Fytyra shkakton plakjen e lëkurës


Brenda lëkurës qeliza luajnë një rol të rëndësishëm në fibrave kolagjenit. Kjo kornizë e fuqishme lëkura jonë e rrethuar nga lëngu që mban indet acid Hyaluronic. Pa acidit Hyaluronic lëngshme është zhytur në mjedis dhe zhduket me një ritëm të rrezikshëm. Acid ka aftësi unike: ajo konverton lëngshme në një xhel. Ky xhel "filler" siguron shëndetin dhe elasticitetin e lëkurës fibrave kolagjenit dhe ndalon të gjitha shkaqet të dukshme të plakjes lëkurës, sepse për ta të mesme të lëngshme nuk është përkrahje vetëm fizike, por edhe të ushqimit.


Tani shikoni për arsyet e plakjes raporte shkencëtarët: pas 40 vjet në gratë, një rënie në prodhimin e acidit Hyaluronic. Çdo vit eshte 5% më pak. Prandaj, xhel "filler" dobëson, uljen sasinë e fibrave kolagjenit. Sami "burime" janë të trashë dhe të ashpër. Dhe nga burimet "nën ndikimin e forcave të jashtme formuar folds - rrudhat. Sepse fibroblasts (qelizat që jetojnë në hypodermis) sintetizohet nga acidi Hyaluronic më pak. Për fat të keq, kjo është jo vetëm për shkak të moshës. Shkaqet procesin e plakjes programuar në ne gjenetikisht: dikush e mban lëkurën të rinjtë e 50 vjet dhe një në 30 tashmë nuk është mënyra më e mirë.


Natyrisht, shkaqet e lëkurës plakjes jo vetëm moshën dhe predispozitë gjenetike. Siç e dimë të gjithë, prishin fytyrën tënde të gjitha llojet e faktorëve të aktivitetit diellor të tillë, duhani, stresi dhe dietë të sëmurë. Shkatërruesit kryesore që demoluar gjithçka në rrugën e saj dhe çdo gjë - është radikalet e lira. Kjo molekulë është një nga atomet e cila ka elektron unpaired. Në fakt, çdo gjë thjesht për arsye të plakjes: nëse elektron unpaired, ju duhet të zgjidhni atë në molekulë tjetër. Pastaj një tjetër molekulë bëhet një radikal të lirë dhe shkon në kërkim të viktimës. Shkatërrimi i tillë - molekulë për molekulë - quhet një reaksion zinxhir. Për të ndaluar këtë proces, ne kemi nevojë për antioksidantë. Ata ofrojnë afat-radikal nuk grabbing elektronet e tyre nuk janë të shkatërruara.


Të gjitha pjesë teorike, të cilat ju keni lexuar vetëm, na sjell në listën e masave që janë të nevojshme për rinovimin e lëkurës. Rikthe përbërjen cilësore dhe sasiore të fibrave kolagjenit. Stop fatkeqësive të radikaleve të lira. Të gjitha këto masa është e mundur për të bërë përdorimin e kozmetikës. Mjete të ulët molekulare kanë aftësinë të depërtojnë në shtresat e thella të lëkurës dhe të rregulluar metabolizmin në mënyrë që lëkura rifituar elasticitetin.