Lëkurës Extrapulmonary tuberkulozi, kockat dhe simptoma të tjera dhe trajtimi i sëmundjeve
Besohet se TB vetëm ndikon në sistemin pulmonar. Ky mendim është i gabuar sepse sot sëmundje të tilla si tuberkulozi e eshtrave dhe nyjeve, tuberkulozi i lëkurës, sistemin nervor, etj - nuk janë të rralla.
Me fjalë të tjera, ajo manifestime extrapulmonary e tuberkulozit. Nëse pacienti me kalimin e kohës sëmundje untreatable e një organi, atëherë klinicisti çdo arsye për të dyshuar tuberkulozin extrapulmonary. Për të vendosur një diagnozë të saktë, një specialist i cakton pacientit për të nënshtrohen një sërë testesh të përshtatshme, e cila mund të zbulojë mykobakteria tuberkulozi dhe këshillim në mjek TB.


Diagnoza "TB extrapulmonary" me trajtimin e duhur dhe në kohë për të trajtuar mirë, që në shumicën e pacientëve sëmundja është zgavër shërueshëm. Trajtimi zakonisht është e gjatë dhe e vazhdueshme, e cila përfshin përdorimin e barnave të shumta.
Format e tuberkulozit extrapulmonary
Në ditët e sotme studiuar 5 format e sëmundjes:
Tuberkulozi i sistemit nervor;
Tuberkulozi i eshtrave dhe nyjeve;
Tuberkulozi i sistemit urogjenital;
tuberkulozi zorrëve;
Lëkurës TB.
Simptomat dhe rrjedha tuberkulozi extrapulmonary

1. Tuberkulozi i sistemit dhe trurit nervor membranë - një sëmundje që rezulton nga goditur enët e trurit shkopinj Koch. Ajo karakterizohet nga qarkullimi dëmtuar cerebrale, rritje të presionit intracranial dhe edemë cerebrale. Simptoma të shpeshta në këtë rast:
apati;
nervozizëm;
lodhje e tepruar;
dhimbje koke.
Për të diagnostikuar këtë lloj të tuberkulozit mjekun TB dhe neurolog.
2. lloje të tilla si tuberkulozi e eshtrave dhe nyjeve më së shpeshti prek rruaza rajon dhe kockat e legenit. Nëse sëmundja mungesat e jashtme e kockave, pacienti do të përjetojnë dhimbje të vogla në vendin e lëndimit. Nëse tuberkulozi i kockave të shtrihet për të indeve të përbashkët dhe përreth, kyçeve ndjeu dhimbje të vazhdueshme me kufizimin e mobilitetit të përbashkët. Në rast të dëmtimit të rruaza, dhimbja bashkangjitur një lakim të përhershëm të kolonës shpinë. Përveç kësaj, lezione kockave në vend është shumë e brishtë, rrezikun e thyerje.

Kockat mund të diagnostikuar tuberkulozit mjekun TB pas ekzaminimit, kryerjen e testeve dhe X-rrezeve.
3. tuberkulozit i sistemit urogjenital. Simptomat e tuberkulozit gjenitale, veshkave ose sëmundje të traktit urinar në fillim të paqarta, thjesht sepse sëmundja mund të ngatërrohet me një inflamacion të sistemit urogjenital. Për të diagnostikuar këtë lloj tuberkulozi mund gjinekologu, urolog dhe mjeku nephrologist, duke marrë parasysh këshillim të detyrueshëm të pacientit në një mjek TB.

4. Tuberkulozi e zorrëve. Nëse mikobakteret bllokuar në zorrë, ajo membranë mucous është e mbuluar nga tuberkulozi vogël buhorkamy, përfundimisht duke rritur që të mbushë lumen të zorrëve dhe pushton brenda. Fillimi i sëmundjes mund të ndodhë pa simptoma, atëherë pacienti fillon të mundojnë diarre, bloating dhe dhimbje në bark. Nëse koha nuk e sheh një specialist, ai mund të rrezikojnë gjakderdhje zorrëve apo pengim.
5. Shpesh, lupus ndodh gjatë personin e parë e kontaktit me mykobakteria TB. Ajo mund të shoqërohet me një lëkurë të tuberkulozit në vijim simptomat:

ndryshimet në strukturën dhe ngjyra;
ekzemë vogël plagë në sipërfaqe të lëkurës;
dhimbje dhe për të rritur nyjet limfatike nënlëkurës.