Zgjebja - shenjat e para


Zgjebja lidhet me sëmundjet dermatologjike shkaktuara nga mite kruar. Ju mund të merrni me edhe një shtrëngim duarsh dhe sende të përgjithshme shtëpiake. Cilat janë shenjat e para të zgjebe, dhe si për të dalluar këtë sëmundje nga të tjerët? Gjëja kryesore - kujdes studiuar simptomat.

Shenjat e para të zgjebe në të rriturit dhe fëmijëtSepse sëmundja nuk varet nga mosha, të rriturit e pacientit dhe fëmijët kruar ashtu duket:

 • ka kruarje intensive;

 • shfaqen në skuqje të lëkurës.


 • Me zhvillimin e sëmundjes mund të shihet linja gri dhe kafe në një vend ku stacionuar kruarje. Kjo kruarje lëviz.

  Ethe, vjellje dhe marramendje për kruarje atje. Këto shenja tregojnë se keni një sëmundje infektive.

  Çfarë e shkaktoi syptomы dhe shenjat e para të zgjebe?


  Natyra e shenjat e para të zgjebe tek njerëzit varet në skenë nga rriqrat ishin kur prekje. Nëse ju jeni ticks infektuar rritur, kruarje duket pothuajse menjëherë, femrat do prohryzaty lëviz në lëkurë në mënyrë që të shtyjë në to vezë. Në qoftë se lëkura juaj ishin individë të rinj apo larvat, para se ndonjë shenjë e hershme të zgjebe, duhet t'i nënshtrohen periudhës së inkubacionit. Zakonisht ajo është 10-14 ditë.

  Ka disa karakteristika të cilat e dallojnë ty nga sëmundje të tjera të lëkurës zgjebe:

 • Kruhet përforcohet gjatë natës. Fakti që mite më aktive kruar bie në errësirë, gjatë kësaj periudhe ata shtrihen nënlëkurës të shkojnë dhe të lëvizë mbi to;

 • Kruhet stacionuar në publik të kufizuar në mënyrë të qartë: në mes gishtat e këmbëve, në barkun e tij, sqetullave, organet gjenitale, kërrusem bërryl. Këto vende veçanërisht si marimangat, pasi ato janë karakterizuar nga lagështia e lartë dhe të lëkurës delikatesë.

 • Njolla nuk përmban qelb.


 • Parandalimi i sëmundjes
  Që zgjebe është shumë ngjitëse, ju duhet trajtim jo vetëm, por edhe të mbrojë të dashurit tuaj nga rreziku:

 • Krejtësisht të ndaluar kontaktin fizik dhe sende ndarjen shtëpiake.

 • Dhomë, linens, enët, libra dhe sende të tjera personale duhet të dezinfektohet tërësisht. Dëshirueshme - disa herë.


 • Për fat të keq, personi i cili është i infektuar me zgjebe, nuk merr imunitet. Prandaj, si një parandalimin e ri-infektimit duhet të jenë në përputhje me higjienën dhe lajnë duart me rritjen e zell, mundësisht në bërryl.