Moles janë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën


Secili prej nesh ka një nishan, dhe në disa njerëz numri është aq e madhe që ata të dusted pothuajse të gjithë trupin. Mole mund të gjendet në çdo vend dhe me moshën, numri i tyre është në rritje. Për shumë mol nuk është një problem serioz, ata edhe zbukuro disa, por ka nga ata njerëz për të cilët moles shkaktojnë humor të keq për shkak të duket mjaft e shëmtuar, ndonjëherë hanë duart në mënyrë të konsiderueshme të gjithë sy. Historia e di kohën kur Moles janë konsideruar shumë të modës dhe tërheqëse, ata krijuan edhe artificialisht dhe kleyilysya fytyrë prelestnytsamy, megjithatë, sot shumë njerëz nishan në fytyrë janë shkak serioz për shqetësim. Për shembull, njerëzit shpesh shqetësohen se mund të dëmtojë, rruajtje nishan vendosur në mjekër, kështu që i kushtoj vëmendje për moles janë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën, se çfarë do të ndodhte nëse një nishan rruajtje aksidentalisht apo me qëllim të shpëtoj prej tij vetë.


Sa për moles, në mesin e njerëzve mbizotëron në kurriz të shumë miteve dhe paragjykimeve, shpesh me formë dhe vendndodhja e tyre në trup duke u përpjekur për të përcaktuar fatin e njeriut, për të parashikuar karakterin e saj. Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha përpjekjet për të rrethojnë mjegullën e moles mister, nga vetë këto formacione janë pa mjekësore dhe rrënjët. Moles, në thelb, janë formacione beninje në lëkurën e njeriut, melanocytes grup që të kthehet qelizat e lëkurës të plotë të pigment dhe të formojnë një nishan. Moles mund të formohet në trupin e njeriut që nga fëmijëria, dhe me kalimin e viteve, edukimi i ri, veçanërisht aktive ky proces në kohën e ndryshimeve të hormoneve në trup gjatë adoleshencës, nga 12 në 18 vjet. Megjithatë, më interesante janë ato moles, të cilat janë të vendosura në vende të papërshtatshme, ato janë të rrezikshme për shëndetin dhe mund në rast të dëmtimit të përbëjnë një kërcënim për jetën e njeriut?

Për të filluar, disa fjalë për atë që llojet e nishaneve mund të jenë në përgjithësi në trupin e njeriut.

1. Lentigo. Spot pigmentuar, banesë, ngjyrë uniforme nga kafe në të zezë. Të ngatërrohet me Freckles, Freckles, por shumë të lehta në ngjyrë. Numri i këtyre moles dhe ngjyra e tyre nuk do të ndryshojë nën ndikimin e diellit.

2. nevi эpydermo-lëkurës. Në mënyrë tipike, banesë, por në disa raste mund të rritet pak mbi lëkurë. Madhësia e nishaneve të tilla mund të shkojnë prej 1 deri 10 mm, ngjyrën e tyre nga kafe në të zezë. Shumica e nishan, e cila është e vendosur në ijë, në thembra të këmbëve dhe pëllëmbët atë Nevi эpydermo-lëkurës.


3. nevi komplikuar. Tmerrshëm mbi lëkurë, nganjëherë mjaft të konsiderueshme. Ngjyra është shpesh e errët.

4. nevus yntradermalnыe. Sipërfaqja është e qetë ose leze, të mbuluara shpesh me flokë. Ngjyra ndryshon nga mishi në të zezë. Pamje e lëkurës.

5. nevi displastike. Forma e spote pigment - është e gabuar, kufijtë janë fuzzy, me një rritje të lehtë mbi lëkurën. Ngjyrë nga e kuqe në ngjyrë kafe. Këto nevi janë të aftë për të trashëguar atë që tërhoqi vëmendjen për shkak se në disa familje të ndodhin më shpesh. Përveç kësaj, ata shikojnë e pazakontë, e cila gjithashtu shkaktoi interes në rritje në moles tilla. Madhësia e tyre është shpesh mjaft e madhe (5 deri 12 mm, në disa raste më shumë). Ajo mund të jetë kudo, por më shpesh në terren mbuluar në rroba apo flokët. Numri i nevi të tilla mund të arrijë 100 ose më shumë në një person i aftë të shfaqet thuajse gjatë gjithë jetës.


6. nevi blu. Dendur, të butë, shpesh gjysmësferike, ngjyra - blu, blu të errët, kafe. Limit Madhësia e saktë rrallë i kalon 2 cm. Në mënyrë tipike, të lokalizuara në mollaqe, fytyrën, krahët, këmbët. Ka edhe nevus celular blu, e cila është disi e ndryshme nga e zakonshme, veçanërisht për faktin se më shumë biologjikisht aktive dhe të ketë rilindje në rrezik melanoma.

7. gjigant pigment nevus. Zakonisht kongjenitale, me rritjen e fëmijëve rritet në madhësi. Shpesh janë një zonë mjaft të madhe të lëkurës, është në fytyrë, trungu, gjymtyrë. Ngjyra mund të ndryshojnë nga kafe në të zezë.


Pra, çfarë janë më të Moles janë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën, ju mund të hiqni vetë? Është e pamundur të dihet me siguri nëse ju mund të hiqni veten papritmas u shfaq moles, për të kuptuar nëse ato janë të rrezikshme për shëndetin dhe jo të jetë një kërcënim për jetën e largimit të tyre. Në fakt mol nuk është aq e thjeshtë sa besohet zakonisht, megjithatë, në një pendë beninje bëri tumoret e kancerit, duhet të çojë në këtë faktor. E para dhe më e rëndësishme e këtyre faktorëve është konsideruar të jetë rrezatimi ultravjollcë të fortë, kështu që për rrezitje e tepruar mund të shkaktojë ndryshime të mëdha në lëkurë.


Rreziku i moles dhe është se edhe e sigurt prej tyre kanë aftësinë për rigjenerimin. Rezultatet e studimeve, tumore malinje të lëkurës (melanoma) 3/4 të shfaqet në qoftë se ajo është në lokacione moles. Kur duhet alarmin?
A) Në qoftë se një mol ka ndryshuar në mënyrë dramatike madhësinë e saj nga lartësia apo zonë.
B) Në qoftë se një mol ka ndryshuar ngjyrë, të bëhet më e errët apo të lehta se zakonisht.
B) Nëse do të ishte vija, blotches, granula.
D) Shenja e keqe është dhimbje, gjakderdhje të shpeshta në vendndodhjen e nishaneve.

D) Nëse çarje rodymtsi, lëkurë, kore.
E) mol rrezikshme mund të prodhojë limfatike.
F) Nëse një nishan në afërsi spote shfaqen ngjyra të ndryshme, edukimi tjetër.
C) Moles të rrezikshme për shëndetin dhe madje edhe jetën mund qerren, sëmundje dhimbje, kruarje, bëhet i përflakur.