Nishan


Së paku disa moles në çdo person. Ato mund të jenë të vendosura në një vend të dukshëm ose të fshihet, ku për të gjetur ata është pothuajse e pamundur. Birthmarks ose siç quhen - nevi - tags veçanta të lëkurës, shumica e të cilave rreziqet shëndetësore nuk janë. Por ka lloje të moles, mundësisht në formën e cila menjëherë kthehet në një dermatolog specialist.

Llojet kryesore të birthmarksNdoshta për ju kjo do të jetë një surprizë, por në fakt moles varieteteve ka shumë, edhe pse në shikim të parë shumica e shenjave dhe duken pothuajse identike (mirë, vini re dallimin mund të jetë shumë e vështirë). Të gjithë ata, si emri nënkupton, paraqiten në trupin e njeriut në lindje. Një pjesë e vogël e moles në lëkurë formuar në vitet e para të jetës.

Konvencionale, të gjitha birthmarks në gjoksin e tij, krahët, këmbët, fytyra mund të ndahen në dy kategori:

 • zakonshme;

 • vaskulare.


 • Moles zakonshëm janë shpesh të vogla. Ngjyra e këtyre spoteve mund të ndryshojnë nga kafe në të zezë të errët. Mole nuk zgjatet mbi sipërfaqen e lëkurës dhe më i majën e mbuluar me qimeve. Këto spote janë absolutisht të padëmshme. Rreziku është dritë-colored nishan në të cilën nuk ka qime. Në teori, ata mund të zhvillojnë në melanoma.
  Emri i birthmarks dytë të grupit flet për veten - që përbëhet nga një numër i madh i sosudykov të vogla që janë të përkryer të dukshme nën një mikroskop. Moles e këtij lloji zakonisht ngrihen pak mbi sipërfaqe të lëkurës dhe të bëhet kuqe.

  Të gjitha birthmarks mbi kokën e tij, fytyrën, duart gjithashtu mund të ndahen në grupe në varësi të paraqitjes së tyre dhe madhësia:

 • Spote "kafe me qumësht" - spote sigurt që variojnë në madhësi nga disa milimetra deri në disa centimetra. Mbi jetën e këtyre tags nuk do të rritet, duke rritur vetëm për shkak të rritjes së pronarëve të tyre. Arsye për shqetësim mund të jetë pamja e vetme e disa (deri në dhjetë) spote "kafe me qumësht".

 • Blue nevus - të shënojë deri në disa centimetra. Kjo ndodh aq shpesh nishan në fytyrën e tij në klavikul, gjoks.

 • Mol Halo nevi-- si një rruzull të vogël (rreth pesë milimetra), rrethuar nga një buzë të lëkurës të lehta. Në thelb, këto birthmarks paraqiten në duart, këmbët, qafën, përballen ata janë tepër të rralla.

 • Strawberry hemangioma - birthmarks vaskulare. Tags janë në rritje të shpejtë, dhe ka arritur madhësinë e dëshiruar, të ndaluar në rritje. Shënon Strawberry shfaqen kryesisht në fytyrë, mbrapa, gjoks, nën flokët. Edhe pse ata duken dhe posaçërisht jo të dëmshme për shëndetin.

 • Bardhë plyamky - nevi anemik ose depigmented. Ata janë formuar kur fusha të caktuara të melanocytes lëkurës zhduket krejtësisht. Kjo mund të ndodhë nën dritën ultravjollcë përmes nervor gjatë, lëndime të rregullta.


 • Largimi i birthmarks


  Shumica e moles normale larguar është e nevojshme. Së pari, kjo nuk ka kuptim. Së dyti, shumë prej tyre zhduken në rrjedhën e jetës të tyre. Kirurgjisë mund të jetë i nevojshëm vetëm nëse nishan është e vendosur në një vend ku ajo do të jetë e ekspozuar në acarim të vazhdueshme: zonën e qafës, në shuplaka, thembra të këmbëve.
  Për të hequr birthmarks mund të zbatohen metoda të ndryshme:

 • Kirurgji tradicionale;

 • cryotherapy;

 • Terapia lazer;

 • injeksion të substancave të veçanta.


 • Trajtimi dermatolog përshtatshme zgjedhur individualisht. Në shumicën e rasteve, trajtimi është i suksesshëm.