Mitet imagjinar për rreziqet e moles


Rreth birthmarks, ose siç quhen në mjekësi - nevi, ka kaq shumë mite dhe "histori horror" që shumë kjo është vetëm panik. Konsideroni të gjitha mitet imagjinar në lidhje me rreziqet e moles.
Shpikur Miti 1: moles më mirë të mos prekni dhe sigurisht nuk hiqet.
Nëse një nishan, edhe pse e madhe, nuk është mbi nivelin e lëkurës, ajo mund të injorohet. Por moles shquar, sidomos ato që janë të ekspozuar vazhdimisht ndaj fërkimit dhe iritim - në krye, zonën e qafës në shiritat brendshme - të jetë gjithmonë në kontroll. Më mirë akoma, ky mol hequr, pasi për shkak të traumave të shpeshta mikro ajo mund të degjenerojë në një tumor malinj.Shpikur Miti 2: Ju mund të hiqni një nishan në çdo beautician.
Është e mundur, atëherë është e mundur, por ka një rrezik të caktuar. Gjegjësisht, para se të hiqni nishan është një duhet të konsultoheni me një oncologist. Mjeku do të vendosë nëse analizon paraprak nëse rreziku nishan duhet pastaj dërgojnë atë në diagnostifikim me cilësi të lartë. Dhe pastaj - ju lutem hiqni pa probleme. Sot ajo është gjithnjë e më shumë duke e bërë cryodestruction (ngrirja me azot të lëngshëm dhe largimi), electrocautery (elektrodë djegur) dhe një lazer. Metoda e fundit është konsideruar më pak traumatike për të lëkurës, siç janë lënë plagët.


Miti Shpikur 3: moles më të rrezikshme që janë shfaqur kohët e fundit në trup.
Varësia e tillë nuk është, dhe moles vjetra dhe të reja mund të jetë po aq e "heshtur", ose në kushte të caktuara të zhvilluar në kancerin e lëkurës, llojin më agresive e cila - melanoma. Por fakti që mosha e moles në trup duket më shumë - fakt. Shkencëtarët nuk ka ardhur në të njëjtin përfundim, me të cilin ajo është lidhur.

Shpikur Miti 4: ata që kanë shumë moles, sunbathing pamundur.
Kjo është e vërtetë, edhe pse - jo aq kategorike. Sunbathing moderuar në mëngjes dhe në mbrëmje (për uyazyka që ju përdorni sunscreen për llojin e lëkurës tuaj) lejueshme. Por sigurisht ne nuk po flasim për rrezitje në një dhomë me diell. Në Evropë, ku statistikat mbi kancerin e lëkurës detyruar për alarmin, praktikisht e ndaluar për rrezitje - është konsideruar e rrezikshme edhe për njerëzit e shëndetshëm! Jo për të përmendur ata që "showered" birthmarks.


Shpikur Miti 5: moles e rrezikshme mund të jetë trashëguar.
Mjekët janë ende duke argumentuar në atë. Por në qoftë se dikush në familje ka pasur melanoma apo një lloj tjetër të kancerit të lëkurës, mundësisht të afërmit rregullisht (në mënyrë ideale - një herë në gjashtë muaj apo një vit) marrin pjesë oncologist, dermatolog për të kontrolluar moles, spote pigment. Gjëja më e rëndësishme këtu - për të identifikuar sëmundjen në një fazë të hershme. Neoplasms malinje të lëkurës, trajtohet me sukses me uyazyka sigurisht se terapia filloi në kohë.

Ajo duhet të jetë i kujdesshëm, nëse një pendë:

• ngjyra ndryshuar,
• u rrit në madhësi, zmorschylasya,
• uschilnylasya, thekur,
• kruarje qëndrueshëm, lënduar, rrjedh gjak, zhvishem off.

Pas largimit të moles
Përmbahen nga rrezet e diellit direkte për aq kohë sa emërtim është shëruar plotësisht dhe aligns me ngjyra e pjesës tjetër të lëkurës. Bazuar në rrugë, hera e parë që mbulon këto rroba vende, shall, veshin një kapelë apo kapak të mbyllur në fytyrë. Përndryshe, lëkura në ish-faqe mund të jetë e moles pigment, dhe madje edhe atëherë duhet të merren me këtë problem.