Psoriasis mbi bërryla


Psoriasis - një sëmundje jo-infektive, origjina dermatologjike. Për një sëmundje karakterizohet nga momente periodike të acarimit dhe faljen. Psoriasis mbi bërryla - Ky është vendi më i zakonshëm i lezione të lëkurës.

Psoriasis mbi bërryla: shkaqet dhe simptomatShkaqet e sakta të psoriasis janë ende nuk është e qartë, por ka disa versione, të cilat shpesh janë të konfirmuar nga komuniteti mjekësor:
1. Një arsye e tillë mund të jetë i gabuar epidermik përgjigje indeve të sinjaleve të sistemit imunitar, duke rezultuar në qelizat e lëkurës është shumë herë më shumë gjasa për të filluar për të ndarë;

2. marrë parasysh trashëgim - vëzhgimet tregojnë se prindërit e pacientëve me psoriasis, fëmijët mund të përballen me sëmundje;
3. përçarje e sistemit endokrin mund të shkaktojë ndryshime patologjike;
tendosje nervore dhe stresi të shpeshta;
4. Lëndimet e lëkurës në bërryla e origjinës mekanike.

Cilat janë simptomat e psoriasis? Psoriasis ndodh në bërryla shprehur - në bërryla paraqiten lezione përflakur, skuqjen apo pllaka, të cilat mund të jenë të madhësive të ndryshme. Psoriasis parë pllakë formuar veçmas nga njëri-tjetri, por pa kontrollin e duhur dhe trajtim, ata shpejt të bashkohen dhe të bëhet mjaft i madh. Sipërfaqja e pllaka psoriatic është e mbuluar gjithmonë me peshore që janë lehtësisht zchyschayutsya. I shoqëruar nga disa pastrimin faljen e personave të prekur, nganjëherë lëkura është e njëjtë si më parë. Pllaka të fillojnë të zhduken nga qëndra në edges. Ndonjëherë lëkura nuk është pastruar deri në fund dhe mbeten disa zona të inflamacionit. Shëndeti i përgjithshëm i pacientit, zakonisht nuk i shqetësuar. Megjithatë, pacienti ndjen vuajtje të konsiderueshme - fizike për shkak të kruarje të vazhdueshme dhe emocionale për shkak të paraqitjes së shëmtuar, i cili i jep sëmundje.

Si për të trajtuar psoriasis mbi bërryla?


Për fat të keq, çështja se si për të trajtuar psoriasis në bërryla, pa përgjigje qetësuese, duke garantuar një shërim të plotë. Megjithatë, lokalizimin e sëmundjes në bërryla konsideruar si një nga format më të lehta si procedurat terapeutike të japë një rezultat të mirë. Efektiviteti i trajtimit të sëmundjes është simptomat dobësimin e shpejtë kontrolluese dhe shuarja afatgjatë. Në mënyrë tipike, i emëruar krem ​​ose krem ​​për të ndihmuar të zbutur lëkurën e thatë, lehtësimin inflamacion dhe kruarje. Në forma të rënda të psoriasis janë të caktuar hormonet në kombinim me physioprocedures. Trajtimi zgjedhur gjithmonë në një skemë individuale.