Lazer pjesshëm për lëkurën e fytyrës


Objektivi për lazer pjesshëm - uji të përfshira në lëkurë. Nën ndikimin e rreze është ind nxehtë është një microexplosion lokal termike. Lëkurës është reduktuar, zbutur, forcuar, vulosur. Sot, tregu përfaqësuar një sasi të madhe të lazer pjesshëm. Efektet premtoj përtëritje pothuajse i njëjtë: heqjen dhe rivendosjen e rrudhat e lëkurës dhe plagët postacne. Në fakt, dallimet, natyrisht. Le të përpiqemi të kuptojmë këtë diversitet - lazer pjesshëm për lëkurën.


Së pari, në lazer lustrim lëkurës është viddalyalasya, avullohet në një thellësi të caktuar, dhe në vend të saj është në rritje të rinj dhe të freskëta. Por kjo qasje të ngurtë krijuar shumë probleme. Një person si një plagë të ngurta, rehabilitimi i vazhdueshëm nuk është gjithmonë rezultat i parashikueshëm (djegiet, plagët dhe t. E.) ishin çmim shumë i lartë për të paguar për konvertim të jetë e mundur.

Këto komplikime dhe shkencëtarët nxituar për të zhvilluar lazer pjesshëm. Sot është e pamundur për të të treguar të cilit i takon kampionatit. Patenta për shpikjen janë të shumta. Nën ndikimin e trajtimeve pjesshëm lazer të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme agresioni, efektet anësore rrallë ndodhë, zvogëlon kohën e rehabilitimit. Ky efekt shquar përtëritje. Të gjitha lasers ekzistuese pjesshëm në treg mund të ndahen në dy grupe: lazer neablyatsiyni kozmetike dhe kirurgjikale ablative lazer C02.


Pozicion të ndërmjetëm mes tyre zënë lazer ablative эrbyya bazuar. Në secilin prej këtyre klasave të pajisjeve specifikat e saj dhe karakteristika. Para së gjithash, ato ndryshojnë në madhësinë e zonës së ndikimit (MDL - mykrodermalnoy zonës terapeutik), thellësia e depërtimit të rrezatimit në lëkurë, karakteristikat impuls.
Ata avulluar shtresa sipërfaqësore e lëkurës, epidermë dhe kalojnë nëpër, duke punuar vetëm në shtresat e thella të lëkurës.

Nëpërmjet këtij ngrohje dermis e dëmtuar pjesërisht, brenda lëkura fillon një ujëvarë të reaksioneve: Faktori i rritjes i prodhuar në mënyrë aktive sintetizuar kolagjenit të ri. Si rezultat, fibrave vjetra të kolagjenit me moshë deformyruyuschymsya kthimit strukturën e saktë - me fjalë të tjera, lëkura bëhet më elastike.


Pro:
- Sigurimit. Që nuk ka asnjë plagë e hapur, infeksion të lëkurës nuk mund të depërtojnë.
- Rehabilitimi urgjencës. Skuqje dhe ënjtje e zonave të trajtuara janë 1-3 ditë. Lëkura nuk zhvishem off.

Cons:
- Nuk ka efekt të shpejtë heqjen (ndryshe nga lazer ablyatsyonnыh). Një shtrëngim të vogël të lëkurës ndodh vetëm pas disa procedurave për shkak se lëkura fillon neokollaheneza proces. Scars, gjurmët postacne parregullsi të tjera, zmadhuar poret, gjithashtu, nuk janë menjëherë të dukshme. Sigurisht Recommended: 6-8 seanca. Këto procedura të ketë kuptim për 35-40 vjet për moshës lidhur me ndryshimet e vogla të lëkurës.

- Për efikasitetin e dukshëm inferiore për lazer karbonit-dioksidit. Sigurisht Recommended: 3-4 procedurat. Lëkurës përtëritje duke përdorur lazer neablyatsyonnыh эrbyya bazuar rekomanduara për gratë 30-45 vjet me pak lëkurës sagging dhe indeve të buta.

Pro:
- Painlessness - anestezi është e nevojshme.
- Ndikimi i një të butë dhe delikate se lazer dioksidit të karbonit, në krahasim me një peels kimike cekët.
- Netravmatychnost. Këto lasers janë më të fuqishme se neablyatsiyni, por për të punuar me rrezik minimal të efekteve anësore dhe komplikimet.


Lazer pjesshëm - një nga më të madhe të pajisjeve moderne kozmetike, dhe çdo vit ata përmirësuar gjithnjë e më shumë. Çfarë është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje për zgjedhjen e procedurës? Sigurimit. Lëkura rinovohet aq sa duhet, dhe nëse dëmi është i madh, vendi i tij mund të formojë fibrozë mbresë apo dëmtuar. Sepse zhvilluesve sot kërkojnë për të zvogëluar zonën e mundshme dëme. Kjo është arritur me diametër mykrolucha.

Sa më e vogël MDL, aq më mirë dhe më shpejt rikthen lëkurës. Goxha i sigurt konsiderohet diametër prej 300 mikronë. Me rëndësi të madhe janë kohëzgjatja, karakteristikat e momentit dhe të energjisë për njësi të sipërfaqes. Në ballë të pajisjeve sot vijnë me një ndikim të kombinuar të tipit në të cilën funksionalitetin përbashkët maksimale. Këto lazer lejojnë punuar me larguarit, dhe pa atë, të rregulluar trashësinë e rreze, thellësinë e penetrimit të tij. Nëse keni nevojë për një sasi të madhe të rreze larguarit mund të bëhet e trashë, dhe në zona të ndjeshme - më delikate.


Deri më sot, më universale është hartuar në trehympulsnыy lazer SHBA UltraPulse Encore. Përdorimi i saj ka më shumë se 35 shenja. Në vendin tonë, një pajisje e tillë ende. Me lazer në dispozicion në shumicën e mundësive të japin dioksidit të karbonit. Është e qartë se procedura ishte e suksesshme, puna në këto pajisje të fuqishme kanë vetëm profesionistëve shumë kompetent. Pra, bëni trajtimet me lazer kërkuara vetëm në qendrat e specializuara mjekësore me përvojë të gjerë në fushën e dermatologji dhe lazer kirurgji.