar nga relaksim të muskujve. Përveç kësaj, reduktimin detyrë dhe relaksim fazat e mund të rrisë ndjeshëm sasinë e gjakut në muskuj. Bashkuar përpjekjet e komponentit dridhje gjatësor (teknika "dridhen", "dridhje") si një degë mund të sigurojë disa qetësues, efekt zbutës ndërsa dridhje në drejtim tërthor e fibrave muskulore veprim, sidomos natyra përhershme (metodat e "copëtuar", " stehanye ") është e theksuar stimuluese efekt. Por, pa marrë parasysh sa masazhator dëshirueshme në aparatit lokomotor të bëjë çdo përpjekje për të arritur një efekt më të theksuar fiziologjik dhe pacienti ishte në gjendje të vlerësojmë nivelin e lartë të profesionalizmit dhe kufizimi në pothuajse të gjitha llojet e masazh, kur duke përdorur metodat klasike teknikë, ekziston një rregull - " Masazh nuk duhet të shkaktojë dhimbje, bruising dhe bruising. "


Teknika të tjera masazh për korrigjimin e çrregullimeve funksionale të strukturave të aparatit locomotor janë të një rëndësie dytësore. Po, goditje mund të përdoret si një fillim apo fund pritjen ose si një lloj i "lidhjes" midis llojeve të ndryshme të trazim dhe vibrimit. Një fërkim në disa raste në të gjithë përdorimin e paarsyeshme, pasi ajo është për qëllim kryesisht në lëkurë dhe indin nënlëkuror. Ajo duhet të përfshijë një grup të teknikave masazh për një studim më të kujdesshëm të zonës masiv, sidomos në praninë e ndryshimeve refleks në indet sipërfaqësore. Efekti fiziologjik, teknikë arritur dhe masazh, përcaktohet jo vetëm nga natyra e teknikat e përdorura, por intensiteti i ekspozimit, duke shkaktuar korrespondon strukturat e pergjithshme përgjigje fiziologjike neyroretseptornogo aparatit.


Kombinimi i shpejtësisë së pritjes dhe masazh fuqi aplikuar përpjekje në analizë të rreptë metodologjike mund të dallojnë disa mënyra teorikisht e mundshme:
• Lehtë dhe manipulimi i shpejtë e ton në aparatit lokomotor, duke rritur tonin e muskujve
• manipulimi lehtë të qetë dhe të ngadalshëm dhe mund të ndihmojë kullimit të lëngjeve (gjak, limfë)
• Teknikat e forta dhe të ngadaltë manipulimi mund të jenë të relaksuar dhe qetësues
• fortë dhe manipulimi i shpejtë me tonik në natyrë, por mund të bëhet lehtësisht shumë traumatike, dhe për këtë arsye e rëndësishme për kohëzgjatjen e ekspozimit.


Kështu, ritmi i shpejtë i teknikave të kryera intermittently dhe pa shumë përpjekje ka arritur një acarim të përgjithshëm, u rrit vigjilenca abuzim lokomotor aparat, një ndjenjë të pronësisë së anëtarëve të saj ("stimuluese eufori"). Në lëvizje të ngadaltë, i cili, për shembull, mund të sigurohet peshë inercinë e vet masazh trupit të tij, manipulimi me të vazhdueshme, të ngadaltë dhe të fuqishme mobilizimit themelor indet, ka shtypjen e vigjilencë, aktivitet frenim, relaksim i përgjithshëm i muskujve me ulje tonin e saj. Në praktikë, ajo është gjithmonë e lehtë për të marrë një relaksim të plotë se muskujt e përgjithshme toning. Në të dyja rastet, stimulim apo relaksim i jep një ndjenjë të mirë që me një entuziazëm shënim pafytyrë apo, anasjelltas, pushim dhe rekreacion. Koha e marra për zbatimin e një masazh dhe manipulimit teknikat - gjithashtu një faktor i rëndësishëm në të gjithë procedurën e masazh, duke nënkuptuar të përqëndrohet në një ndikim të nivelit të veçantë (strukturë) në një drejtim të caktuar. Ajo është e gjatë, zakonisht qetësues, fuqi dhe të shkurtër relaksuese - tonik, përforcues.