Moles dhe rrezik melanoma


Birthmarks në trupin tuaj është një faktor rreziku. Me moshën, ata mund të nxisin kancerin. Ekspertët besojnë se rreziku birthmarks e melanoma duhet të shqetësohen, sidomos gratë që kaloi pragun e 40 vjet.
Shkaqet melanoma
Edhe birthmarks kolegët janë zotërit e tyre, mjekët ende i quajmë ato "Tumoret". Ky ind, të cilat ndryshojnë në strukturë nga indet përreth dhe kombinimi i faktorëve mund të bëhet i keq. Me fjalë të tjera, në shumicën e rasteve, birthmarks - një formacion i mirë, por mekanike, termike ose kimike traumat e tyre, një tranzicion në një formë malinje. Rreziku i melanoma, që është, tumore malinje, kërcënon gratë e moshuara se 40 vjet.Gjatë gjithë jetës së mole janë të ekspozuar ndaj llojeve të ndryshme të ndikimit;
• Ndikimi i natyrës kimike - ai përdor të gjitha llojet e kozmetikës, nga krem ​​hidratues për exfoliating scrubs dhe maska ​​edhe trangujve tyre.
• Veprimi mekanike - kur Moles me atë fytyrë, të tilla si birthmarks, të vendosura në qafë, zakonisht fërkim në collars e këmisha dhe bluza, një nishan në kokën e tij të plagosur fiston.
• Efektet termike - i lidhur me ngrohje në dush, dhomë me diell, plazh, etj, me rreziku më i madh vjen nga rrezet e diellit, i cili kombinon efektet termike dhe kimike.


Kështu, gjatë jetës së mole është e ekspozuar vazhdimisht ndaj faktorëve të jashtëm. Në të njëjtën njeriu për të arritur 40 vjet moles diferencë moshe të tillë që pronari i tyre nuk mund të shqetësohen, natyrisht, me përjashtim të moles "të ndritshme" të lëndimeve, duke rritur në një ristrukturim të normës. Por njerëzit pas 40 vjet këshilluar oncologist herë në gjashtë muaj për të vizituar një dermatolog ose dermis oncologist dhe t'i tregojmë moles tuaj për të eliminuar rrezikun e melanoma. Ky rekomandim është veçanërisht e rëndësishme për femrat, sepse përveç faktit se moles janë më shumë të rrezikuar veten, në trupin e një gruaje të ndodhë rregullim serioze hormonal, i cili gjithashtu mund të ndikojë negativisht në birthmarks.


Alarmet
Ka disa shenja që thonë se një person duhet të konsultoheni me një specialist pa pritur për inspektimet e planifikuara:
• Asimetri. Nëse nishan simetrike ndarë në dy pjesë të barabarta, disqet nuk keni për t'u shqetësuar.
• Edge. Nivelet e "sigurt" dhe moles kanë edges qetë.
• Color. Moles ngjyra - uniforme. Përndryshe, për shembull, prania e inclusions kur birthmarks dritë-colored shfaqet pika me ngjyrë duhet të konsultoheni me një specialist.

• Madhësia. Sa më e madhe madhësia e nishan, më të lartë rreziku i melanoma.
• Dinamika. Edukimi i çdo lloji as nuk ishin ndryshimet moles jashtme, të tilla si çarje, crusts, gjakderdhje, flaking, kërkon vëmendje dhe monitorim.

Nëse ju keni edhe një nga këto simptoma, ajo është mirë të kontaktoni një dermatolog.
Ka një keqkuptim se "problemi" birthmarks nuk mund të prekin. Kjo nuk është. Nëse nishan ju pengon, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një specialist. Procesi i keqdashje vetëm nuk ndalet. Në qoftë se ata të drejtuar në trupin e njeriut, pa ndihmën mjekësore në kohë me siguri do të arrijë në fund, kështu që birthmarks kthehet në tumore kanceroze.


Si për të trajtuar?
Në shtëpi, vetëm me birthmarks nuk mund të bëjë asgjë. Ndihma duhet të ofrohet nga mjekë të kualifikuar. Në rastet kur birthmarks shqetësim, ata janë hequr. Për këtë qëllim, zhvilluar shumë teknika. Kjo metodë e heqjes mekanike të një bisturi, dhe koagulimit, ose "djegur" me anë të një pajisje të veçantë, dhe heqjen lazer, dhe mënyra të tjera. Çdo pajisje pacienti ose të tjera rregullohen individualisht. Përmbledh këto metoda që ata janë pa dhimbje. Në mënyrë tipike, pasi heqja e pacientëve birthmarks mund të kthehet në ritmin normal të jetës të nesërmen.