Lythat në këmbë


Lythat në këmbë - një beninje vula banesë që shfaqen në tabanin, mund të flasë një jashtë të vogël të lëkurës dhe të ketë një top me brirë. Nëse lez është lokalizuar në këmbë, atëherë njeriu është një problem i madh, pasi në këmbë është vazhdimisht nën presion dhe të plagosur. Ka shumë lloje të lythat, nga të cilat mbi 30% janë ata të cilët janë në këmbë. Prandaj, për të përcaktuar se cila është arsimi dhe si ta trajtojmë atë, mund të jetë me përvojë vetëm dermatolog. Është e dëshirueshme që të përdorë këshillat e dashamirës dhe të vetë-mjekoj - veten krejtësisht e pamundur për nxjerrjen lythat mëdha rrënjë dhe mbetjet përsëri mund të fillojnë të rriten. Përveç kësaj, veprimet e ngathët do të çojë në faktin se virusi do të përhapet më tej dhe lythat nuk do të shfaqet vetëm në këmbë, por edhe të marrin pjesë në organet e tjera.
Shkaqet e lythat në këmbë


Të gjitha llojet e lythat, duke përfshirë lythat dhe në këmbë, janë rezultat i paaftësisë së një sistem të dobësuar imunitar të duhur t'iu përgjigjur patogjen - virusi lyth njeriut. Virusi ka shumë lloje dhe secili është rritja e lythat të caktuara. Virusi lyth njeriut mund të transmetohen direkt nga transportuesi ose përmes objekteve të përditshme. Statistikat thonë se shumë njerëz janë të infektuar nga një lloj virusi, prandaj është e rëndësishme që të përdorni përherë vetëm sendet e tyre të kujdesit të trupit. Virusi do të ngrohtë dhe me lagështi, kështu që ju mund të vini deri në sauna, banja publike apo pishina. Nëse sistemi imunitar është duke funksionuar mirë, virusi mbetet në një gjendje të mosveprimit. Por kjo zgjat për aq kohë sa për disa arsye sistemi imunitar nuk do të rrëzimit, atëherë virusi fillon vitalitetin dhe shfaqen në rritje të lëkurës të tilla si lythat.

Kushtet që çojnë në formimin e lythat në këmbë:
· Lëkurës Trauma në këmbë;
· Ndryshimet trofike të indeve;
· Lagështi të pamjaftueshme ose të tepërt të lëkurës të këmbës;
· Gjendje e dhimbshme në të cilën këmbë është deformuar;
· Dëmtim i përhershëm për lëkurë këpucë zgjedhur saktë.


Lythat në këmbë: Simptomet dhe shenjat


Në këmbë lez duket si një raund, pak mbi sipërfaqen e lëkurës së, arsimit. Kjo është ngjyra e lëkurës, kafe apo rozë. Nëse vëreni një lez në fillim të shfaqjes së tij, ajo do të jetë e qetë. Më vonë neoplasms fillon të ngurtësohet, shtresa e lartë është kompakt dhe i grumbullonin për shkak lez bëhet e vështirë dhe të përafërt në të prekur. Në qendër ju mund të shihni thellimin krater dhe njollat ​​e zeza - një mbyllur enët e gjakut sipërfaqësore.

Shpesh, në këmbët lez shfaqet në njësinë përfshirë përhapur në thembra sugjeron virus agresive. Pastaj, marrin formën e mozaikut të vetëm. Në raste shumë të rralla, sistemi imun copes në mënyrë të pavarur dhe refuzon lez. Por në shumicën e rasteve, për shkak të vendndodhjes së saj, lythat janë të ekspozuar ndaj presionit të vazhdueshëm dhe fërkime që shkakton personi probleme serioze.
Dermatologists mund të përcaktojnë lytha në thembra të pamjen e saj karakteristike. Përveç kësaj, ekziston një dermatoscopy metodë, gjatë së cilës ndërmerr scraping shtresa sipërfaqësore e tumoreve për analiza të mëtejshme. Gjithashtu materiali i zgjedhur mund të zbulojë praninë e HPV. Për të përcaktuar se sa thellë rrënjët shkoi lythat në këmbë, pacienti është caktuar një lëkurë me ultratinguj. Nëse ka ndonjë dyshim në lidhje me cilësinë e lartë të arsimit, i emëruar shtesë onkolog dermatolog informacion.Trajtimi i lythat në këmbë


Lythat zakonshme mund të hiqet duke përdorur electrocoagulator. Trajtimi i lythat në këmbë në këtë mënyrë ju mund të ushtrojë vetëm kur ajo nuk është shumë e thellë ishte rritur. Kjo procedurë mund të lënë një mbresë. E pra provuar me trajtimin e lythat me nitrogjen të lëngët, por kjo metodë kërkon aftësi të veçanta nga mjeku. Nëse efekti është i pamjaftueshëm, lez mund të fillojë të rritet përsëri, dhe përdorimi i tepruar i azotit do të çojë në një mbresë të dukshme. Gjithashtu, mjeku duhet të kërkojë pacientit të theksohet se kjo procedurë pas një kohë nuk është një flluskë e vogël, e cila nuk mund të preken deri sa ajo nuk e ka shëruar. Ajo mund të përdoret për të hequr lythat radyonozhem vetëm. Gjatë kësaj procedure të gjitha përdorëset prypikayutsya që efektivisht ndalon gjakun dhe parandalon depërtimin e virusit në gjak. Nëse lez është rritur në një masë të madhe, ajo mund të hiqet me kirurgji konvencionale me një bisturi. Operacioni është kryer nën anestezi lokale dhe lë një mbresë të vogël.