Rash në shuplaka dhe shputa
Skuqja mund të ndodhë në çdo pjesë të lëkurës njerëzore, por disa trajton kjo simptomë me vëmendje të madhe. Por shumë kot. Dhe shpesh ndodh që njolla duket jo vetëm në trup, por në shuplaka dhe shputa. Ajo do të duket se ka një skuqje të lëkurës dhe nuk mund të jetë, por kjo është një gabim i madh. Dhe një skuqje të lëkurës në shuplaka dhe shputa duhet të shihet si një shenjë e sëmundjes së rëndë.
Rash në shuplaka dhe shputa - ShkaqetShkaku i parë dhe kryesor skuqjen në shuplaka dhe shputa - kjo është një reaksion alergjik. Edhe pse kjo alergji është shumë, shumë e rrallë, sepse shumica e alergjive të tilla janë skuqjet në trup - bark, gjoks, anët ose mbrapa. Megjithatë, kur një skuqje të lëkurës në shuplaka dhe shputa nuk duhet të përjashtojë alergji.


Një tjetër arsye - prania e sëmundjeve infektive. ajo mund të jetë e li e dhenve, fruthi, fruth i keq. Për më tepër, nxito në shuplaka dhe shputa, mund të shkaktojë organizëm helmimi ose një shenjë e ashtuquajtura toksydermiyi. Shpesh njolla duket dhe për kruarje.
Sigurisht, kjo nuk është e gjithë lista e sëmundjeve që shkaktojnë një skuqje të lëkurës në shuplaka dhe shputa. Por kjo është sëmundje shumë themelore të cilat duhet patjetër të i kushtoj vëmendje për të.
Por, për të gjetur shkakun e një skuqje të lëkurës në shuplaka dhe shputa e pamundur. Për të identifikuar shkakun e skuqjes dhe për të marrë trajtimin e duhur të këtij problemi duhet patjetër të konsultoheni me një mjek. Sidomos të jetë e mundur duhet të shihni një mjek nëse puçrra ndodhur në një fëmijë, sepse trupi i fëmijës është i ekspozuar shpesh për të sulmuar mikrobet e ndryshme dhe viruset.

Rash në shuplaka dhe shputa - trajtimPara se të filloni për të trajtuar, është me siguri të mësoni pse skuqjen në shuplaka dhe shputa. Vetëm diagnostikuar si duhet mund të ndihmojë të hequr qafe të sëmundjes në afat të shkurtër.
Për shembull, në qoftë se shkaku i reagimit alergjik nxituar, ju duhet patjetër të shihni një mjek - një allergist për të identifikuar produktin që ka shkaktuar alergji dhe me qëllim të trajtimit të duhur.
Nëse shkaku i ndonjë sëmundje infektive, ju duhet të konsultoheni me një mjek - Sëmundjeve Infektive. Përveç kësaj, dhenve, fruthi apo fruth i keq në të rriturit ndodh shumë më të vështirë se në fëmijë dhe nuk mund të kenë nevojë spital.

Nëse shkaku i skuqjes në shuplakat dhe këmbët qerja, ju duhet të shqyrtohet nga një dermatolog, dhe vetëm në këshilla ky mjek-së se si të duhur dhe të shpejt të të hequr qafe këtë sëmundje.
Vetë-mjekim është një skuqje në thembra dhe pëllëmbët nuk është i rekomanduar.