Injeksion Botox ndikojë disponimin


Shkencëtarët nga Universiteti Columbia në Nju Jork gjetur se në mënyrë përdoret për të eliminuar rrudhat në mënyrë aktive Injeksione Botox ndikojë në disponimin e grave ndikon jo vetëm aftësinë për të shprehur emocionet, por për përvojën e tyre.
Çdo grua do të përgjithmonë të ruajtur bukurinë dhe rininë. Për shumë prej seksit të drejtë injeksione të rregullta Botox kanë bërë procedurën e zakonshme. Ajo është përdorur më shpesh për të qetë rrudhat në ballë, rreth syve, hundës dhe është më efektive se çdo krem ​​anti-rrudhë.Historia e Botox
Në 1817, shkencëtar gjerman dhe mjek Zhustynus Kerner ku Vyurtenberh botoi veprën e tij, e cila u përshkrua nga sëmundja e quajtur "botulizmi". Mjeku bëri supozimin se sëmundja është toksina mund të përdoret në trajtimin e spazma e muskujve. Por ai nuk mund të imagjinohet se në kohën që me mend e tij kjo do të ndihmojë më shumë gra për të visually ndaluar plakjen.
Më pas, profesori belg Emile Pierre van Ermenhemu në gjendje të identifikojë botulinus bakter bacil, dhe e cila prodhon neurotoxins që janë pjesë e toksina botulinum. Tani kompleksi është i njohur në mbarë botën si Botox.

Shumë më vonë, në vitin 1978, okulist Alan Scott pari e përdori toksina në trajtimin e strabismus. Dhe i pari nga pacientët e tij ka vërejtur se injeksione reduktuar rrudhat e tyre. Shok grupi Scott Jean Karryutэ filluar të përdorin toksina si një mjet për cosmetology.
Që nga viti 1988, kompania Allergan zotëron të drejtat e shpërndarjes për Alan Scott shpiku drogës. Origjinal kompania e tij emri Oculinum është ndryshuar për çdo emër të njohur tregtar Botox. Dhe aktualisht drogës është përdorur në mënyrë aktive në fusha të ndryshme të mjekësisë. Përdorin atë për të trajtuar blepharospasm dhe strabismus, spazma e muskujve lokal dhe shumë sëmundje të tjera.


Injections e Botox dhe estetike Mjekësia
Aesthetic Mjekësia Botox përdoret në doza të vogla. Me injeksion paralizuar neuromuskular transmetimit dhe muskujt hyperactive që shkaktojnë dhe rrudhat. Injeksione të qetë muskujt janë të aftë për të edhe rrudhave shumë të thella. Në këtë kërkesë e Botox vetëm lejuar për të hequr rrudhat në ballin, vetullat dhe sytë. Efekti i injeksioneve është e dukshme pas 72 orësh, dhe efekti i tyre zgjat 2 - 8 muaj, pas së cilës procedura duhet të përsëritet.


Botox: Asistent i rrezikshëm
Pra, çfarë është me të vërtetë: hapi i parë për të rinisë së përjetshme apo helm? Dhe si injeksione të ndikojë disponimin?
Më Prodhimin bakter Clostridium botulinum toksina në sasi të mëdha shkakton botulism sëmundje. Megjithatë, kjo kërkon doza një mijë herë më të larta se sa ato të përdorura për injeksione. Sepse Botox mund të quhet një droge të sigurt se droga të tjera. Ajo është aprovuar për përdorim në 76 vende.
Por gratë dhe gratë shtatzëna dhe njerëzit me sëmundje neurologjike, tepër i ndjeshëm dhe të prirur për alergji duhet të dini se injeksione Botox janë kundërindikuar për ta. Përveç kësaj, një javë para se futja e drogës nuk mund të marrë drogë anti-inflamator dhe aspirina. Gjithashtu mbani në mend se për një përqindje të vogël të njerëzve, rreth 2%, injeksione Botox nuk është e nevojshme, ashtu si ata janë të pandjeshëm për neurotoxin botulinum.


Pavarësisht nga fakti se efektet negative që rezultojnë nga injeksione Botox e janë të rralla, është e nevojshme për të zgjedhur një mjek me kualifikime të mira, të cilat në mënyrë të përkryer të njohur me anatomi e injeksioneve të muskujve dhe hyn në pikën e dëshiruar. Fakti është se në qoftë se ju shpoj ndikojnë në muskujt e syrit, ajo kërcënon shfaqjen e çrregullimeve të tilla si sindromi i syrit të thatë, strabismus ose sytë e përlotur. Nëse drogës është administruar në muskul e qepallë e sipërme, është e mundshme për të mbyllur.
Në praktikë, përdorimi i Botox janë vërejtur pasoja më të rënda. Në agimin e përdorimit të kësaj droge u regjistrua rreth 15 vdekje për shkak të doza të mëdha të toksina botulinum. Sipas Qytetarin Publik OJQ, e cila monitoron cilësinë e drogës, 1997-2006 nëpërmjet toksina botulinum në SHBA janë hospitalizuar 87 persona humbën jetën dhe një tjetër 16, dhe 4 prej tyre ishin fëmijë. Arsyeja ishte toksina botulinum përhapet nëpër trup. Edhe pse rastet e përshkruara janë të rralla, mjekët dhe pacientët duhet të jenë të vetëdijshëm për pasojat e mundshme të injeksione Botox.


Një zbulim interesant i bërë kohët e fundit nga mjekët nga Shtetet e Bashkuara. Ata gjetën se Injeksione Botox nuk janë thjesht paralizojnë lëvizjen e fytyrës, por edhe të ndikojë në disponimin, shtypur aftësinë e personit për të shprehur emocione. Ky konkluzion erdhi studiuesve, që ka studiuar video emocionet e 72 femrave që injektuar Botox.
Një nga shkencëtarët të cilët morën pjesë në studim, Joshua Davis, shpjegoi se njerëzit me Botox, natyrisht, përgjigjet shoku të fortë emocional, por muskujt e tyre të fytyrës llokoçis më pak aktive. Sipas trurit kthen pak informacion. Po injeksione ndikojnë në disponimin dhe gjendjen e përgjithshme emocionale. Dhe që edhe buzëqeshje e bën një person të lumtur, ne mund të supozojmë se Botox është në gjendje të lehtësojë shumë prej nesh gëzim.