Agjentët zbardhues zvogëluar pigmentim


Në hyperpigmentation genesis ndryshme të tilla si Freckles, chloasma, Lentigo dhe kushtet e tjera të aplikojnë agjentët zbardhues zvogëluar pigmentim. Drogës mirë zbardhues duhet të përballen me detyrën, që kanë shprehur depyhmentyruyuschymy pronat dhe nuk shkaktojnë efekte anësore. Për fat të keq, jo të gjitha automjetet të përmbushur kërkesat.
Me zbardhjen mjete përfshijnë materialet e mëposhtme:
- Hydroquinone;
- acid Azelaic;
- Arbutin;
- glukokortikoide aktuale;


- hidroksi;
- retinoids aktuale;
- Peroksid benzoyl;
- acid askorbik dhe të tjerë.
Të gjitha këto substanca të ndryshojnë në mekanizmin e veprimit, ashpërsia e efekteve toksike për qelizat dhe zbardhjen e efikasitetit.

Agjentët zbardhues zvogëluar pigmentim
Hydroquinone
Preparatet e bazuara mbi të konsiderohen si agjentë të forta zbardhues, por gjithashtu, dhe më toksike. Reduktimi i pigmentim është për shkak të inhibimit të aktivitetit qelizor të lëkurë dhe, në veçanti, pjesa që prodhon melaninës pigment. Është e mundur për të zgjedhur një përqendrim në të cilën melanocytes reduktuar ose plotësisht të ndaluar prodhimin e melaninës dhe qelizat e tjera të lëkurës do të jepet një ndikim minimal.

Përdoret më shpesh 2-5% përqendrimi i hydroquinone, varësisht nga shkalla e manifestimit të pigmentim. Ai aplikuar një shtresë e hollë mbi zonat e problemit 1-2 herë në ditë.
Kujdes Që substanca depërton në shtresat e thella të lëkurës dhe mund të merrni në gjak, ajo nuk mund të përdoret nga gratë shtatzëna dhe nënat gji. Për më tepër, zbatimi i përdorimit të tepruar dhe të zgjatur mund të shkaktojë alergjik dhe dermatit kontakti, si dhe një sëmundje e rrallë e lëkurës - ohronoz.

Acid Azelaic

Përdoret si një mjet në luftën kundër puçrra fytyre, por kohët e fundit u bë i vetëdijshëm efekt zbardhues. Acid Veprimi Azelaic zvogëluar pigmentim të ngjashme me hydrohynonom. Nuk është një shkelje e sintezës në melanocytes që ndikon në prodhimin e melaninës. Ky acid është më efektive në hyperpigmentation post traumatike.
Substanca aktive e drogës "Skinoren" është acid Azelaic. Krem ose xhel aplikuar 2 herë në ditë, dhe trajtimi varet nga ashpërsia e simptomave. Efektet anësore janë të butë, por është e mundshme reaksione alergjike.

Trajtim për komponentët e mëposhtëm mirë-vendosur:
- 15% acid glikolik dhe acid Azelaic 20%
ose
- 2% Hydroquinone dhe 20% acid Azelaic.

Arbutin
Substanca është një derivat i hydroquinone, por në krahasim me ta një numër të avantazhe: jo-toksike, nuk është shkatërruar nga enzimat për lëkurën Hydroquinone dhe nuk dëmtojnë qelizat e lëkurës. Në një koncentrim prej 005 mmol është në gjendje të reduktojë përmbajtjen e melaninës në qelizat nga 30-40%. Një fakt i rëndësishëm që Arbutin - një produkt natyral. Ajo është gjetur në gjethet e bearberry, Wintergreen, Bergenia, boronica e Kaukazit.

Në një letër Kastrati gjenden përbërës të njëjtë Arbutin - vaceinine.

Kortikosteroidet aktuale
Këto substanca kanë të njëjtin efekt zbardhjen, mund të zvogëlojë pigmentim, por ato nuk janë përdorur shpesh, por vetëm në kombinim me hydrohynonom, retinoids aktuale apo agjentët e tjerë zbardhues. Dermatologists nuk e rekomandojmë përdorimin e glukokortikoideve fluorinated dhe çdo drogë në këtë grup në lëkurë.
Efekt anësor mund të jetë zhvillimi i dermatit steroide, atrofi të lëkurës, aktivizimin infeksionet virale dhe mikotike.


Hidroksi
Shpesh përdoret në kozmetikë si lëkurë për të hequr shtresa e lartë e lëkurës pigmentuar. Përqendrimi varet nga peels ekspozimit thellësi. Reduktimi i pigmentim është për shkak të zvogëluar aktivitetin e bakrit që përmbajnë enzimë tyrosinase dhe përshpejtimin e rigjenerimin e shtresave epiteliale.
Shumica e acideve hydroxy kanë një origjinë natyrore. Për zbardhjen e lëkurës përdorur: glycolic, limoni, laktik, salicylic, malic dhe acide të tjera.

Acid Askorbik
Efektet e acidit Askorbik si një fondeve zbardhues për procesin e inhibimit melanogenesis. Në substancë të pastër është shumë e paqëndrueshme, shpejt i nënshtrohet oksidimi dhe bëhet formë joaktive, kështu që qenë prej kohësh në gjendje ta përdorin atë si një mjet për të luftuar pigmentim. Në lidhje me analogs e saj të qëndrueshme, në këtë rast, ata kanë një disavantazh të rëndësishëm: dobët depërtojnë thellë në epidermë.
Por formë e qëndrueshme e acidit Askorbik janë gjetur dhe tani ata mbajnë aktivitetin e tyre dhe janë në gjendje të depërtojnë në lëkurë. Substancat më efektive që ngadalësojnë procesin e numrit melanogenesis të fazave dhe bllokon sintezën e melaninës, është një derivat i vitaminës C "askorbil fosfat natriumi" dhe "askorbil magnez fosfat."

Përqendrimi rekomanduar duhet të shkojnë në 03-30%. Mjet jo vetëm që ndihmon Freckles zbardh, por edhe përmirësimin e moshën e lëkurës me simptomat e pigmentim pleqërie. Derivat i acidit Askorbik kanë aftësinë për të stimuluar prodhimin e kolagjenit në shtresën e nënlëkurës.

Bimët mjekësore kanë një efekt zbardhjen
1. Letër manit
2. luleradhiqe
3. Blackberry
4. Majdanoz
5. Onions
6. Rrikë
7. kastravec
8. Lemon
9. bearberry
10. Kalina zakonshëm

Turqia 11. Valteryya
12. zambak alba
13. Eric Siza dhe të tjerët.

A nuk e marrin vendime në lidhje me të cilat ulin agjentët zbardhues pigmentim punojnë për ju dhe të cilat nuk janë. Pothuajse të gjitha barnat kanë efekte anësore, dhe kështu le të kualifikuar për të ju rekomandojmë atë që ai e sheh të arsyeshme, bazuar në karakteristikat specifike të spote moshës, përhapjen e tyre, kohëzgjatjen dhe manifestimeve të tjera të karakteristika tuaja individuale.