Ndikimi i produkteve të pastrimit në lëkurën e njeriut


Njeriu është përpjekur gjithmonë për të lehtësuar punën e tyre në shtëpi. Fast paced jetën, industria e lejon një person për të përdorur në shtëpi ndihmave të ndryshme për të lehtësuar punën në shtëpi. Njeriu nuk mund ta bëjë pa shumë pastrues dhe detergjenteve, kur pastrimi kuzhinë, banjo ose dhomen e ndjenjes. Për amvise kimisë moderne është një cilësi pastrimi thelbësor arsenal. Por kimikatet shtëpiake mund të jetë jo vetëm e dobishme, por edhe të rrezikshme. Ne të gjithë e dimë se pastërtinë - garantimin e shëndetit, por çfarë çmimi ky pastërtia është arritur, në sajë të pyetjes moderne pastrues këtu. Aplikimi pastrues, ne nuk mendojmë mbi dëmin dhe rreziku mund të kryejë një lëndë në dukje të padëmshme.


Efektet e dëmshme të produkteve të pastrimit në lëkurën e njeriut kanë treguar se për shkak të eksperimenteve. Përbërja e shumë produkteve të pastrimit janë substanca të cilat kanë një ndikim negativ në trupin e njeriut. Kur përdorni detergjente dhe pastrimi agjentët, kimike ne thith avullimit të këtyre substancave, dhe ata nga ana nëpër mushkëritë marrë në gjakun tonë. Lëkura e njeriut thithin kimikatet. Elementet toksike kimike, në kontakt me lëkurën të marrë në trup. Flavours pastrimi mjetet ndërprerë bazë erë, por më shumë se gjysma qind e kimikateve të përfshira në shije, produktet e këtij vaji. Kur injektuar në trup, ata zakonisht nuk janë të shfaqet, por grumbullohen në atë, dhe kjo çon në formimin e qelizave të kancerit në trup.


Ndikimi në duart tuaja mjedis acid ose alkaline, duke shkaktuar lëkurë të thatë, si dhe reaksione alergjike, të themi, një person i larë enët pa doreza duke përdorur detergjent. Livadh, në kontakt me lëkurën, shkaku djeg plagë të thella. Ndikimi i produkteve të pastrimit në lëkurën e njeriut janë të ndryshme, përdorimi i tyre çon në degreasing e lëkurës, si dhe në rastet më të rënda, madje edhe pezmatim i lëkurës. Kur zgjedh një pastrues, njeriu modern i parë tërhoqi vëmendjen për çmimin dhe kriteret pastrim. Një numër shumë i vogël i njerëzve që paguajnë vëmendje mënyrës se si kjo çështje do të ndikojë në shëndetin e tyre.


Përbërja e detergjenteve, janë komponente të dëmshme si të dëmshme dhe jo. Këto të fundit janë origjina e fatkeqësive natyrore, është karbonat kalciumi, dolomite, karbonat natriumi. Por rritja e numrit të kimikateve që janë pjesë e detergjenteve që konsiderohen të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Baza e shumicës së agjentëve të pastrimit janë fosfateve, klor, detergjenteve, disinfektantet (shumica e të cilave përmbajnë formaldehyde), hidroklorid natriumi. Por këto substanca janë të dëmshme për lëkurën dhe trupin si një e tërë. Fosfateve, të cilat janë pjesë e detergjenteve dhe pluhurat larëse nga defatting kontaktit të lëkurës të lëkurës, të fillojë shkatërrimin aktive e membranave qelizore, dhe funksioni pengesë lëkurës është ulur ndjeshëm. Getting përmes microvessels lëkurës brenda trupit, duke ndryshuar përbërjen fizike dhe kimike të gjakut dhe të shkelë imunitetin.


Fosfatet kanë aftësinë për të grumbulluar në fibrave të indeve ku edhe dhjetëfish shpëlarje nuk do të ndihmojë të shpëtoj prej tyre. Shtrirë në shtrat apo në një vënë rroba të pastra që janë substancat toksike depërtojnë në trup nëpërmjet lëkurës, duke provokojnë alergji. Flavors, duke marrë në trup, që ndikojnë në metabolizmin dhe zgjatet përdorimi shkaktojë funksionit të mëlçisë anormale. Benzonat natriumit dhe ngjyra të çojë në alergji, dhe më pas - për astmë. Disinfectants, të cilat janë quajtur tryklokarban këtë përdorim të rrezikshme afatgjatë kanë filluar të irritojë lëkurën dhe të shkaktojnë alergji. Perdorimi i agjente antibakteriale mund të shkaktojë rezistencë ndaj rritjes bakteriale. Sipërfaqja - substanca aktive (AMP) në detergjente, kanë aftësinë për të grumbulluar në trup dhe stimulon veprimin e substancave toksike që prishin sistemin imunitar, të ndikojë në trurin, mushkëritë, mëlçinë, veshkat, të shkaktojnë alergji të lëkurës, të shkelë qelizat e procesit biokimike heq ujët lëkurën.


Gjithmonë të jetë i kujdesshëm kur kanë të bëjnë me detergjenteve dhe agjentët e pastrimit. Gjatë larje dhe liri njomje duhet të jetë i holluar me ujë në maksimum, për të punuar ajo duhet të jetë i veshur me doreza. Vypoliskuvaty provoni gjëra të larë gjatë tetë herë dhe vetëm në ujë të nxehtë të paktën 50-60 gradë. Pas përdorimit të kimikateve, të përpiqen për të hedh në dhomë për një kohë të gjatë dhe nuk janë në këtë dhomë. Shmangni larjen në sipërfaqe me ujë të bollshëm. Përdor mjete me përmbajtje të ulët fosfat dhe një nivel të ulët të Afrikës së Jugut, ata janë më miqësore me mjedisin. Kur të blesh një makinë të re të lexoni me kujdes përbërjen kimike etiketë. Kur punon me respirator droga e rekomanduar për të mbrojtur veten dhe të veshin dorashka për të parandaluar ekspozimin e substancave nëpërmjet lëkurës dhe sistemin e frymëmarrjes. Vetëm të përpiqen të përdorin dezinfektues vetëm kur është e nevojshme në mënyrë që të mos provokojnë reaksione alergjike.


Pastrues të zakonshëm jetës së përditshme për shtëpi janë, fshehin shumë rreziqe për shëndetin e njeriut. Çdo ditë, mjetet e reja të parë reklama në TV ose duke dëgjuar këshillat që ne çdo vit shpenzojnë para të mëdha mbi produktet që bartin një rrezik për ne dhe rreth nesh. Në dëshirën për të krijuar një të pastër dhe komod, ne shpenzojnë para për helm që ngadalë por me siguri na vrasin, duke e çuar dëm në shëndetin tonë. Mundohuni të mos përdorni pastrues të rrezikshme shtëpiake dhe detergjenteve, të kujdeset për shëndetin tuaj dhe shëndetin e familjes suaj. Aplikimi gjitha masat kur punojnë me detergjent, ju nuk do të lejojë ekspozimit ndaj substancave toksike.